Najbolje ocenjene novice zadnje ure

Novice

V družbi Štore Steel bodo stavkali
Zarad "nepripravljenosti vodstva podjetja za socialni dialog" bo v podjetju Štore Steel v petek dveurna opozorilna stavka. Ta bo ekonomsko-interesne narave.
1

Kultura

Slovenski paviljon v Benetkah z razmislekom o odnosu med vodo in arhitekturo
Izhajajoč iz prepričanja, da je arhitektura soodgovorna za podnebne spremembe, se slovenski paviljon na 16. mednarodnem bienalu arhitekture v Benetkah osredotočajo prav na to vprašanje - kako se bo ...

Novice

Zakaj ptice nimajo zob? Znanstveniki ponujajo novo teorijo.
Znanstveniki so predstavili novo teorijo o tem, zakaj ptice nimajo zob. Doslej je veljalo, da so zobje odveč pri letenju, zdaj pa kaže, da odsotnost zob skrajša čas valjenja jajc.
4

Novice

Poleg spletne nevtralnosti vse pomembnejša tudi nevtralnost platform
Naj bodo spletna mesta nevtralne platforme za raznolike vsebine ali pa njihovi nadzorniki in odbiralci? V današnjem času nevtralnost plaftorm postaja vse pomembnejša, je ugotovil profesor Žiga Turk.
1

Novice

Izteka se rok za prilagoditev GDPR-uredbi o osebnih podatkih
Danes se izteka rok, do katerega so se morale organizacije, ki obdelujejo podatke fizičnih oseb, neposredno prilagoditi splošni uredbi Evropske unije o varovanju osebnih podatkov.
9

Novice

Predvolilni klepet: Alenka Bratušek (Stranka Alenke Bratušek)
Gostja MMC-jeve spletne klepetalnice v okviru predvolilne kampanje je bila Alenka Bratušek, predstavnica Stranke Alen ke Bratušek.
17

Zabava

Sodobna družina - labradorec "posvojil" devet račk
Desetletni labradorec Fred, ki živi v angleškem gradu Mountfitchet, je odprl svoje srce in posvojil devet račk, ki so izgubile mamo.
14

Šport

Boston utrudil Jamesa in prišel na prag velikega finala
Košarkarjem Clevelanda ni uspelo prenesti trenutka z zadnjih dveh zmagovitih tekem. V Bostonu so naleteli na obrambo, ki jim je dopustila le 83 točk.
42

Šport

Domžale na razprodanem stadionu želijo zmagati še enkrat
Sreda še ni dala odločitve o nogometnem državnem prvaku, zato se v zadnjem krogu Prve lige TS obeta vroče nedeljsko popoldne v Domžalah in Mariboru.
65

Novice

Omamljanje živali pred zakolom ne posega v versko svobodo
Ustavno sodišče je presodilo, da določba, ki prepoveduje zakol toplokrvnih živali brez omamljanja, ne posega prekomerno v pravico do verske svobode in torej ni v neskladju z ustavo.
34

Novice

"Po možganski kapi sledi žalovanje za izgubljenim zdravjem"
Obravnava bolnikov po možganski kapi se med državami EU-ja močno razlikuje, so pojasnili v rehabilitacijskem centru Soča.
2

Novice

Sodišče zavrnilo pritožbo nekdanjega varčevalca Ljubljanske banke v Sarajevu
Upravno sodišče je zavrnilo tožbo nekdanjega varčevalca Ljubljanske banke v Sarajevu, ki se je pritožil, ker mu je bila zavrnjena zahteva za verifikacijo stare devizne vloge.
2

Ture avanture

Slovenski gin v ZDA uvrstili med osem najboljših žganih pijač sveta!
Gin Monologue, za katerim stoji vipavski kuharski mojster z Zemona Tomaž Kavčič, je na prestižnem tekmovanju žganih pijač v ZDA prejel najvišje priznanje, veliko zlato medaljo.
33

Šport

Čeferin: Neke vrste tehnologija v prihodnosti bo
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v Bruslju, kamor so ga povabili na svet ministrov iz Evropske unije (EU), pristojnih za šport.
27

Novice

Posebna številka revije SLO: Slovenska izkušnja prve svetovne vojne
Pred 100 leti se je končala svetovna morija, ki je za vedno spremenila pokrajino in ljudi. S sabo jo v družinskih zapuščinah, spomenikih, zarezah v naravi nosimo še danes.
6

Šport

Ancelotti prevzema Napoli, Emery potrjen v Arsenalu
Nekdanji trener PSG-ja Unai Emery je bil danes tudi uradno potrjen za naslednika Arsena Wengerja v Arsenalu. Vrača pa se še eno veliko trenersko ime. Na klop Napolija bo sedel Carlo Ancelotti.
11

Novice

Abanki dobiček zrasel za 50 odstotkov
Abanka je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila 25,5 milijona evrov čistega dobička, kar je 50 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Novice

Video: Ruska podmornica testno izstrelila štiri balistične rakete zapored
Ruska jedrska podmornica Jurij Dolgorukij je v Belem morju uspešno izvedla testno izstrelitev štirih balističnih raket Bulava. Rakete so bile izstreljene na polotok Kamčatka na daljnem vzhodu Rusije.
27

Novice

Italija 1968: Med nebesi in peklom
Italijanski maj '68 je v nasprotju s francoskim trajal bistveno dlje, deset let, vse do konca sedemdesetih ali celo začetka osemdesetih let.
4

Šport

Izenačenje v finalu - Krka po napeti končnici ugnala Olimpijo
Finalna serija državnega prvenstva v košarki se je preselila v Novo mesto, kjer so košarkarji Krke izkoristili prednost domačega parketa. V športni dvorani Leona Štuklja so slavili z 80:78.
109
Izjava dneva
link
Aleksander Čeferin
23. maj 2018 ob 17:07 Zakaj pa ne? Šport bi lahko bil izjema. V nogometu imamo izjemo tudi pri zaposlovanju. Običajno je tako, da če si dvakrat zaposlen za določen čas, si potem avtomatsko zaposlen za nedoločen čas.
Več novic ...
Kazalo