Svet - Novice - Moja generacija

Karadžić v prizivnem postopku obsojen na dosmrtni zapor

Prizivni senat mehanizma za mednarodna kazenska sodišča (MICT) v Haagu je nekdanjemu predsedniku Republike Srbske Radovanu Karadžiću kazen za genocid, zločine proti človečnosti in vojne zločine med vojno v BiH-u povišal na dosmrtni zapor.
96

"Ne imenujte je ubijalska gora, je počivališče izjemnih plezalcev"

"Moj cilj sta Mummeryjevo rebro in direktna smer na vrh Nanga Parbata pozimi,” je dejal Daniele Nardi leta 2014 pred drugim zimskim poskusom na pakistanski osemtisočak. Letos je poskušal že petič, a skupaj s Tomom Ballardom za vedno ostal na gori.
25

Britanski poslanci znova zavrnili ločitveni sporazum z Evropsko unijo

Poslanci britanskega parlamenta so kljub dodatnim zagotovilom premierke Therese May zavrnili dogovor o brexitu z Evropsko unijo. Proti sporazumu je glasovalo 391 poslancev, za jih je bilo 242.
136

92-letnica, ki želi biti prostovoljka, in 92-letnik, ki olimpijske igre obiskuje od leta 1964

V njeni mladosti je angleščina veljala za sovražni jezik, a zdaj, pri 92 letih, si želi Japonka Setsuko Takamizava bolj kot vse drogo naučiti tega jezika, da bi kot prostovoljka lahko pomagala na olimpijskih igrah v Tokiu prihodnje leto.
1

Rekorderka: Japonka je stara 116 let in 66 dni

Japonka Kane Tanaka, ki je stara 116 let in 66 dni, je najstarejši živeči človek na svetu, je sporočila Guinnessova knjiga rekordov.
5

Zuckerberg obljublja več zasebnosti in zaščite podatkov na Facebooku

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je zaradi številnih kritik v zadnjih mesecih v sredo obljubil večjo zaščito podatkov na največjem družbenem omrežju na svetu.
26

Narobe svet: služijo posojilojemalci, izgubljajo varčevalci

Če je verjeti slovitemu Warrenu Buffettu, morajo vlagatelji za lepe zaslužke kupovati delnice malo zadolženih podjetij Appla, Goldman Sachsa in American Expressa.
46

Preveč slonov? Bocvana razmišlja, da bi znova dovolila lov nanje.

Bocvanska vlada je predstavila dokument, v katerem se zavzema za umik prepovedi lova na slone, zakol slonov ter predelavo njihovega mesa za konzervirano hrano za hišne ljubljenčke.
12

Slovo kralja srbske narodne glasbe Šabana Šaulića

Po hudi prometni nesreči v Nemčiji je danes umrl priljubljeni srbski pevec narodne glasbe Šaban Šaulić. Star je bil 67 let.
12

Japonska v pričakovanju čarobnega cvetenja češenj

Z daljšimi dnevi in prijetnejšimi temperaturami na Japonskem nestrpno pričakujejo pomlad in čarobno cvetenje češenj, ki v državo vsako leto privabi na tisoče turistov.
1

Na Havajih po novem do cigaret le starejši od 100 let?

Željni cigarete na Havajih bodo morali morda kmalu kar dolgo čakati, preden jo bodo lahko v tej ameriški zvezni državi prižgali.
54

Ženski možgani se zdijo tri leta mlajši od moških enake starosti

Po ugotovitvah ameriških raziskovalcev se možgani žensk zdijo v povprečju tri leta mlajši od možganov moških enake starosti. Ženske tudi sicer živijo dlje in vztrajneje ohranjajo miselno ostrino.
32

Italija: Državljanski dohodek za doseganje socialne pravičnosti

Italija s pomladjo uvaja tako imenovani državljanski dohodek – novo socialno podporo, ki naj bi jo dobilo okoli pet milijonov prebivalcev.
44

V Avstraliji zaradi rekordnih 47 stopinj že težave z elektriko

Vročinski val v Avstraliji ne pojenja. Na jugu države so namerili 47 stopinj Celzija, zato so oblasti odredile prekinitev dobave elektrike, velja pa tudi prepoved kurjenja v naravi.
49

Kitajske oblasti potrdile: na poti tretji otrok s spremenjenim genskim zapisom

Kitajske oblasti so potrdile, da je noseča tudi druga ženska, ki je sodelovala v eksperimentu ustvarjanja gensko spremenjenih otrok, ki ga je lani izvedel kitajski profesor He Džjankuj. Oblasti so proti njemu uvedle policijsko preiskavo.
71

RTV v živo
13:30 Tarča, Globus, Točka preloma, ponovitev
15:25 Mostovi - Hidak, oddaja TV Lendava
14:00 Nordijsko smučanje - svetovni pokal: smučarski poleti, prenos iz Planice
16:25 Biatlon - svetovni pokal: sprint (M), prenos iz Osla
14:30 Labirinti sveta
15:00 Radio danes, radio jutri
Facebook