Najbolje ocenjene novice zadnje ure

Šport

Mohorič prednost v skupnem seštevku povišal za dve sekundi
Belgijski kolesar Jasper Stuyven (Trek Segafredo) je zmagovalec četrte etape Dirke po Beneluksu. Vodstvo v skupnem seštevku je obdržal Matej Mohorič (Bahrain Merida).
4

Šport

Sampdoria in Genoa po tragediji v Genovi zaprosili za prestavitev tekem 1. kroga
Tekmi 1. kroga italijanskega prvenstva med Sampdorio in Fiorentino ter Milanom in Genoo sta prestavljeni zaradi zrušitve avtocestnega viadukta v Genovi, v katerem je umrlo najmanj 39 ljudi.
8

Kultura

Poslovila se je legendarna kraljica soula Aretha Franklin
Ameriška pevka Aretha Franklin, ki je na svetovni glasbeni sceni vladala kot kraljica soula, je umrla na svojem domu v Detroitu za posledicami raka na trebušni slinavki. Stara je bila 76 let.
26

Šport

Alan McGregor hladnokrvno uničil vijoličaste sanje
Nogometaši Maribora se poslavljajo od kvalifikacij Evropske lige. Na povratni tekmi so z Rangersi igrali 0:0, potem ko so serijsko zapravljali priložnosti, vključno z enajstmetrovko.
344

Zabava

Madonna, drzna kraljica popa, pri 60. še ne počiva
Madonna, ameriška kraljica popa, praznuje 60. rojstni dan.
18

Novice

Tonin: Odstopil bom sam, pri meni beseda velja. Pri koaliciji očitno ne.
Šesterica strank je predlagala razrešitev predsednika DZ-ja Mateja Tonina v petek. Tonin je napovedal, da bo odstopil sam, in sporočil, da dogovori v tej koaliciji očitno ne držijo.
662

Novice

99 let od priključitve Prekmurja matični domovini
V Črenšovcih je potekala pred petkovim državnim praznikom združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, osrednji govornik je bil predsednik države Borut Pahor.
26

Novice

Slovenija iz evropskih begunskih kvot sprejela 253 ljudi
Slovenija je obveznost glede premestitev ljudi iz Grčije in Italije izpolnila v celoti in v postavljenih rokih, je sklenila vlada. Vsi niso prišli v Slovenijo, a ne po krivdi naše države.
19

Novice

Izjemno uspešna družba Tab iz Mežice pred prodajo Afričanom za 300 milijonov evrov
Vodstvo in delničarje družbe Tab Mežica so v dogovarjanja za sklenitev potencialnega partnerstva z južnoafriško družbo Metair privedle razmere na svetovnem trgu baterij.
5

Novice

Foto: V Avstraliji zaradi suše sredi zime divjajo gozdni požari
V avstralski zvezni državi Novi Južni Wales se je, čeprav so tam sredi zime, razdivjalo okoli 80 požarov, s katerimi se bori več kot 800 gasilcev. Najmanj 30 požarov še vedno ni pod nadzorom.

Novice

Slovenski ribiči dobili prve pozive k sodniku v Umagu
Slovenski ribiči so približno pol leta po prvih hrvaških plačilnih nalogih zaradi ribolova v slovenskem delu Piranskega zaliva dobili tudi prva vabila k sodniku za prekrške v hrvaškem Umagu.
36

Šport

Saša Dončić se je sestal z Durićem, a zanika kakršno koli vpletenost v afero
TV Slovenija je pridobila posnetek, v katerem Saša Dončić govori, da bo naredil vse, da bi agenta Billa Duffyja odstranili od Luke Dončića.
46

Novice

BiH: Center za prebežnike kljub nasprotovanju lokalnih oblasti tudi v Veliki Kladuši
Oblasti Bosne in Hercegovine so napovedale, da bodo vzpostavile več začasnih centrov za prebežnike. Kljub nasprotovanju lokalnih oblasti ga nameravajo urediti tudi v Veliki Kladuši.
14

Novice

Ameriški časopisi dvignili glas proti Trumpu: "Novinarji nismo sovražniki"
Na pobudo časopisa The Boston Globe je skoraj 350 ameriških časopisov na naslovnicah danes objavilo članke, s katerimi zagovarjajo svobodno novinarstvo in se zoperstavljajo "umazani vojni"
193
Izjava dneva
link
Peter Gabrijelčič
3
16. avgust 2018 ob 14:24 Zgodi se lahko vsepovsod. Stoodstotne varnosti ni. Sta pa danes kontrola betona in rentgenska kontrola jekla takšni, da je skoraj nemogoče, da bi se takšna katastrofa pripetila.
Več novic ...
Kazalo