Najbolje ocenjene novice zadnjega leta

Šport

Muršak: Bil sem že kar malo utrujen, noge so bile trde
"Včasih so bile kakšne boljše rešitve od teh v podaljšku, je pa po kazenskih strelih vedno lepo zmagati," je po zmagi slovenskih hokejistov nad slovaškimi v Kwandongu dejal Jan Muršak.

Kultura

Jeffrey Tambor zaradi obtožb zlorabe zapušča serijo Transparentno
Jeffrey Tambor, zvezdnik večkrat nagrajene Amazonove serije transparentno (Transparent), se poslavlja od igralske zasedbe. Lani sta ga dve osebi obdolžili spolnega nadlegovanja.
2

Zabava

Foto: Kjer Igra prestolov sreča Drakulo - čelade skeletonistov na OI
Tekmovalci v skeletonu, sankanju z glavo naprej, navdušujejo s svojimi čeladami na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Medvedi, grizliji, Drakula, orli, okostnjaki, Iron Man, motivi iz Igre prestolov ...

Novice

Vipavski konjeniki bodo lahko uporabljali vojaški travnik
Ministrstvo za obrambo in Občina Vipava sta razrešila nekatera odprta vprašanja glede nepremičnin v lasti obrambnega ministrstva.
1

Kultura

Kako pomembna so bila van Goghova "britanska leta"?
Londonska galerija Tate za prihodnje leto pripravlja razstavo, ki bo posvečena ključnemu, a "obskurnemu" obdobju, ki ga je Vincent van Gogh preživel v Veliki Britaniji.

Kultura

Filmska recenzija: Zadnji ledeni lovci
Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
1

Novice

Ob začetku počitnic opozorila k previdnosti na smučiščih
Ob začetku počitnic za osnovnošolce in dijake iz osrednjega in zahodnega dela države je pričakovati povečan promet proti turističnim krajem in smučarskim središčem.

Šport

Vrhunci 8. dne: Hanju prekinil 66-letni urok, v skeletonu do medalje dve Britanki
Juzuru Hanju je še drugič zapored postal olimpijski prvak v umetnostnem drsanju, ta dosežek je v tej disciplini nazadnje uspel Američanu Dicku Buttnu.
10

Kultura

Maja Prettner in Matija Strniša zastopata slovenske barve na Berlinale Talents Campusu
Berlinale Talents odkriva nove filmske avtorje z vsega sveta, 250 mladih filmskih ustvarjalcev iz 81 držav, od tega 128 žensk in 122 moških, pa je bilo izbranih izmed 3.000 prijavljenih - med njimi ...

Kultura

Dobro obiskane tudi projekcije slovenskih filmov v dvoranah art kino mreže
V Art kino mreži Slovenije, ki združuje 24 kinematografov in prikazovalcev kakovostnega in umetniškega filma, poleg tuje produkcije zavidljive uspehe dosegajo tudi slovenski filmi, saj si je te na ...

Kultura

Novice

Vojni dnevnik: Pripravlja se huda ofenziva proti Italijanom
"Nocoj mi je en častnik pripovedoval o tukajšnjem nemškem topništvu, da gre njegova težka baterija pojutrišnjem na italijansko fronto, ker se tam pripravlja huda ofenziva proti Italijanom, in sicer ...
1

Šport

Korejski zajtrk: Kdo so največji zaspanci?
"Zagotovo nisem pristaš tega, da bi si nastavljal vsaki dve minuti alarm, kot počnejo nekateri. To me vrže iz tira, lahko "popenim". Ko se zbudim, se zbudim. Stara vojaška šola," pravi Filip Flisar ...
2

Novice

"A giugno saluto questa minoranza che si sta suicidando".
"E' da novembre - ha detto Tremul- che non si sta facendo altro che elaborare piani finanziari e questo ci sta impedendo di partire con le attività. E' folle".

Šport

Vrhunci 7. dne: Južna Koreja slavi skeletonskega železnega moža
Yun Sungbin iz Južne Koreje je olimpijski zmagovalec v skeletonu. 23-letnik je prvi olimpijski prvak v skeletonu ali kakšnem drugem sankaškem športu, ki ne prihaja iz Evrope ali Severne Amerike.
3

Kultura

Michael Stipe
O razpadu skupine REM: "Postalo je očitno, da bomo ali zvodeneli in postali trapasti, česar ni hotel nihče od nas, ali pa bomo sprejeli težko odločitev, da odkorakamo pod lastnimi pogoji in je s tem ...

Šport

Hvala Slovenija, hvala, ker ste bili z mano
" Verjemite, da boljše, da niste v moji glavi. Nisem enostavna oseba, verjetno bi kak psiholog to lažje razložil, " se je Jakov Fak branil, da bi podoživel zadnje streljanje in zadnji krog svoje ...
34

Šport

Velepec: Jakov z vrnitvijo po vseh težavah dokazal, da je velik šampion
Jakov Fak, ki je v Pjongčangu osvojil olimpijsko srebro , trenira po programu Uroša Velepca, ki vodi ukrajinske biatlonke.
34

Šport

Za srebrno nagrado Fak iz telesa iztisnil, kolikor se je dalo
"Po zadnjih dveh tekmah je bilo zelo težko. Da se pobereš iz tega, moraš imeti zares razčiščene stvari v glavi," je po osvojenem olimpijskem srebru povedal Jakov Fak.
74
Izjava dneva
link
Rok Zupančič
1
17. februar 2018 ob 13:07 Danes je pravosodje pod hudim pritiskom politike.
Več novic ...
Kazalo