Zadovoljnejši so lahko Mariborčani, saj je bila Olimpija nekoliko nevarnejša. Rok Kidrič je v 48. minuti zadel prečko, Goran Brkić pa malo pozneje še vratnico. Na drugi strani je najlepšo priložnost za Maribor v 83. minuti zapravil Luka Zahović.

Končna statistika govori o rahli premoči domačih: posest žoge 54:46, skupaj streli 18:10, v okvir vrat 5:1 – vse v korist Olimpije.

Rok Kidrič je v 48. minuti z glavo stresel prečko. Foto: BoBo
Rok Kidrič je v 48. minuti z glavo stresel prečko. Foto: BoBo
Ostro posredovanje Mackyja Bagnacka ob prodoru Jasmina Mešanovića. Foto: BoBo
Ostro posredovanje Mackyja Bagnacka ob prodoru Jasmina Mešanovića. Foto: BoBo

Nenatančna poskusa Savića in Cretuja
Prva je resno zapretila Olimpija. V 10. minuti je namreč z roba kazenskega prostora z leve strani ustrelil Stefan Savić, a je žoga za kakšen meter zletela mimo vrat Kenana Pirića. Malo pozneje se je na drugi strani po akciji iz kota velika priložnost ponudila Alexandru Cretuju, ki pa je grdo zgrešil. V nadaljevanju je sledila dinamična igra na obeh straneh, a brez "smrtnih" priložnosti. Olimpija je bila nekoliko nevarnejša. Polčas se je končal brez golov, statistika pa priča o izenačeni tekmi. Posest žoge 50:50, streli v okvir vrat 1:1, skupaj streli 3:2 za Olimpijo.

Olimpija v eni minuti zadela prečko in vratnico

Prečka Kidriča, vratnica Brkića
Zmaji so bili v 48. minuti blizu vodstvu, a je žoga po strelu Kidriča z glavo (s prostega strela je podal Mario Jurčević) stresla prečko. Malo pozneje je Brkić silovito sprožil z okoli 30 metrov, njegov strel pa je ustavila desna vratnica Pirića. Pirić je bil na veliki preizkušnji tudi v 58. minuti, ko je s skrajnimi močmi čez prečko odbil poskus Brkića s prostega strela. Olimpija je pritiskala za vodilni gol, a neuspešno.

Jurčević v zadnjem trenutku blokiral Zahovića
Na drugi strani se je po lepi akciji Aleksa Pihlerja in Marcosa Tavaresa v 83. minuti velika priložnost ponudila Luki Zahoviću, vendar je njegov strel z okoli desetih metrov v zadnjem trenutku blokiral Jurčević. To je bila najlepša priložnost Maribora na tekmi, ki se je malo pozneje končala z delitvijo točk.

Nogometni derbi v Stožicah ni dal zmagovalca

Robert Pevnik, trener Olimpije: "V prvem polčasu smo bili mogoče malo preveč previdni, v drugem smo prišli do priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Dokler smo matematično še v igri, ne bomo izobesili bele zastave. Glede na to, kaj se je dogajalo, pa s točko seveda nisem zadovoljen."

Darko Milanič, trener Maribora: "Kot celoto lahko tekmo ocenim kot pozitivno. V drugem polčasu smo nekajkrat preveč hiteli. Prišli smo po zmago, Lukec je imel nekaj priložnosti. Da bi lahko izvedli kakšen boljši protinapad, pa drži. Sojenja ne bom komentiral, ga boste že novinarji."

Analiza: Igranje z roko Bagnacka - 11-metrovka ali ne?
Analiza po koncu tekme Olimpija - Maribor
Mladi Hrvat v dresu Celja Dario Vizinger je s prvim hat-trickom v članski karieri dosegel pet golov v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Mladi Hrvat v dresu Celja Dario Vizinger je s prvim hat-trickom v članski karieri dosegel pet golov v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Trije goli Vizingerja v Celju
Na uvodni tekmi dneva so Celjani s 4:0 ugnali Triglav. Grofi so v soočenju z orli, ki so predtem edini v Prvi ligi dobili vse tri spomladanske kroge, imeli ves čas pobudo, ki so jo po pol ure igre znali kronati z lepo akcijo za vodilni zadetek. Kapetan Janez Pišek je s sredine poslal visok predložek v kazenski prostor, kjer je Dario Vizinger sprejel žogo in jo podal nazaj do Mitje Lotriča, ki mu ni bilo težko doseči šestega gola v sezoni. V prvih 45 minutah so Kranjčani poskusili zgolj z enim strelom mimo, medtem ko so Celjani imeli še dve resni priložnosti.

Nadaljevanje je še bolj potekalo po celjskih notah, kar je že v 4. minuti 2. polčasa prineslo podvojitev vodstva. Lovro Cvek je po levi strani zaposlil Rudija Požega Vancaša, ki je poslal v sredino za lahek gol Vizingerja. Razigrana napadalna trojica Požeg-Vancaš-Lotrič- Vizinger je bila preveč za kranjsko obrambo: v 57. minuti je Belokranjec na levi strani v ogenj poslal Prekmurca, ki je na drugi vratnici našel Hrvata za 3:0. V 71. minuti je sledila nova šolska akcija Celja: Lotrič na levo do Cveka, ta na drugo stran do Piška, ki je nesebično podal Dariu Vizingerju za hat-trick 20-letnega napadalca iz Čakovca.

Mitja Lotrič, ki je za Muro debitiral v Prvi ligi še kot 16-letnik, je na 163. prvenstveni tekmi dosegel 25. ligaški gol kariere. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Lotrič, ki je za Muro debitiral v Prvi ligi še kot 16-letnik, je na 163. prvenstveni tekmi dosegel 25. ligaški gol kariere. Foto: www.alesfevzer.com

Slalom Maroše za vodstvo Mure
Mura se je proti zadnjemu Krškemu veselila prve zmage spomladi, in sicer kar s 5:0. Muraši so povedli v 19. minuti, ko je Amadej Maroša na robu kazenskega prostora prejel žogo, nato se otresel treh branilcev Krškega in s strelom po tleh matiral vratarja gostov Marka Zalokarja. Mura je povišala vodstvo v 40. minuti. Luka Bobičanec je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, žoga se je pred Zalokarjem odbila in končala v mali mrežici.

Obradović ubranil 11-m Volašu
Domači so odlično odprli drugi del, saj je Maroša po predložku Luke Šušnjare žogo potisnil v mrežo za 3:0. Gostje so v 61. minuti prišli do enajstmetrovke, a je Matko Obradović ubranil poskus Daliborja Volaša.

Amadej Maroša (v sredini) je dosegel dva gola, Luka Bobičanec (desno) pa enega. Foto: www.alesfevzer.com
Amadej Maroša (v sredini) je dosegel dva gola, Luka Bobičanec (desno) pa enega. Foto: www.alesfevzer.com

Pucko in Maruško dotolkla Krško
V 69. minuti so domači še povečali prednost, potem ko je po levi strani prodrl Klemen Pucko in dosegel svoj prvi prvoligaški zadetek. V 75. minuti je le malce previsoko meril Šušnjara, zato pa je bil po podaji Žana Karničnika iz bližine natančnejši Matic Maruško v 87. minuti, ko je zadel za 5:0. To je tudi najvišja zmaga Mure v sezoni, pred tem je bila to 5:1 proti Domžalam v 3. krogu. Mura se je utrdila na šestem mestu, medtem ko je Krško prikovano na dno lestvice.

V nedeljo bosta še tekmi Aluminij - Rudar in Gorica - Domžale.

Sorodna novica Zahovič: Sodil bo Skomina, vsak dvom je odveč

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 23. krog:

OLIMPIJA - MARIBOR 0:0
9.500 gledalcev

Olimpija: Vidmar, Jurčević, Maksimenko, Bagnack, Andrejašič (53./Črnic), Tomić, Brkić, Boakye, Kronaveter (92./Kadrić), Savić (90./Kregar), Kidrič.

Maribor: Pirić, Kolmanič, Ivković, Rajčević, Milec, Pihler, Cretu, Hotić, Kramarić (63./Tavares), Zahović, Mešanović (71./Vršič).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Zadetki s tekme Celje – Triglav

CELJE - TRIGLAV 4:0 (1:0)
400; Lotrič 32., Vizinger 48., 56., 71.

Celje: Jurhar; Brecl, Zaletel, Travner, Vidmajer; Pišek (72./Benedičič), Cvek; Požeg Vancaš, Lotrič (78./Novak), Štraus; Vizinger (71./Ibišević).

Triglav: Arko, Mlakar, Česen, Karamatić, Rogelj; E. Kryeziu (74./Udovič), Mertelj, Svraka (46./Kopač); Crnov (32./Žurga), Majcen, Tijanić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Zadetki s tekme Mura – Krško

MURA - KRŠKO 5:0 (2:0)
2.000; Maroša 19., 47., 70., Bobičanec 40., Maruško 87.

Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Peričić, Kous (71./Ćerimagić), Lorbek, Kozar (81./Šporn), Kouter, Šušnjara, Bobičanec (63./Karničnik), Maroša.

Krško: Zalokar, Batarelo, Zakrajšek, Cetina, Vojković, Kordić, Da Silva, Petrović (77./Vekić), Sokler (46./Kovačič), Volaš, Vukušić (46./ Jandrek).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Nedelja ob 17.00:
ALUMINIJ - RUDAR

Ob 20.00:
GORICA - DOMŽALE

Sorodna novica Kronaveter: Če ta derbi dobimo, je še nekaj možnosti, da se kaj "zakuha"
Ekipa
ZRPGToč.
Maribor23165259:1853
Olimpija23127448:3143
Domžale2297644:3034
Celje2389631:3433
Aluminij22931035:3530
Mura2378832:2729
Triglav23741231:4925
Rudar22731224:4724
Gorica22571027:3722
Krško23371316:3916
Brkić po derbiju: žogo sem že videl v golu
Pregled 23. kroga Prve lige