Zabava - Prosti čas - Moja generacija

Evrovizija se seli na Nizozemsko, Zala in Gašper 13.

Stavnice so imele prav ... Zmago na Evroviziji 2019 je s pesmijo Arcade odnesel Nizozemec Duncan Laurence. Zala Kralj in Gašper Šantl sta s pesmijo Sebi prepričala svet, saj sta se uvrstila v prvo polovico finalistov na 13. mesto.

Hvala, Evropa! Slovenija v finalu Evrovizije.

Grčija, Belorusija, Srbija, Ciper, Estonija, Češka, Avstralija, Islandija, San Marino in Slovenija! To so države, ki se jim lahko smeji, saj so se njihovi predstavniki iz prvega predizbora uvrstili v sobotni finale Evrovizije.
554

Instagram razmišlja o skrivanju števila všečkov

Pri družbenem omrežju Instagram so sporočili, da bodo poskusno vpeljali način, pri katerem bo število všečkov in ogledov posamezne fotografije oziroma videoposnetka skrito. S potezo želijo zmanjšati tekmovalnost in primerjanje med uporabniki.
5

Ta pa ni lovska! Slovenci odlični v oponašanju jelenjega rukanja

Ko smo prejeli obvestilo, da je pod okriljem sejma lovstva in ribištva v Gornji Radgoni potekalo državno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja, smo o tem morali izvedeti kaj več.
19

"Majhno stanovanje v Ljubljani težko uredimo kot razkošen newyorški loft"

"Zbiranje idej je zelo enostavno, realizacija pa zelo zahtevna in jo strokovno obvladajo arhitekti. Pinterest ponuja veliko možnosti, KAKO naj bo nekaj videti, arhitekt pa doda, ZAKAJ je dobro, da je videti tako."
18

V najboljšem baru na svetu: Botanična koktajl karta ob razgledu na Temzo

Ko je Ryan Chetiyawardana oktobra lani naznanil, da zapira Dandelyan, je bila napoved sprejeta z vsesplošno šokiranostjo.
5

Slovenski tandem ustvaril nogavice za neustrašne ženske, ki znajo tudi čarati

Alja Horvat, ki jezdi na valu uspeha doma in v tujini - ravno se je vrnila iz LA-ja - je še lani na Instagramu občudovala "noro dobre zokne" Zulu Zion. Zdaj ena njenih čarobnih žensk krasi najnovejši barviti izdelek te slovenske znamke nogavic.
6

Foto: 80-letna didžejka Wika, poljska "disko superbabica"

Rumene hlače, svetleči čevlji z debelim podplatom, rdeča šminka in slušalke - spoznajte 80-letno didžejko Wiko, ki v velikem diskoklubu sredi Varšave "rola" plesno glasbo.
3

Z MMC-jem na spontano komedijo z Mileno Zupančič

V SiTi Teatru v obliki spontane komedije vsak mesec osvetlijo preteklost in razmišljanja znanih Slovencev in Slovenk, tokrat pa improvizatorjem v goste prihaja legendarna igralka Milena Zupančič.

V Žalcu bo spet teklo "zeleno zlato" - prodali skoraj 150.000 vrčkov piva

Po zimskem premoru bo v Žalcu v soboto spet oživela fontana piv Zeleno zlato, ki je mesto postavila na slovenski turistični zemljevid. V četrti sezoni bodo pivoljubci lahko izbirali med 27 vrstami piv 23 slovenskih pivovarjev.
20

Trst odpira vrata Hollywoodu

Konec aprila bodo v naši soseščini zveneča hollywoodska imena, po pisanju Primorskih novic v Trst prihajajo Morgan Freeman, Samuel L. Jackson, Salma Hayek in Antonio Banderas.
12

"Žepni" lokal s filozofijo naredi si sam, kot nalašč za Instagram

V lokalu Tink Superfood, ki je pred meseci zaživel v Ljubljani - tam, kjer je nekoč stal Tavčarjev hram -, ne skrivajo, da so se dela lotili po načelu "naredi si sam": od notranje opreme prek kulinarične ponudbe do metod promocije …
6

"Ločitev" Williama in Harryja - vsak s svojo pisarno in ekipo

Britanska princa William in Harry sta uradno ločila svoji gospodinjstvi v Kensingtonski palači, po novem bosta imela tudi vsak svojega predstavnika za medije in pisarno.
4

Pustne norčije ne poznajo let - Luka Dončić navdihnil starostnike

Čeprav so velika pustovanja po večini že za nami, je vseeno dovolj smeha, veselja in predvsem norčavosti ostalo tudi za pustni torek. Pustno rajanje se je preselilo v šole, pa tudi domove za upokojence.
4

Andrej Šifrer z rokerji in simfoničnim orkestrom v Cankarjevem domu: "Pokalo bo!"

Ob ponovni oživitvi prvenca Andreja Šifrerja Moj Žulj je nekaj slovenskih rokerjev posnelo svoje videnje pesmi, ki so nastale pred 40 leti. Te boste lahko slišali tudi v kratkem v Cankarjevem domu na glasbenem prazniku legendarnega kantavtorja.

RTV v živo
09:35 Muk: Orinoška pliskavka, risanka
09:45 Bacek Jon: Žoga ne uboga, risanka
09:35 Otroški pevski zbor RTVS, Slovenske ljudske pesmi in otroške igre, ponovitev
10:25 Žogarija
09:30 Izbor zborovske glasbe
10:00 Poročila
Facebook