Najbolje ocenjene novice zadnjih šest mesecev

Zabava

Pokojni kralj popa dobil tudi svojo ulico
Čeprav je od njegove smrti minilo že skoraj devet let, nekdanji kralj popa Michael Jackson še vedno ni pozabljen – predstavniki tamkajšnjih oblasti so naznanili, da bodo ulico v mestu Detroit ...
1

Šport

Neuville z zmago na vrh lestvice
Belgijec Thierry Neuville je dobil reli po Portugalski, s čimer je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo.
1

Kultura

Premiera filma o Milanu Klemenčiču, prvem slovenskem lutkarju
Nocoj bo na prvem programu Televizije Slovenija premierno prikazan igrano-dokumentarni film Mojster in njegov Gašper, z godba o temeljih slovenskega lutkovnega gledališča in polagalcu teh temeljev ...

Novice

Invalidi lahko na upravni enoti zaprosijo za psa pomočnika
Invalidi, ki imajo primerne bivalne pogoje in so samostojni pri uporabi invalidskega vozička, lahko na upravni enoti vložijo vlogo za pridobitev psa pomočnika, s katerim se bodo skupaj izšolali.
6

Kultura

Haruki Murakami
Včasih se počutim kot skrbnik muzeja - ogromnega, praznega muzeja, v katerega nihče nikoli ne pride, in ga ne pazim za nikogar drugega kot le in zgolj zase.

Novice

Ravnica: stoletje po koncu svetovne morije
V Ravnici nad Novo Gorico so pripravili slovesnost, s katero so se spomnili stoletnice konca prve svetovne morije.
1

Šport

Tampi do velikega finala manjka le še ena zmaga
Hokejisti Tampe Baya so v finalu Vzhodne konference Lige NHL po uspehu nad Washingtonom (3:2) le še eno zmago oddaljeni od druge uvrstitve v veliki finale v zadnjih štirih sezonah.
8

Šport

Tim Gajser tretji v kvalifikacijah Teutschenthala
Slovenski motokrosist Tim Gajser (MXGP) si je v kvalifikacijah za dirko svetovnega prvenstva v Teutschenthalu v Nemčiji privozil tretje mesto.
2

Novice

Sorodnikom žrtev Francovega režima po 80 letih predana njihova trupla
V Guadalajari so bila sorodnikom predana trupla 22 ljudi, ki so bili ubiti v mesecih po koncu španske državljanske vojne. Trupla so našli po preiskavi glede domnevnega množičnega grobišča.
18

Šport

Jani Pate
Robert Volk je bil hkrati vratar in trener vratarjev. Imel je mladega Jana Oblaka in Damirja Botonjića. Nekega dne je Volk opazil, da je Oblakov ogromni talent prerasel vse.
7

Novice

Računsko sodišče preverja financiranje političnih strank
Politične stranke so že oddale poročila o poslovanju, zdaj pa bo Računsko sodišče pri nekaterih izmed njih opravilo revizijo, v dozdajšnjih revizijah je bilo že zaznati tvegane in nedopustne oblike ...
14

Kultura

Filmska recenzija: LBJ
Teksaški politik Lyndon Baines Johnson je bil v začetku 60. let strankarski tekmec Johna F. Kennedyja, ki ga je po predsedniški zmagi politično modro imenoval za svojega podpredsednika.
2

Novice

A new attraction in Maribor: a swan couple expecting babies
The historic Maribor district of Lent has a new attraction: a swan couple expecting an addition to their family.

Kultura

In orkester je igral naprej: Titanik tone v mariborski Operi
Zadnja premiera aktualne sezone Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor je muzikal Titanik.

Kultura

Nad Vrhniko našli nov delec obrambne linije Rimljanov
Ekipi strokovnjakov iz Narodnega muzeja Slovenije in Zavoda za varstvo kulturne dediščine sta v bližini železniške postaje Verd nad Vrhniko odkrili nov del poznorimskega obrambnega sistema Claustra ...
8

Novice

World Bee Day: A Slovenian initiative for protecting bee families
For the first time ever, this year on the 20th of May the world will mark World Bee Day.

Kultura

Izzivi sodobnega časa v folklorni dejavnosti
V okviru Tedna ljubiteljske kulture, ki po Sloveniji poteka že vse od 11. maja in se bo končal v nedeljo, 20. maja, so organizatorji festivala, Javni sklad za kulturne dejavnosti RS-a, pripravili ...
1

Kultura

Lars von Trier
Zelo pomembno je, da te nimajo vsi radi, ker to pomeni, da ti je spodletelo. Celo nisem prepričan, da se je film The House That Jack Built ljudem dovolj upiral.

Novice

Epidemija ebole v DR Kongu se je s podeželja razširila v mesta
Epidemija ebole se je v Demokratični republiki Kongo s podeželja razširila tudi v mesta, kar je sprožilo bojazni, da bo bolezen težko nadzorovati.
4

Novice

From the unforgettable scenes of Seattle to steering the "best global label, which operates from Ljubljana"
"We define what we do at the label as independent, alternative, lateral music – definitely niche oriented, which is not part of any particular genre as such," says musician, producer and co-founder ...
Izjava dneva
link
Borut Pahor
4
20. maj 2018 ob 14:42 Začetek neke dolge poti, ki naj traja v neskončnost miru, človekovega sožitja z naravo in sonaravnega razvoja modernega sveta.
Več novic ...
Kazalo