Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Marjan Hočevar
Desezonizacija pa pomeni, da se Ljubljana ne more več zanašati na turiste, ki gredo na Hrvaško. To je malo boleče in zato se ne govori

Novice

Premiere izobraževalno-dokumentarnih serij
Kot ura točni začnemo s prvim meteorološkim jesenskim dnem na TV Slovenija predvajati nove sezone izobraževalno-dokumentarnih serij.

Novice

Postojna Cave Park breaks the record with 14,000 visitors in one day
The Postojna cave, one of the most visited tourist attractions in Slovenia, has broken another record.

Novice

Uroš Macerl
Nekateri si to predstavljajo zelo preprosto. Potrebuješ eno peč, vržeš noter, zgori in ob tem izrabiš toploto. A to ni res, mi dobivamo skozi dimnike nore količine izredno nevarnih strupov.
2

Novice

Deklina zgodba na TV Slovenija
Na TV SLO 1 v soboto, 18. avgusta, ob 22.45 prihaja večkrat nagrajena ameriška serija Deklina zgodba, posneta po knjižni predlogi Margaret Atwood iz leta 1985.

Novice

Cenzura po pravilniku
Pogled na menjavo selektorja tekmovalnega programa Borštnikovega srečanja – dogodek iz gledališkega sveta kot metafora našega družbenopolitičnega duhovnega vsakdana.
8

Novice

Dežman: Del zgodovinarjev je ostal na "titofilski" strani in podlegel privilegijem
Dr. Jože Dežman je eden najbolj vsestranskih slovenskih zgodovinarjev, ki pri svojem delu suvereno vključuje tudi druge znanstvene panoge, kot so filozofija, teologija, arheologija ...
620

Novice

POPEVKA 2018: Znana imena nastopajočih
Na javni razpis za sodelovanje na festivalu Popevka 2018 je prispelo natanko 100 prijavljenih skladb.

Novice

Triglav ima v slovenskih gorah od vselej nesporni primat
Ena izmed ključnih zgodb Triglava je brez dvoma o Jakobu Aljažu, ki je ob koncu 19. stoletja za vsega goldinar kupil vrh Triglava in na njem vizionarsko postavil stolp. Ta teden na podkastu Številke
18

Novice

21. avgust: Rodil se je Jernej Kopitar
Leta 1780 se je v Repnjah pri Vodicah na Gorenjskem rodil slovenski jezikoslovec Jernej Kopitar.

Novice

17. avgust: Dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom
Leta 1919 je v Beltincih potekalo množično ljudsko zborovanje ob prevzemu oblasti s strani civilnega upravitelja Prekmurja.

Novice

Čestitke dežujejo tudi iz tujine
Na izvolitev Danila Türka za predsednika države se je odzvala Evropska komisija in številni tuji državniki.

Novice

Remškar pravnomočno izgubil tožbo zoper Onkološki inštitut
Nekdanji direktor Onkološkega inštituta Janez Remškar je tudi na višjem sodišču izgubil tožbo, ki jo je vložil zaradi predčasne razrešitve. Remškar je inštitut tožil za več kot 93.000 evrov.
7

Novice

19. avgust: Konstruktor letal, ki je prvi poletel z motornim letalom
Leta 1871 se je v Daytonu (Ohio, ZDA) rodil letalski pionir Orville Wright. Skupaj z bratom sta opravila prvi polet z motornim letalom.

Novice

Slovenskega državljana čaka izgon s Filipinov
Filipinska policija je v torek v mestu General Santos na južnem otoku Mindanao prijela slovenskega državljana D. F., ki ga bodo zaradi neveljavnih osebnih dokumentov izgnali.
31

Novice

Sodna preiskava nepravilnosti pri financiranju TEŠ 6 postala pravnomočna
Sodna preiskava nepravilnosti pri financiranju šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) na celjskem okrožnem sodišču je postala pravnomočna.
9

Novice

20. avgust: Umrl avtor železnega kiparskega ciklusa Janez Boljka
Leta 2013 je umrl slovenski kipar, slikar in grafik Janez Boljka, ki je širši javnosti znan predvsem po svojem železnem kiparskem ciklusu, varjenju kosov odpadnega železa in starega orožja v nove ...

Novice

Heiko Maas
Potrebujemo ta kraj, ker se naša odgovornost ne bo nikoli končala. Nemški zunanji minister je kot prvi nemški zunanji minister po 26 letih obiskal koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau, STA.

Novice

"Hepening" na Vegovi 1972
V letu 1972 je bilo popolnoma jasno, da študentsko gibanje, vsaj v tisti množičnosti iz pomladi leta 1971, ne obstaja več.
3

Novice

Nedokončani nepremičninski projekti ponujajo priložnost za zaslužek
Gospodarska kriza je vplivala tudi na trg nepremičnin, v času krize se je znižalo povpraševanje po nepremičninah, zato mnogo investitorjev nepremičninskih projektov ni uspelo dokončati.
Izjava dneva
link
Marjan Hočevar
21. avgust 2018 ob 14:34 Desezonizacija pa pomeni, da se Ljubljana ne more več zanašati na turiste, ki gredo na Hrvaško. To je malo boleče in zato se ne govori
Več novic ...
Kazalo