RTV zame - Moja generacija

TVS 2: dokuserija, ki pelje po sledeh baleta na Slovenskem

V sredo je bilo na Drugem programu Televizije Slovenija mogoče stopiti Po sledeh baleta na Slovenskem s prvo epizodo šestdelne dokumentarne serije, ki odslikava razvoj plesa in čas, v katerem se je plesalo.

Izzivi srebrne generacije: od odhoda v dom do ljubezni na stara leta

Tridelna oddaja Izzivi srebrne generacije, ki je nastala v izobraževalnem programu, v ospredje postavlja različna vprašanja, s katerimi se spopadajo starejši: od odhoda v dom za starejše, zakaj je ljudi strah staranja do ljubezni v zrelih letih.

V imenu ljudstva: snema se nova slovenska kriminalna nadaljevanka

Pod režijsko taktirko Vojka Anzeljca nastaja nova nadaljevanka, s katero Televizija Slovenija nadaljuje niz kriminalnih serij. Ajda Smrekar igra pravnico Niko, ki počasi odkriva skrbno varovano družinsko skrivnost.
14

Na male zaslone se je vrnila Poletna scena

Večeri bodo spet utripali s Poletno sceno. Prva oddaja je bila na sporedu v ponedeljek in bo do 23. 8. obveščala o zanimivem in slikovitem poletnem dogajanju po Sloveniji in drugod. Ogledati si jo bo mogoče od ponedeljka do petka ob 22.45 na TV SLO 1.
2

Zvočni opisi omogočajo še boljšo televizijsko izkušnjo za slepe in slabovidne

Na sklepni konferenci projekta ADLAB PRO, ki jo je gostila RTV Slovenija, so predstavili novosti zvočnega opisovanja. RTV Slovenija od oktobra 2018 omogoča priklop dodatnega zvočnega kanala, ki omogoča zvočne podnapise in zvočne opise.

Če bi Švicarija lahko pripovedovala zgodbe, bi bila marsikatera žalostna

Švicarija je film o eni sami hiši, sicer mogočni, nenavadni, skoraj kičasto okrancljani. Zgodba o hiši, ki je bila domovanje umetnikov, potomcev ruskih prebežnikov, posebnežev.
3

Medicina prihodnosti: Izzivi planeta starcev

Kakšne alternative imajo za naš planet starcev medicina, tehnologija, robotika in nevroznanost. Kaj se bo zgodilo, ko bo na svetu živelo več starostnikov kot pa otrok in mladostnikov?
21

Poslovila se je Kristina Remškar, ena prvih slovenskih televizijskih zvezd

Za vedno se je poslovila ena izmed pionirk nacionalne televizije Kristina Remškar. Prvič je gledalce kot televizijska napovedovalka nagovorila leta 1959, ko je televizijski program ustvarjalo le okoli sto ljudi.
4

Slavko Bobovnik gre v pokoj: 40 let "vrtanja" in brkov, brez katerih ga še domači ne poznajo

Slavko Bobovnik je imel - poleg gostovanja pri Mihi Šaleharju in Andreju Karoliju - v štirih desetletjih novinarske kariere največ treme pri mojstrih govorjene besede.
60

Vikend praznične dobrodelnosti na TV Slovenija družinam v stiski prinesel več kot 43.000 evrov

Ta konec tedna je bil razvedrilni program Televizije Slovenija v znamenju praznične dobrodelnosti, z zbranimi sredstvi pa so pomagali družinam v stiski. Oddaje Vem!
4

Klic dobrote 2018: za pomoč družinam v stiski

Slovenska karitas je skupaj z RTV Slovenija pripravila 28. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote v Dvorani Golovec v Celju. Zbrali so 171.043 evrov.
25

Ars na Slovenskem knjižnem sejmu: od radijske igre v režiji Karpa Godine do Palestinskih sprehodov

Na Slovenskem knjižnem sejmu bo tudi letos svoj pečat pustila ekipa 3. programa Radia Slovenija, Ars, ki poleg tradicionalnih pogovorov z literati in prevajalci ter interpretacij slovenskih in tujih ...

Sveži dokumentarec o Martinu Luthru Kingu mlajšem

Čeprav je Abraham Lincoln leta 1863 odpravil suženjstvo, se je takrat boj Afroameričanov za enakopravnost šele dobro začel in je doživel tudi številne padce.

Narava je največje gledališče: osupljivi planet Davida Attenborougha

Šestnajst let je, odkar je sir David Attenborough, verjetno največji avtor televizijske dokumentaristike našega časa, posnel serijo Sinji planet.
26

Vsota vseh strahov: sedem televizijskih distopij

Ko je Thomas More leta 1516 napisal svojo mojstrovino Utopija, ni vedel, da piše zgodovino.
36

RTV v živo
17:20 Vreme
17:25 Zadnja beseda!
16:45 Sen znala jes, koncert Rudija Bučarja, 2. del, ponovitev
17:55 Divjina v srcu (V.), britanska nadaljevanka, 6/10
17:05 Studio ob 17.00: Macronova Francija, Kako razumeti predsednikove izjave o Natu in Balkanu, kje so rumeni jopiči in kje evropski gospodarski šampioni.
18:00 Poročila
Facebook