Najbolje ocenjene novice zadnjih šest mesecev

Kultura

Filmska recenzija: Misija: nemogoče – Izpad
Ekipa agenta Ethana Hunta mora na črnem trgu prevzeti tri enote plutonija, iz katerega bi bilo mogoče izdelati prenosne umazane bombe.
6

Kultura

Kako je Bauhaus prišel v Weimar?
Prihodnje leto bo minilo sto let od začetkov šole Bauhaus, pomembnega arhitekturnega in oblikovalskega poglavja, ki se je v vseh pogledih oddaljil od tedaj prevladujočih norm.

Kultura

Wes Anderson z muzikalom o času po drugi svetovni vojni
Sicer je bila glasba, poleg še pomembnejšega dodelanega vizualnega sloga in prepoznavne barvne palete seveda, vselej pomemben del filmov Wesa Andersona, v naslednjem režiserjevem projektu pa ji bo ...
1

Novice

Foto: 15.000 galaksij na eni sami Hubblovi fotografiji
Vesoljski teleskop Hubble je v ultravijolični svetlobi posnel eno največjih panoram nastajanja zvezd v zgodnjem vesolju, vse do 11 milijard let v preteklost.
20

Zabava

Cvetenje 'mrtvaške rože': "Smrdelo je po gnilem mesu in starih nogavicah"
Smrdljivke so ogromne tropske rastline, znane po neznosnem smradu, ki ga oddajajo med cvetenjem. Cvetočo smrdljivko so si lahko pred kratkim ogledali – in povonjali – v predmestju Los Angelesa.
5

Novice

Začetek trgatve, obeta se odličen letnik
Nekateri slovenski vinogradniki so se že lotili trgatve. Vinarji si obetajo odlično in visokokakovostno letino, če je le ne bodo zagodle vremenske ujme v prihodnjih tednih.
6

Šport

Okoli Bohinjskega jezera tradicionalni Tek štirih srčnih mož
V Bohinju bo v soboto, 18. avgusta, 21. Tek štirih srčnih mož. Enajst kilometrov dolgega teka okrog Bohinjskega jezera se vsako leto udeleži več sto ljudi.

Kultura

Carl Gustav Jung
Srečanje dveh različnih osebnosti je kot kontakt dveh kemičnih substanc, če se zgodi kakršna koli reakcija, se spremenita obe.

Kultura

V fokusu sodobna španska poezija, častna gosta Agi Mishol in Michael Krüger
Uvodna dejanja 22. festivala Dnevi poezije in vina se bodo zvrstila že v naslednjih dneh, uradno pa bo letošnji dogodek vrata odprl v sredo.

Kultura

Oglejte si filme bratov Lumière: na dražbo gre prvi filmski plakat v zgodovini
Ko se je konec decembra leta 1895 v Parizu odvila prva javna filmska projekcija, je bilo zanimanje za ta prelomni umetniški dogodek še razmeroma skromno - dvorano s 100 sedišči je zasedlo le 30 ...

Zabava

Foto: "Za njenim veličastnim pevskim glasom je bil glas gibanja za človekove pravice"
Vest o smrti Arethe Franklin odmeva po vsem svetu, kraljici soula se poklanjajo njeni oboževalci, politiki in pevkini stanovski kolegi pa so si enotni, da je s svojo glasbo dala izjemen pečat kulturi.
2

Kultura

Annie Lennox
Vprašaj se: Sem bil danes dobrosrčen? Za dnevni modus operandi izberi dobroto in spremeni svoj svet.
1

Šport

Sampdoria in Genoa po tragediji v Genovi zaprosili za prestavitev tekem 1. kroga
Tekmi 1. kroga italijanskega prvenstva med Sampdorio in Fiorentino ter Milanom in Genoo sta prestavljeni zaradi zrušitve avtocestnega viadukta v Genovi, v katerem je umrlo najmanj 39 ljudi.
8

Novice

Keita znova izvoljen za predsednika Malija
Trenutni predsednik Malija Ibrahim Boubacar Keïta je v drugem krogu predsedniških volitev, ki so potekale v nedeljo, prepričljivo zmagal in dobil nov petletni mandat.
1

Novice

Roman Games in Slovenia's oldest town
The 11th Roman Games start in Ptuj today, finishing on Sunday. The Games are one of the biggest presentations of the Roman period in this part of Europe.

Novice

Postojna Cave Park breaks the record with 14,000 visitors in one day
The Postojna cave, one of the most visited tourist attractions in Slovenia, has broken another record.

Kultura

Pablo Picasso
Namen umetnosti je brisanje prahu vsakdanjega življenja z naših duš.

Novice

Slovenian-British team 1st to conquer Latok I from north side
A Slovenian-British alpinist expedition, composed of Aleš Česen, Luka Stražar and Tom Livingstone, has succeeded in climbing the first northern route of Latok 1 and conquering the 7,145-metre high ...

Šport

Za uvod v kvalifikacije zmaga slovenskih odbojkaric
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v mariborski dvorani Tabor z zmago s 3:0 (19, 23, 22) nad Izraelom začela kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2019.
15

Novice

Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu
Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
10
Izjava dneva
link
Kliton Bozgo
2
18. avgust 2018 ob 14:22 Olimpija je zadnje tekme zelo učinkovita. Zdaj bo v psihološki prednosti, po drugi strani pa bi bil lahko izpad iz Evropske lige tudi dodaten motiv za Maribor, saj mu ostajata le prvenstvo in pokal.
Več novic ...
Kazalo