Svet - Novice - Moja generacija

Putin svoj 67. rojstni dan praznuje dejavno – v sibirskih hribih

Ruski predsednik Vladimir Putin praznuje 67. rojstni dan, ki ga bo preživel v družbi prijateljev in sorodnikov. Ob tem pa je Kremelj objavil serijo promocijskih fotografij predsednika med hojo po sibirskih tajgah in video, v katerem nabira gobe.
28

Od Antarktike se je odlomila ledena gora s 315 milijardami ton ledu

Od Antarktike se je odlomila ogromna ledena gora, ki ima dimenzije 50 x 30 kilometrov. Dogodek ni neposredno povezan s segrevanjem ozračja, bi pa lahko še pospešil tajanje ledu na jugu celine, opozarjajo strokovnjaki.
93

Cathrine Barth: "Krožno gospodarstvo je najboljša naložba v jutrišnjo rast"

"Ko sem spomladi 2017 skušala ugotoviti, kaj počnemo na področju krožnega gospodarstva na Norveškem, me je presenetila tišina," svojo pripoved začne Cathrine Barth, soustanoviteljica Circular Norway. Norveško vidi kot spečo Sneguljčico.
63

Po propadu Thomasa Cooka britanska vlada z letali na pomoč obtičalim turistom

Potem ko so propadla pogajanja za rešitev, je šel britanski potovalni velikan Thomas Cook, s 178 leti najstarejša potovalna agencija na svetu, v stečaj. 600.000 turistov na počitnicah, med njimi 150.000 britanskih, se je znašlo v veliki zagati.
139

Oblak fekalij v Jadranu viden iz vesolja: v kako čistem morju se sploh kopamo?

Okužba plavalcev z odpadnimi vodami fekalij v slovenski Žusterni ni osamljen primer. V hrvaški Istri naj bi bil tako velik madež fekalij, da so ga zaznali celo sateliti v vesolju.
129

Lomljenje ledu in čakanje na pogubo v najsevernejšem mestu na svetu

Ledene gore se počasi pomikajo kot pogubljeni otoki mimo majhne ladje, ki pluje po fjordu, polnem ostankov napol stajanega ledenika.
63

Poročilo vlade: Državo čakajo težave z dobavo hrane in zdravil ter izgredi

V primeru brexita brez dogovora bi lahko Združeno kraljestvo imelo težave z dobavo hrane, prometom in finančnimi storitvami, sledili pa bi verjetno javni izgredi, kažejo vladne projekcije.
120

Na oddaljeni "super Zemlji" odkrili hlape vode

Znanstveniki so odkrili hlape vode v atmosferi planeta K2-18b, t. i. super Zemlje, ki je edini planet zunaj Osončja, znan po tem, da naj bi bil potencialno primeren za življenje.
129

Johnson 'podžgal' brexit: odstopi, peticije in politični kaos na Otoku

Po začasni ustavitvi dela britanskega parlamenta je v Združenem kraljestvu zavladal politični kaos. Na ulice so se podali tudi protestniki, ki so zbrali več kot milijon podpisov proti samovoljni potezi premierja Borisa Johnsona.
259

Brazilski pragozd, pljuča Zemlje, gori kot še nikoli

Brazilski pragozd je zaradi vse večjega izsekavanja, kar je v skladu z gospodarskimi smernicami predsednika Jaira Bolsonara, v primežu rekordnih požarov.
168

Twitter in Facebook zaradi zlorabe ukinil skoraj tisoč računov iz Kitajske

Twitter in Facebook sta zaprla 936 računov iz Kitajske, ki naj bi bili del državne kampanje, s katero naj bi poskušal Peking zasejati politični razdor med protestniki v Hongkongu.
68

Človeštvo letos najhitreje doslej izčrpalo letne naravne vire

Naravni viri, ki jih je Zemlja sposobna obnoviti v enem letu, so po izračunih organizacije Global Footprint Network na današnji dan porabljeni. Letos je dan ekološkega dolga najbolj zgodnji doslej, zato organizacija poziva k spremembi načina življenja.
27

Poljska v boj proti "smetarski mafiji", ki sežiga tujo odpadno plastiko

Na Poljsko nezakonito prihajajo velike količine plastičnih in drugih odpadkov iz tujine, predvsem iz Velike Britanije, ki jih nato "smetarska mafija" na skrivaj sežiga. Varšava se je temu postavila po robu.
48

Boris Johnson bo novi britanski premier

Boris Johnson je bil (pričakovano) izvoljen za vodjo konservativne stranke, hkrati pa bo v sredo postal novi premier Velike Britanije. Na položajih bo zamenjal Thereso May.
287

Alternative Googlovemu iskalniku, ki jim je mar za zasebnost

Dandanes ni treba več v kameno dobo, če želite iskati po svetovnem spletu in ostati zasebni.
49

RTV v živo
02:25 Šport, ponovitev
06:00 Kultura, ponovitev
00:45 Info kanal
04:00 Info kanal
02:15 Ponovitev: Slavka Neštecki - ponovitev oddaje Storž, Po upokojitvi je odkrila umetniško žilico
03:00 Poročila
Facebook