Najbolje ocenjene novice zadnjih sedem dni

Šport

Odlični vratar Kristan končal bogato kariero
Robert Kristan, ki je v pretekli sezoni branil za SŽ Olimpijo, se je pri 35 letih odločil, da bo končal kariero. Nekdanji prvi vratar slovenske reprezentance bo poiskal nove življenjske izzive.

Novice

Giuseppe Conte kandidat za premierja Italije
Stranki Gibanje petih zvezd in Liga sta italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli predlagali skupnega kandidata za premierja, pravnika Giuseppeja Conteja.
5

Kultura

Sem glasba, sem mesto: koncertni večeri, spoznavanje romunske kulinarike in Novega mesta
V Novem mestu bo v teh dneh mogoče slišati glasbene stvaritve širokega razpona – od klasike do sodobnih del.

Zabava

Ljudstvo izbralo - konoplja v mestnem grbu ni nič spornega
Prebivalci estonskega podeželskega mesta Kanepi, katerega ime dobesedno pomeni konoplja, in številni drugi estonski državljani so za mestni grb izbrali konopljin list.
10

Kultura

Valvasorjevo odličje za življenjsko delo Andreju Dularju
Slovensko muzejsko društvo je Valvasorjevo odličje za življenjsko delo tokrat podelilo etnologu Andreju Dularju, prvemu kustosu Belokranjskega muzeja in avtorja številnih razstav Slovenskega ...

Šport

V torek v Ljubljani 25. študentski tek na grad
V torek, 22. maja, bo v Ljubljani tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Gre za že 25. dobrodelni Decathlonov študentski tek na grad.

Kultura

Vrnitev filmskega dvojca Spielberg-DiCaprio: film o tistem predsedniku, ki je zajezil kukluksklan
Ameriški filmski režiser Steven Spielberg in igralec Leonardo DiCaprio se kot režijsko-igralski duo vračata na velika platna, kjer sta nazadnje sodelovala pri filmu Ujemi me, če me moreš.
5

Novice

Kitajska korak bližje prvemu pristanku na oddaljeni strani Lune
Kitajska je v vesolje uspešno izstrelila satelit, ki bo omogočil komunikacijo med Zemljo in sondo, ki naj bi jo država še letos poslala na oddaljeno stran Lune.
46

Novice

Nevarna bakterija, ki povzroča sušenje in propadanje oljk
Ker se je tudi v Evropi že pojavila nova vrsta rastlinske bakterije, ki prizadene predvsem lesnate rastline na čelu z oljkami, uprava za varno hrano opozarja ljudi, naj ne prinašajo nepreverjenih ...
16

Kultura

Zavoljo Jeana Vigoja
Dejstva, da je Jean Vigo ena od najpomembnejših figur v zgodovini filma, zares ni težko razbrati.

Šport

Vegas opravil z Winnipegom v petih tekmah
Novinec Vegas je prvi veliki finalist Lige NHL. Na peti tekmi finala Zahodne konference je z 2:1 slavil v Winnipegu in dobil serijo s 4:1. Drugega finalista bo dal obračun med Tampo in Washingtonom.
12

Šport

Neuville z zmago na vrh lestvice
Belgijec Thierry Neuville je dobil reli po Portugalski, s čimer je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo.
2

Kultura

Premiera filma o Milanu Klemenčiču, prvem slovenskem lutkarju
Nocoj bo na prvem programu Televizije Slovenija premierno prikazan igrano-dokumentarni film Mojster in njegov Gašper, z godba o temeljih slovenskega lutkovnega gledališča in polagalcu teh temeljev ...

Novice

Invalidi lahko na upravni enoti zaprosijo za psa pomočnika
Invalidi, ki imajo primerne bivalne pogoje in so samostojni pri uporabi invalidskega vozička, lahko na upravni enoti vložijo vlogo za pridobitev psa pomočnika, s katerim se bodo skupaj izšolali.
10

Kultura

Haruki Murakami
Včasih se počutim kot skrbnik muzeja - ogromnega, praznega muzeja, v katerega nihče nikoli ne pride, in ga ne pazim za nikogar drugega kot le in zgolj zase.
1

Novice

Ravnica: stoletje po koncu svetovne morije
V Ravnici nad Novo Gorico so pripravili slovesnost, s katero so se spomnili stoletnice konca prve svetovne morije.
1

Šport

Tampi do velikega finala manjka le še ena zmaga
Hokejisti Tampe Baya so v finalu Vzhodne konference Lige NHL po uspehu nad Washingtonom (3:2) le še eno zmago oddaljeni od druge uvrstitve v veliki finale v zadnjih štirih sezonah.
9

Šport

Tim Gajser tretji v kvalifikacijah Teutschenthala
Slovenski motokrosist Tim Gajser (MXGP) si je v kvalifikacijah za dirko svetovnega prvenstva v Teutschenthalu v Nemčiji privozil tretje mesto.
2

Novice

Računsko sodišče preverja financiranje političnih strank
Politične stranke so že oddale poročila o poslovanju, zdaj pa bo Računsko sodišče pri nekaterih izmed njih opravilo revizijo, v dozdajšnjih revizijah je bilo že zaznati tvegane in nedopustne oblike ...
15

Kultura

Filmska recenzija: LBJ
Teksaški politik Lyndon Baines Johnson je bil v začetku 60. let strankarski tekmec Johna F. Kennedyja, ki ga je po predsedniški zmagi politično modro imenoval za svojega podpredsednika.
3
Izjava dneva
link
Zdenka Čebašek Travnik
1
21. maj 2018 ob 13:20 Trenutni projekti glede otroške srčne kirurgije ne morejo zagotoviti varne obravnave otrok.
Več novic ...
Kazalo