"11. oktober je bil čudovit dan pred 45 leti ... Še vedno je. Tudi nevesta je bila čudovita. Še vedno je. Srečno obletnico, Hillary. Ljubim te," je na Twitterju s svetom delil lepe trenutke Bill Clinton.

Nekdanja prva dama ZDA, senatorka in državna sekretarka ter demokratska kandidatka za predsednico, se je obletnice spomnila na Instagramu, kjer je delila fotografijo s poročnega dne, pripisala pa je: "Pred 45 leti. Nikoli nama ni bilo dolgčas, še vedno si moj najboljši prijatelj. Ljubim te, Bill."

Bill in Hillary Clinton z edinko Chelsea, ki ima tri otroke. Foto: Reuters
Bill in Hillary Clinton z edinko Chelsea, ki ima tri otroke. Foto: Reuters

Na začetku letošnjega leta je 72-letna Hillary v oddaji Watch What Happens Live spregovorila o tem, kako ji je mož stal ob strani, potem ko je izgubila na predsedniških volitvah leta 2016 proti Donaldu Trumpu. "Včasih sem bila tako uničena, da sem samo ležala, on pa je legel poleg mene in me prijel za roko, bil je tako pozoren."

Septembra 2017, približno 10 mesecev od volitev, pa je za ameriški People povedala, da ji je bil v veliko oporo, nanjo je deloval pomirjujoče: "Bill je moj življenjski partner. V zadnjem letu sva se veliko sprehajala in se pogovarjala o stvareh, za katere sem si želela, da bi jih na volitvah naredila drugače. Poslušal me je in mi svetoval. Hvaležna sem za moža, ki je dobra družba tako v dobrih kot v slabih časih."

Zakona ni končala niti afera
Zahtevna epizoda v 45 let trajajočem zakonu je bilo Billovo razmerje z Monico Lewinsky. Kot je povedal na začetku leta v novi dokumentarni seriji o njegovi ženi Hillary, je bilo razmerje njegov način spopadanja s tesnobo položaja predsednika najmočnejše države na svetu.

Clinton je še povedal, da je danes drug človek in tega ne bi več naredil: "Grozno je bilo, kar sem naredil. Ampak veste, vsak izmed nas prinese s seboj svojo prtljago in včasih naredimo stvari, ki jih ne bi smeli."