Najbolje ocenjene novice zadnjega leta

Šport

Sijajni Randolph zrežiral zmago Reala in postal MVP kroga
Anthony Randolph je postal MVP drugega kroga Evrolige. Slovenski reprezentant je prispeval 25 točk in zbral še enajst skokov v Milanu, kjer je madridski Real zmagal z 91:85.
6

Zabava

Hollywoodska "boginja ljubezni" bi praznovala 100. rojstni dan
Pred stoletjem se je na današnji dan rodila ameriška filmska zvezdnica Rita Hayworth. Veljala je za eno najlepših igralk v ameriški filmski zgodovini, imenovali pa so jo Boginja ljubezni.
5

Šport

Klepačeva in Martinezova na zaključnem turnirju dvojic v Singapurju
Zaključni turnir serije WTA bo potekal od 21. do 28. oktobra. Pomerilo se bo najboljših osem posameznic in osem parov na svetu.

Kultura

Arhiv RS praznuje pol stoletja skrbi za filmsko umetnost
Razmeroma zgodnji ustanovitvi Slovenskega filmskega arhiva leta 1968 se lahko Slovenci zahvalimo, da mu je v 50 letih delovanja uspelo zbrati in ohraniti več kot 90 odstotkov filmov, ki so nastali ...

Kultura

Ivanu Nemaniču Aškerčeva nagrada za življenjsko delo
Aškerčevo nagrado za življenjsko delo, ki jo podeljuje Arhivsko društvo Slovenije, letos prejme Ivan Nemanič, priznanji pa gresta v roke Marije Čipić Rehar in Dejana Zadravca.

Zabava

Buča s kislo smetano, štorovkami in zelenjavo
Sestavine: 1 buča čajota (približno ½ kg), 8 dag korenja, 8 dag pora, 2 žlici kisle smetane, 5 dag vloženih štorovk, 12 dag popražene slanine, olivno olje, bučno olje, bel balzamični kis, sol in ...

Kultura

Ekipa Bled: na Televizijo Slovenija prihaja nova nadaljevanka
Predvidoma s koncem leta prihaja na spored Televizije Slovenija 18-delna nadaljevanka Ekipa Bled , v kateri bomo spremljali delo in osebno življenje treh kriminalistov različnih generacij na majhni ...
6

Novice

Kultura

Norveški arheologi odkrili ostanke vikinške ladje, grobišč in domovanj
Norveški arheologi so v okrožju Østfold na jugovzhodu države v neposredni bližini že znanega arheološkega najdišča Jellestad, kjer je vikinško grobišče, odkrili ostanke velike vikinške ladje ter ...
1

Zabava

V pečici pečena buča z jelenovim filejem v ovoju bučnih semen
Sestavine (za bučo): ½ kg hokaido buče, timijan, sol in poper, olivno olje, maslo. Bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na krhlje, po želji jo lahko tudi olupimo in narežemo na krhlje.

Novice

Makedonski parlament ostaja na različnih bregovih glede spremembe ustave
"Poglejte v prihodnost in ratificirajte spremembo imena," je poslance pred prvo sejo parlamenta glede spremembe makedonske ustave nagovoril makedonski premier Zoran Zaev.
12

Kultura

"Praznik slovenske besede je danes … Prvič je razpela krila, da poleti iz Ljubljane"
Radio Slovenija praznuje 90 let in ob častitljivem jubileju bo v goste povabil nekdanje voditeljice, se spomnil predvojnega radia in s pričevanji ter arhivskimi posnetki popeljal k svojim začetkom.

Kultura

Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju
Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...

Novice

Pogrešana žival: črno-bela muca (Hraše)
Opis živali: Izgubila se je črno-bela muca Guaiguai. Je sterilizirana in stara 1,5 leta. Ima dva črna kroga na levem boku, “srček” na desnem boku, levo uho malo pristriženo in črn rep.

Šport

Roglič na obeh lestvicah na robu deseterice
Primož Roglič na najnovejši lestvici svetovne serije zaseda 11. mesto, na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci pa 12. Na teh mestih bo najbrž tudi končal sezono.
17

Kultura

Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale
Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
7

Novice

Število belorepcev v Sloveniji se povečuje
Ob Reškem jezeru na Kočevskem so iz programa Life Kočevsko uredili Orlovo pot in ob jezeru postavili še tri opazovalnice, iz katerih bodo obiskovalci jezera zdaj lahko opazovali ptice in jih pri tem ...
2

Novice

Od Bistriškega gradu do Črnega jezera po novi učni in interaktivni Bistriški poti
Slovenjebistriška občina je uresničila dragoceno turistično ponudbo z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
5

Novice

Koprska občina načrtuje podaljšanje ribiškega pomola
Občinski svet je potrdil odlok o prostorskem načrtu za obalno ureditev v koprskem zalivu.
8

Kultura

Trio One Dollar Bill v mitoloških čereh sodobnega sveta
V mariborski galeriji KiBela nocoj odpirajo razstavo slik, ki sta jih v zadnjih dveh letih soustvarila slikarja Bojan Šumonja in Marko Jakše.
Izjava dneva
link
Prebežniki iz Hondurasa
22. oktober 2018 ob 14:51 Smo ena skupina, en človek.
Več novic ...
Kazalo