Alen Pajenk ostaja na Poljskem. Foto: EPA
Alen Pajenk ostaja na Poljskem. Foto: EPA

"Dejan Vinčić je odšel domov z letalom, sam sem tukaj z avtomobilom, ker pa so meje zaprte, Poljske ne morem zapustiti. Po pravici povedano, se mi domov niti ne gre. Tukaj so ukrepi vseeno manj strogi, malo več je dovoljenega kot v Sloveniji in mi ničesar ne manjka," priznava odbojkar, ki se zaradi trenutnega stanja ne obremenjuje preveč.

Sorodna novica Urnaut izkusil tako kitajsko strogost kot italijansko ležernost

Pogrešal bo reprezentanco
"Treniram zelo malo. Najbrž sem pridobil kakšen kilogram, ko bo čas, se ga bom znebil, a trenutno mi tako stanje kar prija. Že dolgo nisem imel pravega počitka, tako da zdaj uživam. Po drugi strani pa mi je žal, da ne morem igrati, predvsem bom pogrešal reprezentančne priprave za Ligo narodov, ki je najbrž ne bo mogoče izvesti. Kanada jo je že odpovedala, kot vi pravite, tudi Italija, in res je težko verjeti, da bomo letos poleti igrali. Upam pa, da ni res, da je ne bo prihodnji dve leti," pravi Štajerec, ki se v Radomu kratkočasi z igranjem videoigric, prek katerih je povezan tudi z reprezentančnima soigralcema Tinetom Urnautom in Janijem Kovačičem.

Morebitne odpovedi Lige narodov ne bo vesel, a kot pravi, ima vsaka stvar dobro in slabo stran. "Reprezentanca je nekaj posebnega. Priznam, da sem že imel težke trenutke, se spraševal, kaj mi je tega treba, zakaj ne bi končal reprezentančne kariere. A to so bili slabi dnevi. Na koncu vedno ugotavljam, da z ekipo uživam. Pa tako ne mislim le jaz, ampak vsi drugi. Poglejte Mitjo Gasparinija, kolikokrat je že rekel, da se bo poslovil, toda vedno pride na priprave. Vedno najdemo motiv, si rečemo, še to moramo opraviti, in prepričan sem, da bi bili tudi za Ligo narodov v popolni postavi. Žal pa nam ta očitno ni usojena," v reprezentanci vidi poseben čar Mariborčan, ki bo 23. aprila praznoval 34. rojstni dan.

Za zdaj še brez ponudb
Kje bo igral v sezoni, še ne ve. Ponudb za zdaj še nima, čemur pa se ne čudi. "Zaradi pandemije so vse odbojkarske dejavnosti zamrle. Pogovorov ni, treba bo počakati, da to stanje mine," pravi Pajenk, ki je v svoji karieri poleg Poljske in Slovenije že igral tudi v Italiji in Turčiji, bojazni, da vnovič ne bi dobil kluba v tujini, pa nima.