Celotna naložba je Krško stala približno 220.000 evrov, iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pa je zanjo dobila 180.000 evrov denarne podpore.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po podatkih krške občine so približno 180.000 evrov namenila za gradbeno-obrtniška dela in preostali denar za nakup opreme. Dela so začeli julija lani. Gre sicer za nekaj manj kot 400 kvadratnih metrov uporabne površine za 15 do 20 uporabnikov.

Center je namenjen izvajanju dnevnega varstva starostnikov, kar pomeni, da so uporabniki te storitve sicer doma in da medtem, ko imajo njihovi svojci druge obveznosti ali službo, uporabljajo le dnevno nastanitev.

Občina Krško sicer zadnja leta starejšim namenja "veliko pozornosti". Poleg danes odprtega dnevnega centra je letos z lastnim denarjem podprla nadaljevanje projekta dolgotrajne oskrbe Most. Sodelujejo tudi pri projektu Pametne vasi za jutri, sodelovali so pri projektu gradnje dve blokov z oskrbovanimi stanovanji, so dodali.

Sodelujejo še pri projektu brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki, skrbijo za pomoč na domu in program Starejši za starejše. Uredili so stanovanjsko skupnost na Resi in Večgeneracijski center Posavje s sedežem v Krškem, so še sporočili s krške občine. V Krškem so v torek odprli tudi park pri Domu starejših občanov na Kovinarski ulici.