Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Iniesta se seli na Japonsko - pri Kobeju bo soigralec Podolskega
Andres Iniesta, ki je v nedeljo odigral zadnjo tekmo za Barcelono, je že prispel na Japonsko, kjer bo podpisal pogodbo za ekipo Vissel Kobe.
1

Šport

Domjanova in Zupinova v Zagrebu izpolnili normi za evropsko prvenstvo
Veronika Domjan je na mitingu v Zagrebu zmagala v metu diska z 59,45 metra in izpolnila normo (56,00 m) za evropsko prvenstvo.

Kultura

Med obnovo Križank odkrili ostanke predmestja Emone
Arheologe je med izkopavanji, ki spremljajo obnovo Poletnega gledališča Križanke, presenetilo odkritje, ki ga niso pričakovali.
3

Novice

"Po možganski kapi sledi žalovanje za izgubljenim zdravjem"
Obravnava bolnikov po možganski kapi se med državami EU-ja močno razlikuje, so pojasnili v rehabilitacijskem centru Soča.
1

Novice

Sodišče zavrnilo pritožbo nekdanjega varčevalca Ljubljanske banke v Sarajevu
Upravno sodišče je zavrnilo tožbo nekdanjega varčevalca Ljubljanske banke v Sarajevu, ki se je pritožil, ker mu je bila zavrnjena zahteva za verifikacijo stare devizne vloge.
2

Novice

Posebna številka revije SLO: Slovenska izkušnja prve svetovne vojne
Pred 100 leti se je končala svetovna morija, ki je za vedno spremenila pokrajino in ljudi. S sabo jo v družinskih zapuščinah, obeležjih, zarezah v naravi nosimo še danes.
4

Novice

Val 202 in Slavko Bobovnik prejela nagradi zaupanja
Val 202 je že desetič prejel naziv Trusted brand za najbolj zaupanja vredno radijsko postajo, Slavka Bobovnika pa so bralci revije Reader's Digest Slovenija že petič zapored razglasili za najbolj ...

Šport

Jakupovićeva v drugi krog prek nekdanje finalistke Wimbledona
Medtem ko sta Blaž Kavčič in Blaž Rola izpadla že v prvem krogu kvalifikacij za Roland Garros, sta turnir bolje začeli Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović, ki sta preskočili uvodni oviri.
7

Novice

Robert Levstek bo novi odgovorni urednik Radia Maribor
Robert Levstek s 1. junijem 2018 nastopa štiriletni mandat odgovornega urednika Radia Maribor — regionalnega radijskega programa RTV Slovenija.

Kultura

Poljska pisateljica Olga Tokarczuk ovenčana z mednarodnim bookerjem
Izmed šestih nominirancev za mednarodno nagrado man booker je žirija izbrala Olgo Tokarczuk z romanom Flights , ki je tako postala prva poljska prejemnica te prestižne knjižne nagrade.

Kultura

Terry Crews
Agenti so kot katoliški duhovniki. Če so dobri, jih ima cela skupnost rada. Če so slabi, pa je tako hudo, da slabše ne more biti.
1

Zabava

Kitajski Nio s sistemom za hitro zamenjavo baterij električnih avtomobilov
Podjetje Nio je predstavilo prvo postajo, kjer bo mogoče zamenjati baterijo električnega avtomobila v treh minutah. Na Kitajskem želijo do leta 2020 postaviti 1.100 takšnih postaj.
10

Novice

Strunjansko kopališče bodo po sezoni temeljito prenovili
Že pred sezono se bo končala obnova hotela Laguna, ob katerem bo nov ogrevan bazen. Terme Krka sicer načrtujejo celovito obnovo kompleksa.
10

Novice

Novogoriški kriminalisti prijeli še eno združbo preprodajalcev mamil
Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v sodelovanju z italijanskimi kolegi več mesecev preiskovali kriminalno združbo, ki se je na Goriškem ukvarjala s prodajo prepovedanih mamil.
1

Novice

Živalska farma
Danes pa o čebelah. Izpustili bomo večino duhovitih primerjav in primernih verzov, ki so jih o žuželki zadnje dni izbrskali v medijih, in se posvetili sami vlogi čebele.
2

Kultura

Po več kot stoletju Monetovi sliki spet druga ob drugi
Ko se je Claude Monet leta 1878 preselil v pariško predmestje Vetheuil, so tam nastale štiri slike pisanega vrta, ki predstavljajo neke vrste prelomnico v slikarjevem opusu.

Šport

Gareth Southgate
Harry ima nekaj izjemnih osebnostnih lastnosti, je izjemen profesionalec in ima eno od najpomembnejših lastnosti za kapetana: vsak dan postavlja višja merila za uspeh. To je pomembno sporočilo ekipi.
12

Šport

Wolfsburg se je drugo leto zapored rešil skozi šivankino uho
Nogometaši Woflsburga bodo tudi v naslednjo sezono igrali v Bundesligi. Tudi na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij so premagali Holstein Kiel (0:1). Na domačem igrišču so bili boljši s 3:1.
8

Šport

Odlični vratar Kristan končal bogato kariero
Robert Kristan, ki je v pretekli sezoni branil za SŽ Olimpijo, se je pri 35 letih odločil, da bo končal kariero. Nekdanji prvi vratar slovenske reprezentance bo poiskal nove življenjske izzive.
29

Novice

Igor Kadunc bo dva tedna opravljal tudi naloge direktorja televizije
Igor Kadunc, generalni direktor Radiotelevizije Slovenije, bo od 5. junija do 18. junija v okviru svojih pooblastil opravljal tudi naloge direktorja nacionalne televizije, Ljerka Bizilj bo 4. junija ...
4
Izjava dneva
link
Aleksander Čeferin
23. maj 2018 ob 17:07 Zakaj pa ne? Šport bi lahko bil izjema. V nogometu imamo izjemo tudi pri zaposlovanju. Običajno je tako, da če si dvakrat zaposlen za določen čas, si potem avtomatsko zaposlen za nedoločen čas.
Več novic ...
Kazalo