Novi lastniki priljubljenega turističnega bisera pod Uršljo goro bodo osnovno ponudbo skušali zagotoviti že za prihajajočo turistično sezono. Foto: Metka Pirc
Novi lastniki priljubljenega turističnega bisera pod Uršljo goro bodo osnovno ponudbo skušali zagotoviti že za prihajajočo turistično sezono. Foto: Metka Pirc

Finančni sklad Uroša Čuferja pa je odkupil terjatve zadnjega lastnika jezera, konjiške družbe SG Automotive, ki je v prisilni poravnavi.

"Tisto, kar mi vidimo v tem jezeru, je zelo zanimiva destinacija, ki je bila v preteklosti zanemarjena in ni bila v pravi uporabi. Tako se trudimo, da bi to čim prej vzpostavili na način, da bi bilo v letošnjem poletju jezero kopalno in da bomo omogočili varen dostop do jezera in osnovno ponudbo," je za Radio Slovenija povedal Uroš Čufer.

Za vse to bodo poiskali najemnika, želijo si, da čim prej, vendar morajo prej urediti dokumentacijo.

Po Sloveniji

Da jezero v preteklih letih ne bi bilo še bolj zapuščeno, so skrbeli na Občini Ravne, kjer pa se sodelovanja z novim lastnikom veselijo in podpirajo njihove načrte o obuditvi tega turističnega bisera. "Občina ves čas skrbi za del javne infrastrukture na Ivarčkem jezeru, jezero je dostopno javnosti, pot okoli jezera je tudi javno dobro. V tem smislu smo v preteklih letih skrbeli, da ni bilo še bolj zapuščeno, kot je bilo sicer. Novi lastniki so za nas dobra novica," je dejal ravenski župan Tomaž Rožen.

Jezero leži v bližini Rimskega vrelca, še ene znane koroške turistične lokacije, ki pa ima nove lastnike od lani. Tudi tam v prihodnje napovedujejo oživljanje turistične dejavnosti.