Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Nagrada za pozlačeno sramno dlako, povezano z letom 1968
Pozlačena sramna dlaka soustanovitelja znamenite berlinske Komune 1 Rainerja Langhansa je osvojila nagrado umetniškega združenja nemškega mesta Ahlen, to pa je stvaritvi umetnikov Evelyn Möcking in ...
2

Novice

Bolj kot v programih in obljubah najdemo razlike v minulem delu
Spoštovani! Bomo volili prijatelja Viktorja Orbana in mladega favorita Ameriške trgovinske zbornice ali prijatelja Rusije, podpornika TEŠ 6 ali celo stranko za ponižane in razžaljene?
2

Novice

Tožba zoper Kanglerja za odvzem premoženja nezakonitega izvora je neutemeljena
Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da je tožba Specializiranega državnega tožilstva zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in njegovo hčer Mašo Kangler za odvzem premoženja ...
35

Novice

Tusk: Kdo potrebuje sovražnike ob prijateljih, kot je Trump?
Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da je Evropa lahko hvaležna ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, saj si zaradi njega ne dela več utvar.
88

Novice

Strah pred utrujenostjo
Kdor vsaj malo spremlja vrhunski šport in kulturo vedenja na tej ravni, dobro ve, da se kakršne koli odpovedi ne pošiljajo s SMS-ji.
164

Novice

Na soški fronti ranjeni deček se s pomočjo svetinjice vrne domov
Med soško fronto so bile vasi v bližini uničene, v napadih so umirali tudi civilisti. Prebivalci so bežali, a družina Leban je bila prepozna.
13

Novice

25. maj: Carigrajski nogometni čudež Liverpool dvignil na vrh Evrope
Nogometaši Liverpoola so v finalu Lige prvakov po streljanju 11-metrovk premagali ekipo Milana s 6:5. Junak je postal Liverpoolov vratar Jerzy Dudek. Dramatični finale je imel dva različna polčasa.

Novice

26. maj: Rojstvo pisca trilogije Bobri
Na današnji dan se je leta 1891 na Rodinah pri Žirovnici rodil pripovednik in dramatik Janez Jalen, slovenskim bralcem še najbolj znan po trilogiji Bobri, ki je izšla leta 1943.

Novice

Poganske politike
Če je nekdo revež, je lahko revež vsak. Zdravilo za to je univerzalizem. Če šteje en človek, je tu vzrok, da štejejo vsi. In to bi morali vedeti pred volitvami.
6

Novice

So poroke dovolj primerne za pravljične konce?
Nedavno sem po naključju na spletu naletel na članek mlade novinarke, ki starše svari pred pravljicami, saj te dajejo neprimerna sporočila.
2

Novice

Poklicni gasilci zahtevajo plačilo nočnega dodatka
Predsednik sindikata poklicnih gasilcev Aleksander Ogrizek, ki toži mariborsko poklicno gasilsko brigado, je po treh letih le dočakal konec postopka na mariborskem delovnem sodišču.
5

Novice

Eurobarometer: Podpora Evropski uniji najvišja po letu 1983
67 odstotkov vprašanih v anketi Eurobarometra je prepričanih, da ima njihova država koristi od članstva v Evropski uniji, kar je najvišji odstotek od leta 1983.
56

Novice

Bojno vozilo valuk se je prevrnilo na streho, dva vojaka poškodovana
Na osrednjem vadišču Slovenske vojske na Počku se je dopoldne zgodila nesreča, v kateri se je bojno vozilo valuk prevrnilo na streho, pri čemer sta se dva vojaka lažje poškodovala.
40

Novice

Streli v Vurberku, eden mrtev
Policisti so bili okoli 3. ure zjutraj obveščeni o streljanju pred stanovanjsko hišo v okolici Vurberka, v katerem je en človek umrl.

Novice

Vanja Vardjan je novi odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija
Vanja Vardjan s 1. junijem 2018 nastopa štiriletni mandat odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija. Na mesto odgovornega urednika ga je na predlog dr.

Novice

Pariz maja 1968 utrl pot novi družbi : "Bodite realistični, zahtevajte nemogoče!"
Začelo se je s spontanim protestom študentov, ki so zahtevali preklic pravila, da se študenti in študentke ne smejo obiskovati v študentskih domovih, končalo pa z desetimi milijoni stavkajočih ...
22

Novice

Ste vedeli, da na Zemljo dnevno pade 60 ton prahu?
Na Zemljo vsak dan prileti 60 ton prašnih delcev iz vesolja. Iz Sahare pa vsake štiri sekunde “krene” za en vagon prahu.

Novice

6,5 Million Euros for the Maintanance of the Falcon Jet
The outgoing government is preparing to put aside around 6,5 million euros for the maintanance of the government-owned Falcon jet.

Novice

Streljal na divjega prašiča, ustrelil brejo kobilo
V torek zvečer je lovec na območju naselja Otlica pri Ajdovščini namesto divjega prašiča ustrelil brejo kobilo, ki jo je morala veterinarka kasneje evtanazirati.
32

Novice

Slovenian pavilion in Venice to examine the relationship between water and architecture
This year's Venice Architecture Biennale is set to open on Saturday. The Slovenian pavilion already opened on Thursday, launching a project called "Living with Water".
Izjava dneva
link
Zoran Martić
26. maj 2018 ob 14:24 "Fine" košarke se s Krko ne da igrati. Moraš iti v pretep, sicer boš tekmo izgubil.
Več novic ...
Kazalo