Starostniki si ne želijo dragih in bleščečih daril, ampak le bližine svojih najdražjih. Foto: RTV Slovenija
Starostniki si ne želijo dragih in bleščečih daril, ampak le bližine svojih najdražjih. Foto: RTV Slovenija

V naglici današnjega predprazničnega dne je bilo zjutraj prav posebno vzdušje pri starostnikih v Domu pod Gorco. Kot vsako leto je tudi letos vodstvo stanovalce obdarilo s skromnimi darili.

Sicer pa že ves december pripravljajo številne dejavnosti, ki starostnike razvedrijo in njihove dneve naredijo prijetnejše. Da so bili zadnji decembrski dnevi včasih prijetnejši, potarnajo stanovalci Doma pod Gorco. Bolj veseli, ko so kot otroci dobili skromna darila. Bolj čarobni, ko so praznovali s svojimi otroki in vnuki. "Mama je potico pekla , ta drugi oče je bil monter, je prišel samo za novo leto domov. Takrat smo koline imeli, da naju je priskrbel in nekaj denarja prinesel," pove stanovalka doma Slavica Bezjak.

V domu se vsako leto trudijo, da bi stanovalcem pregnali žalostne misli, ki se jim porajajo ob množici spominov na mladost in aktivno življenje. "Decembra še posebej poskrbimo, da namenimo čim več časa stanovalcem. Jaz sem še vedno mnenja, da je čas najlepše darilo, ki ga lahko poklonimo drug drugemu," pravi direktor Doma pod Gorco Gregor Žigon.

Praznično vzdušje v domu za starejše pod Gorco

Ugotavljajo namreč, da je nemalo tistih, ki se jih svojci ne spomnijo več in ki v prazničnih dneh ostajajo sami.
In to je vse, kar si starostniki želijo, ne dragih in bleščečih daril, ampak le bližine svojih najdražjih.