Najbolje ocenjene novice zadnjega leta

Šport

Razigrani Haase izločil Zvereva
Alexander Zverev je izpadel že v 2. krogu turnirja serije 1.000 v Cincinnatiju. S 5:7, 6:4 in 7:5 ga je ugnal Robin Haase.
5

Kultura

Pablo Picasso
Namen umetnosti je brisanje prahu vsakdanjega življenja z naših duš.

Šport

Mohorič s pobegom do skupnega vodstva na Dirki po Beneluksu
Matej Mohorič je prevzel vodstvo na Dirki po Beneluksu.
4

Šport

Za uvod v kvalifikacije zmaga slovenskih odbojkaric
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v mariborski dvorani Tabor z zmago s 3:0 (19, 23, 22) nad Izraelom začela kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2019.
14

Novice

Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu
Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
6

Novice

Kalifornija v boj s požari pošilja tudi dva tisoč zapornikov
Pri spopadanju z najobsežnejšimi požari v zgodovini Kalifornije, ki so jih v zadnjih dneh vendarle nekoliko omejili, sodelujejo tudi zaporniki, ki so za nevarno delo plačani po dolar na uro.
46

Šport

Specialist za kronometer Martin v naslednji sezoni v Rogličevi ekipi
Štirikratni svetovni prvak v kronometru Tony Martin bo okrepil nizozemsko ekipo Lotto NL-Jumbo, za katero vozi tudi tudi Primož Roglič.
29

Novice

Dobra letina: potrošniki bodo letos lahko uživali jabolka domačega porekla
Po dveh slabih letinah, ki sta bili posledica spomladanskih pozeb, bodo sadjarji letos imeli nadpovprečen pridelek.
30

Novice

Požar na grškem otoku Evboja pod nadzorom
Gozdni požar, ki je v nedeljo izbruhnil na grškem otoku Evboja, je povsem pod nadzorom, je sporočil vodja tamkajšnjih gasilcev.

Novice

Zagorelo na območju Svete gore. Požar je že pod nadzorom.
Požar nad cesto med Novo Gorico in Grgarjem, kjer je zagorelo okoli sedem hektarov območja Svete gore, je po besedah poveljnika novogoriških poklicnih gasilcev Simona Vendramina pod nadzorom.
3

Kultura

Ivan Minatti
Odkar vem zanjo, sem kot avgustovska noč: miren, poln zvezd in daljav.
1

Novice

Il Sol Levante arriva a Isola col Festival Anime’
Fine settimana ad Isola all'insegna della la sesta edizione del festival Anime’, che riunisce appassionati della cultura giapponese, in particolar modo anime e manga, ma non solo, provenienti ...

Šport

Tratnik osmi Slovenec v Bahrain Meridi
Ekipa svetovne serije Bahrain Merida nadaljuje nakupe slovenskih kolesarjev. V naslednji sezoni bo v njenem dresu vozil tudi 28-letni Jan Tratnik.
21

Kultura

Grob pesnika in slikarja Williama Blaka je končno dobil nagrobnik
Vse se je začelo, ko sta se ljubitelja angleškega pesnika in slikarja Williama Blaka tako rekoč prelevila v detektiva ter na londonskem pokopališču Bunhill Fields po letih raziskovanja tudi našla ...

Zabava

Foto: Najstniki največ nagrad podelili seriji Riverdale
V Los Angelesu so podelili že tradicionalne nagrade po izboru ameriških najstnikov Teen Choice, večer pa je zaznamovala predvsem dominacija televizijske serije Riverdale.
2

Novice

Na grškem otoku Evboja izbruhnil velik požar
Po manj kot mesecu od uničujočega požara v bližini Aten je v Grčiji spet zagorelo. Velik požar je izbruhnil na otoku Evboja blizu Aten, prebivalce dveh vasi so morali evakuirati.
3

Kultura

Umrl britanski nobelovec za literaturo V. S. Naipaul
V 86. letu starosti je v Veliki Britaniji umrl prejemnik Nobelove nagrade za književnost, britanski pisatelj Vidiadhar Surajprasad Naipaul. Pisal je o malih ljudeh in propadajočih cesarstvih.

Šport

Še drugo zlato za čudežnega norveškega mladeniča
Komaj 17-letni Norvežan Jakob Ingebrigtsen je po petkovi zmagi na 1.500 m v Berlinu postal še evropski prvak v teku na 5.000 m.
28

Kultura

V čigavem naročju letos prede zlati leopard iz filmskega Locarna?
V glavnem tekmovalnem programu festivala v Locarnu v Švici, ki se postavlja ob bok Cannesu, Berlinu in Benetkam, se je za glavno nagrado, zlatega leoparda, potegovalo 15 filmov.
2

Kultura

Filmska recenzija: Prenovljeni Marvin
Francoski film Prenovljeni Marvin – dobesedni prevod bi se lahko glasil tudi Marvin ali lepo izobraževanje, kar za samo zgodbo nikakor ni čisto nebistveno – je kljub dokaj velikemu številu različnih ...
1
Izjava dneva
link
Peter Gabrijelčič
3
16. avgust 2018 ob 14:24 Zgodi se lahko vsepovsod. Stoodstotne varnosti ni. Sta pa danes kontrola betona in rentgenska kontrola jekla takšni, da je skoraj nemogoče, da bi se takšna katastrofa pripetila.
Več novic ...
Kazalo