Najbolje ocenjene novice zadnjega leta

Šport

Vegas opravil z Winnipegom v petih tekmah
Novinec Vegas je prvi veliki finalist Lige NHL. Na peti tekmi finala Zahodne konference je z 2:1 slavil v Winnipegu in dobil serijo s 4:1. Drugega finalista bo dal obračun med Tampo in Washingtonom.
4

Šport

Randolph: Dončić si zasluži vse nagrade. Pripravljen je na NBA.
Evropski košarkarski vrh je znova Realov, ki je pred Željkom Obradovićem prišel do desetega evroligaškega naslova. Prvaka sta postala dva slovenska reprezentanta.
36

Šport

Neuville z zmago na vrh lestvice
Belgijec Thierry Neuville je dobil reli po Portugalski, s čimer je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo.
2

Kultura

Premiera filma o Milanu Klemenčiču, prvem slovenskem lutkarju
Nocoj bo na prvem programu Televizije Slovenija premierno prikazan igrano-dokumentarni film Mojster in njegov Gašper, z godba o temeljih slovenskega lutkovnega gledališča in polagalcu teh temeljev ...

Novice

Invalidi lahko na upravni enoti zaprosijo za psa pomočnika
Invalidi, ki imajo primerne bivalne pogoje in so samostojni pri uporabi invalidskega vozička, lahko na upravni enoti vložijo vlogo za pridobitev psa pomočnika, s katerim se bodo skupaj izšolali.
10

Ture avanture

Kambodža, zadnja motoristična etapa
Mehanik št. 13 je bil mojster; mlad fant, a z dobro glavo, se je videlo.
3

Kultura

Haruki Murakami
Včasih se počutim kot skrbnik muzeja - ogromnega, praznega muzeja, v katerega nihče nikoli ne pride, in ga ne pazim za nikogar drugega kot le in zgolj zase.

Novice

Ravnica: stoletje po koncu svetovne morije
V Ravnici nad Novo Gorico so pripravili slovesnost, s katero so se spomnili stoletnice konca prve svetovne morije.
1

Šport

Tampi do velikega finala manjka le še ena zmaga
Hokejisti Tampe Baya so v finalu Vzhodne konference Lige NHL po uspehu nad Washingtonom (3:2) le še eno zmago oddaljeni od druge uvrstitve v veliki finale v zadnjih štirih sezonah.
9

Šport

Tim Gajser tretji v kvalifikacijah Teutschenthala
Slovenski motokrosist Tim Gajser (MXGP) si je v kvalifikacijah za dirko svetovnega prvenstva v Teutschenthalu v Nemčiji privozil tretje mesto.
2

Šport

Jani Pate
Robert Volk je bil hkrati vratar in trener vratarjev. Imel je mladega Jana Oblaka in Damirja Botonjića. Nekega dne je Volk opazil, da je Oblakov ogromni talent prerasel vse.
12

Novice

Računsko sodišče preverja financiranje političnih strank
Politične stranke so že oddale poročila o poslovanju, zdaj pa bo Računsko sodišče pri nekaterih izmed njih opravilo revizijo, v dozdajšnjih revizijah je bilo že zaznati tvegane in nedopustne oblike ...
14

Kultura

Filmska recenzija: LBJ
Teksaški politik Lyndon Baines Johnson je bil v začetku 60. let strankarski tekmec Johna F. Kennedyja, ki ga je po predsedniški zmagi politično modro imenoval za svojega podpredsednika.
2

Kultura

In orkester je igral naprej: Titanik tone v mariborski Operi
Zadnja premiera aktualne sezone Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor je muzikal Titanik.
1

Kultura

Nad Vrhniko našli nov delec obrambne linije Rimljanov
Ekipi strokovnjakov iz Narodnega muzeja Slovenije in Zavoda za varstvo kulturne dediščine sta v bližini železniške postaje Verd nad Vrhniko odkrili nov del poznorimskega obrambnega sistema Claustra ...
8

Kultura

Izzivi sodobnega časa v folklorni dejavnosti
V okviru Tedna ljubiteljske kulture, ki po Sloveniji poteka že vse od 11. maja in se bo končal v nedeljo, 20. maja, so organizatorji festivala, Javni sklad za kulturne dejavnosti RS-a, pripravili ...
1

Kultura

Lars von Trier
Zelo pomembno je, da te nimajo vsi radi, ker to pomeni, da ti je spodletelo. Celo nisem prepričan, da se je film The House That Jack Built ljudem dovolj upiral.

Novice

Epidemija ebole v DR Kongu se je s podeželja razširila v mesta
Epidemija ebole se je v Demokratični republiki Kongo s podeželja razširila tudi v mesta, kar je sprožilo bojazni, da bo bolezen težko nadzorovati.
4

Novice

World Telecommunication and Information Society Day
The emphasis of the World Telecommunication and Information Society day is on the potentials of artificial intelligence that has the ability to learn also on the basis of the data that are created ...

Kultura

Devetdeset Tisnikarjevih portretov za ravno toliko slikarjevih let
V rojstni hiši Jožeta Tisnikarja v Mislinji se z razstavo devetdesetih portretov poklanjajo spominu na tega pomembnega koroškega umetnika.
3
Izjava dneva
link
Zdenka Čebašek Travnik
1
21. maj 2018 ob 13:20 Trenutni projekti glede otroške srčne kirurgije ne morejo zagotoviti varne obravnave otrok.
Več novic ...
Kazalo