Ciljna arena je večinoma bolj samevala. Foto: MMC RTV SLO
Ciljna arena je večinoma bolj samevala. Foto: MMC RTV SLO

Zlata lisica, eno najstarejših smučarskih tekmovanj v sklopu svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske, je letos potekala v Kranjski Gori. Tekmovanje se je na Gorenjsko preselilo zaradi vremena.

Sorodna novica Prepričljiva zmaga Bassinove, Meta Hrovat deveta

Letošnje tekmovanje je posebno tudi zaradi tega, ker ob progi ni množice gledalcev, ki po navadi pospremijo tekmovanje. A to ne pomeni, da smučarke niso imele bučne podpore, saj so gledalci lahko prek spleta poskrbeli za hrup ob progi.

Gledalci so prek spletne strani lahko sprožili bodisi zvok kurentov, vuvuzele ali raglje. Tako so tekmovalke vsaj nekaj tradicionalnega vzdušja pohorskega tekmovanja doživele tudi letos.

Zlata lisica v Kranjski Gori in v znamenju epidemije
Sorodna novica Opozorila policistov zalegla – na turističnih točkah dan minil brez pretirane gneče

V nedeljo bo na isti progi potekal še en veleslalom, ki bo prav tako brez občinstva. Po podatkih policije se je sicer ta konec tedna kljub tekmovanju več ljudi držalo omejitev kot pretekle dni. Od 400 pregledanih vozil so ugotovili le 20 kršitev odlokov o prepovedi gibanja po državi.

Kljub omejitvam pa se je nekaj nadobudnih oboževalcev smučanja po Kranjski Gori vseeno lotilo zganjanja pravega navijaškega hrupa, a vse ob upoštevanju trenutno veljavnih predpisov.

Policisti poostreno nadzirali, izletnikov veliko manj