Ob truplu so našli tudi strelno orožje, za katerega je 61-letni moški imel orožno listino. Foto: BoBo
Ob truplu so našli tudi strelno orožje, za katerega je 61-letni moški imel orožno listino. Foto: BoBo

V petek zvečer je 61-letni moški s Kočic poklical policijo in zaprosil za intervencijo, saj naj bi mu znana oseba grozila z orožjem. Na kraj dogodka je policija takoj napotila dve policijski patrulji in starešino policijske postaje Podlehnik. Ob prihodu na kraj domnevne kršitve so policisti ugotovili, da tam kršitve ni, prav tako pa tam ni bilo prijavitelja.

Zaradi tega so policisti opravili poizvedbe še na naslovu 37-letne ženske na Kočicah, kjer je 61-letnik občasno bival. Policisti so ob prihodu na ta naslov v zaklenjeni garaži opazili sledove krvi, zaradi česar so na silo vstopili vanjo in v njej našli ustreljeni trupli 37-letne ženske in 61-letnega moškega. Ob truplu so našli tudi strelno orožje, za katerega je imel orožno listino 61-letni moški, sporoča PP Maribor.

Ogled kraja kaznivega dejanja so opravili mariborski kriminalisti, ki jih je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju, udeležila pa se ga je tudi dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju. Ogled policisti nadaljujejo tudi danes.

Dozdajšnje ugotovitve kažejo, da gre v danem primeru za umor in samomor, je v sporočilu za javnost zapisala policija.