Foto: EPA
Foto: EPA
Sorodna novica Kino drive-in odslej v Ljubljani: nostalgija po ameriško

Na lokaciji avtosejma bo kino drive-in predvidoma potekal vsak majski večer. Kot prvi film bodo nocoj ob 21. uri zavrteli akcijsko komično kriminalko Podli fantje za vedno, ki sta jo režirala Adil El Arbi in Bilall Fallah.

Največ 200 avtomobilov
Z dovoljenjem zdravstvene inšpekcije je kino drive-in oz. avtomobilski kino pripravil samostojni podjetnik Miran Starman. Prostor je najel pri javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice. Starman razlaga, da so dovoljenje, glede na to, da se projekcije spremljajo v avtomobilu, kar zmanjša možnost prenosa okužb s koronavirusom, dobili pred kakšnim tednom. Na lokaciji bodo – glede na vidljivost – sprejeli največ 200 avtomobilov, nakup vstopnic svetujejo prek spleta, prodajalec na vhodu bo deloval pod pogoji, ki trenutno veljajo za strežbo v gostinskih lokalih, "vse preostalo pa je v kontekstu gostinskih obratov drive-in".

Interes je dokaj velik, videli pa bomo, kakšna bo realnost. Z lastnikom prostora smo dogovorjeni, da smo na testiranju, če se bo obneslo, bomo nadaljevali.

.

Program so za zdaj pripravili za maj, načrtujejo ga tudi naprej, odvisno tudi od tega, kakšno bo glede na trenutno stanje zanimanje ljudi. "Interes je dokaj velik, videli pa bomo, kakšna bo realnost. Z lastnikom prostora smo dogovorjeni, da smo na testiranju, če se bo obneslo, bomo nadaljevali," je povedal Starman.

Program po večini sestavlja hollywoodska produkcija, nekaj bo tudi neodvisnih in slovenskih filmov, vse pa so pridobili oziroma so si jih izposodili pri zastopnikih uradnih distributerjev, še pravi Starman.

Sorodna novica Dežela La La

21. maja ob 21. uri še viška velika platna
Iz Kina Bežigrad pa so sporočili, da so na podlagi odloka, s katerim je vlada v sredo znova omogočila opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, razen nekaterih storitev na področju turizma, dobili zeleno luč za avtomobilski kino na parkirišču Centra Vič in za prvi koncert drive-in v Sloveniji.

Obiskovalci se bodo v kino drive-in zapeljali 21. maja, ko bodo ob 21. uri predvajali muzikal Dežela La La Damiena Chazellea. Prizorišče bo sprejelo približno 70 osebnih vozil, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje.

Sorodna novica Slovenski kinematografi na državo naslovili pobude za ponovno odprtje

Hollywoodske uspešnice in filmske klasike
Program tretje sezone avtomobilskega kina so za zdaj objavili do konca maja. Sestavljajo ga hollywoodske uspešnice preteklih nekaj let in filmske klasike. Po vzoru ameriških kinov drive-in iz 60. let so pripravili tudi spremljevalni program, ki bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in strežbo na kotalkah, so sporočili iz Kina Bežigrad.

Koncer drive-in
Koncert drive-in bo na istem prizorišču potekal 30. maja, nastopila bo zasedba Tabu. Zatem bodo predvajali še projekcijo dokumentarnega filma o tabujevcih, ki ima naslov Zgodba za jutri.