Dominkuš je bil na položaj imenovan leta 2007. Foto: BoBo
Dominkuš je bil na položaj imenovan leta 2007. Foto: BoBo
Dominkuš moral oditi

Vlada je po sedmih letih razrešila generalnega sekretarja direktorata za socialne zadeve Davorja Dominkuša, neuradno zaradi nepravilnosti pri reševanju pritožb glede dodelitve socialnih prejemkov.

Zakaj je vlada Dominkuša razrešila, niso odgovorili, neuradno pa zaradi nepravilnosti pri reševanju pritožb glede dodelitve socialnih prejemkov, je za Prvi dnevnik poročala Aleksandra Dežman. Nerešenih pritožb je na direktoratu kar 11.000, nekatere pa so tam še iz leta 2012.
Tudi višje delovno in socialno sodišče je nedavno odločilo, da si je ministrstvo za delo celo narobe razlagalo del zakona o socialnih prejemkih, zaradi česar so bili oškodovani številni socialno ogroženi. Od 1. aprila bo direktorat kot vršilec dolžnosti vodil Nace Kovač, dozdajšnji izvršni direktor slovenskega združenja za duševno zdravje Šent.

Minitrici ni potrebno navajati razlogov
Na ministrstvo za delo smo poslali vprašanje, kaj je bil razlog za razrešitev. Odgovorili so, da je "ministrica generalnega direktorja razrešila na podlagi določb zakona o javnih uslužbencih, ki ji dajejo možnost, da ga kot ministrica razreši v enem letu od nastopa mandata in da ji za takšno odločitev ni potrebno posebej navajati razlogov."

Dominkuš moral oditi