Tunini zrezki s paradižnikom in origanom
Sestavine: 4 rezine sveže tune (skupaj približno 70 dag), mala pločevinka pelatov, 2 stroka česna, žlica kaper, žlička origana, olivno olje, sol, poper. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
Zdrava jed, ki ne zahteva veliko časa za pripravo
Objavljeno: 23. oktober 2019 ob 10:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pixabay|Za pripravo jedi potrebujemo štiri rezine tunine.
Za pripravo jedi potrebujemo štiri rezine tunine. Foto: Pixabay

Sestavine: 4 rezine sveže tune (skupaj približno 70 dag), mala pločevinka pelatov, 2 stroka česna, žlica kaper, žlička origana, olivno olje, sol, poper.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Česen olupimo in drobno nasekljamo.

Pelate nasekljamo ali pretlačimo z vilicami ter zmešamo s kaprami, origanom in nasekljanim česnom. Začinimo s soljo in poprom. Tuno oplaknemo, osušimo in zložimo na pekač. Pokapamo z olivnim oljem in prelijemo z začinjenimi pelati.

Postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Takoj postrežemo.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.