Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Najbolj komentirane

Vatikan priznal, da ima tajne smernice za duhovnike z otroki

Vatikan je prvič priznal obstoj tajnih smernic za duhovnike, ki prekršijo celibat in postanejo očetje. Ob tem pa je Cerkev zavrnila javno objavo teh nasvetov, češ da gre za notranje zadeve.

27

ZN zaskrbljen zaradi 200 družin, ki naj bi bile ujete na zadnjem območju pod IS-jem

Združeni narodi so izrazili zaskrbljenost nad usodo okoli 200 družin, ki naj bi bile ujete na zadnjem majhnem območju v Siriji, ki je še pod nadzorom t. i. Islamske države (IS).

29

Nancy Pelosi v Bruslju zagotovila podporo ZDA transatlantskemu zavezništvu

Demokratska predsednica predstavniškega doma v ameriškem kongresu Nancy Pelosi je na obisku v Bruslju zagotovila široko in dolgotrajno podporo ZDA transatlantskemu zavezništvu.

14

Iniciativa "Dovolj je" za ničelno toleranco do spolnih zlorab v Katoliški cerkvi

Oblikovala se je civilna iniciativa za boj proti spolnim zlorabam v Cerkvi na Slovenskem Dovolj.je, ki žrtvam nudi celostno strokovno podporo, tako psihosocialno kot pravno pomoč v kazenskih in cerkvenih postopkih.

45

Trump zagrozil venezuelski vojski in posvaril pred nevarnostjo socializma

Ameriški predsednik Donald Trump je zagrozil venezuelskim vojaškim poveljnikom, da tvegajo svojo prihodnost in življenja ter da bodo izgubili vse, če se ne postavijo na pravo stran in dovolijo vstopa humanitarne pomoči v Venezuelo.

315

Jure Zdovc pred vrnitvijo na klop Olimpije

Košarkarji Petrola Olimpije bodo dobili novega trenerja. Kot poročajo mediji v Turčiji, se bo na ljubljansko klop znova usedel Jure Zdovc.

11

Ni realno, da bi se v obroku za pet evrov znašel piščanec slovenskega porekla

Večina ljudi pa se manj ukvarja z vprašanjem, kakšno hrano vsak dan malicajo v menzah ali restavracijah. Ravno ta je najslabše kakovosti, pravi vir, ki je za oddajo Koda povedal, da na krožniku za pet evrov ne boste dobili slovenskega mesa.

24

Shiffrinova izenačila rekord Schneiderjeve v zmagah v eni sezoni

Na paralelni tekmi alpskih smučarjev v Stockholmu sta bila najboljša Ramon Zenhäusern in Mikaela Shiffrin, ki je slavila že 14. zmago sezone v svetovnem pokalu in osvojila slalomski globus.

34

Slovenci na Evrovizijo pošiljamo že četrti par

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta med najmlajšimi pari, ki so stali na evrovizijskem odru – seštevek njunih let je komaj 42 –, sicer pa je bilo izvajalcev, ki jih je povezovala tudi ljubezen, na največjem glasbenem spektaklu stare celine že kar nekaj.

7

Zaradi izjav o holokavstu Poljska od Izraela zahteva opravičilo

Poljska zahteva opravičilo za izjave novega izraelskega zunanjega ministra Izraela Kaca, ki je dejal, da so številni Poljaki sodelovali z nacisti.

37

Pokojnine se bodo s februarsko uskladitvijo zvišale za 2,7 odstotka

Izplačila pokojnin za februar bodo višja za 2,7 odstotka, saj je Svet pokojninskega zavoda potrdil redno uskladitev. Pokojninska blagajna bo za uskladitev na letni ravni namenila 136,9 milijona evrov.

36

Na Emi ni bilo "kuhinje", miri strasti urednik Vardjan; Miša Molk zadovoljna z izidom

Da v ozadju Eme ni bilo "kuhinje", ki bi favorizirala zmago Raiven, zdaj dokazujejo uradni izidi glasovanja žirije, ki je obema superfinalistoma, torej tako njej kot končnima zmagovalcema Zali Kralj in Gašperju Šantlu namenila enako število glasov.

165

Bernie Sanders se bo leta 2020 znova potegoval za predsednika

Senator Bernie Sanders je napovedal, da se bo znova potegoval za demokratsko predsedniško nominacijo. Na zadnjih volitvah je bil 77-letnik malce "prekratek", saj so demokrati za predsedniško kandidatko raje izbrali Hillary Clinton.

62

Umrl je veliki modni oblikovalec Karl Lagerfeld

V Parizu je po kratkotrajnih težavah z zdravjem umrl slavni modni oblikovalec Karl Lagerfeld, gotovo ena najprepoznavnejših osebnosti iz sveta mode zadnjega pol stoletja. Star je bil 85 let.

15

Na vzhodu Francije s svastikami oskrunjenih okoli 80 judovskih grobov

Na vzhodu Francije v vasi Quatzenheim je bilo s podobami svastike oskrunjenih okoli 80 grobov na judovskem pokopališču. Incident se je zgodil tik pred vsedržavnimi pohodi proti porastu antisemitskih napadov.

21

Po Hrvatih zeleno luč za VAR prižgali tudi Srbi

Potem ko bodo videotehnologijo VAR v sezoni 2019/20 uvedli v hrvaški nogometni ligi, so vse bližje temu tudi v srbski. Združenje superlige in prve lige v Srbiji je namreč na skupščini izglasovalo, da se lotijo tega projekta.

4

Napaka v finalu Meti Hrovat vzela medaljo mladinskega SP-ja

Meta Hrovat je imela lepo priložnost, da postane svetovna mladinska prvakinja v veleslalomu. Na prvi progi je bila v Val di Fassi najhitrejša, v finalu pa je odstopila.

10

V New Yorku prepovedali diskriminacijo na podlagi pričesk

New York je prvo ameriško mesto, ki je prepovedalo diskriminacijo na podlagi pričesk, zaradi katere so bili največkrat na udaru afroameriški prebivalci.

122

O poslancu, ki je ukradel sendvič in vsem povedal, da ga je

Slovenijo je pretresel dogodek, ko je poslanec v trgovini izmaknil sendvič. In nato na parlamentarnem zasedanju povedal, da ga je.

3

Zvezne države zaradi razglasitve izrednih razmer tožijo Trumpa

Šestnajst ameriških zveznih držav pod vodstvom Kalifornije je vložilo tožbo proti administraciji predsednika Donalda Trumpa, ker je razglasil izredne razmere, zato da bi dobil denar za gradnjo zidu na meji z Mehiko.

25