Rižev narastek z jagodami
Sestavine: 20 dag riža, slab liter mleka, pol stroka vanilje, 1 dl smetane, 3 jajca, 2 žlici kisle smetane, 2 žlici pšeničnega zdroba, 1 kg jagod, limona, sladkor, sol, maslo.
Sezona jagod
Objavljeno: 14. avgust 2019 ob 09:27
MMC RTV SLO

Riž skupaj z vaniljo skuhamo v osoljenem mleku. Rumenjake in dve žlici sladkorja umešamo in zmešamo z mlačnim rižem. Dodamo zdrob in obe smetani. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga rahlo vmešamo v riž.

jagode Foto: Pixabay

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Riž stresemo v namaščen model in potresemo s kosi masla. Pečemo približno 45 minut. Medtem operemo jagode. Pokapamo jih z limoninim sokom in zmeljemo v mešalniku. Sladkamo jih po okusu in postrežemo k še toplemu narastku.

T. H.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.