Znanih je osem finalistov Eme 2018, se vidimo čez teden dni!
Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai ter Marina Martensson in Nuška Drašček so zasedli osem prostih mest za finale letošnje Eme.
Finale bo v soboto, 24. februarja
Objavljeno: 17. februar 2018 ob 07:24,
zadnji poseg: 17. februar 2018 ob 22:41
Ljubljana - MMC RTV SLO

Osmerica finalistov Eme 2018! Foto: MMC/Televizija Slovenija

Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai ter Marina Martensson in Nuška Drašček so zasedli osem prostih mest za finale letošnje Eme.

Nocojšnji predizbor Eme je predstavljal sito za veliki finale čez teden dni, v katerem bo izbran letošnji slovenski predstavnik na Evroviziji.

Iz predizbora se je izmed 16 sodelujočih v finale uvrstilo osem pesmi: štiri po izboru gledalcev in poslušalcev, ki ste imeli možnost glasovati, ter štiri po izboru žirije, ki je štela sedem članov (eden od sedmih članov žirije je predstavnik organizatorja prireditve, Razvedrilnega programa Televizije Slovenija).

V predizboru so obstali Anabel, Tanja Ribič, KiNG FOO, ManuElla, Mila, Orter, Nika Zorjan in Gregor Ravnik.

Dogajanje, povezano z izborom Ema 2018, lahko spremljate na uradni spletni strani ter družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in Snapchat (emaevrovizija).


Finale bo v soboto, 24. feburarja, tako kot predizbor ga bo vodil Vid Valič, ki pa se mu bo pridružila tudi pevka Raiven, ki mu je danes pomagala razglasiti osmerico kandidatov za vozovnico na Portugalsko.

V Lizboni so že na začetku februarja z žrebom določili razvrstitev držav v predizbora letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bo 8., 10. in 12. maja v portugalski prestolnici. Slovenija se bo predstavila v drugi polovici drugega predizbora. Kot v prejšnjih letih bo končni vrstni red nastopov določil organizator.


Skozi celoten večer se lahko s pomočjo spodnje aplikacije sprehodite še enkrat, saj smo predizbor v živo spremljali tudi na MMC-ju!T. K. B., D. S., T. H.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Facebook