Po izvolitvi na mesto predsednika GZS-ja je Gorjup dejal, da želi delati z ljudmi, ki so optimistično naravnani. Presodil je, da ima zbornica spisano lepo zgodbo, ki jo je treba peljati naprej.
Po izvolitvi na mesto predsednika GZS-ja je Gorjup dejal, da želi delati z ljudmi, ki so optimistično naravnani. Presodil je, da ima zbornica spisano lepo zgodbo, ki jo je treba peljati naprej. "Pozitivnost pa nas bo peljala v pravo smer," je prepričan. Foto: BoBo

Gorjup bo dveletni mandat od zdajšnjega predsednika Mačkoška prevzel 24. maja. Gorjup je poudaril, da si želi "hiše s trdnimi temelji", pri čemer je kot enega izmed pomembnejših poudaril konstruktiven dialog. Pojasnil je, da se zbornica večkrat znajde na nasprotni strani vlade ali različnih sindikatov, zato bo po njegovem mnenju do dobrega rezultata za zbornico vodil lahko le konstruktiven pogovor.

Gorjup je poudaril še počasne postopke in izgubo strokovnjakov zaradi visoke obdavčitve. Med glavnimi projekti, ki bi se jih lotil kot predsednik, je poleg srednjeročnega dogovora s sindikati med drugim naštel še nadgraditev zakona o vajeništvu, sodelovanje pri sprejemu zdravstvene zakonodaje in finančno stabilizacijo GZS-ja.

Med pomanjkljivostmi, ki si jih bo prizadeval odpraviti, je navedel težave zbornice z notranjo organizacijo in z osredotočenostjo. Po njegovem mnenju je treba urediti odnose v hiši, kjer je bilo v preteklosti precej slabe volje, morda zaradi nepreglednosti in slabe komunikacije. Ob tem je spomnil na osamosvajanje nekaterih zbornic, čemur želi narediti konec.