Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Premier liga Arsenal s "petardo" napolnil mrežo Chelseaja

23.4.2024 23:29

Nogometaši Arsenala so po bolečem domačem porazu proti Aston Villi in izpadu v četrtfinalu Lige prvakov proti Bayernu na preloženi tekmi Premier lige s 5:0 odpravili mestnega tekmeca Chelsea ter so še naprej na prvem mestu na lestvici.

Črna kronika Hajdinjak po hišnih preiskavah: Ve se, kdo sporoča informacije, ki so podlaga preiskav

23.4.2024 23:00

Nekdanji vodja Darsa Valentin Hajdinjak, pri katerem so kriminalisti izvedli hišno preiskavo, pravi, da ima čisto vest in da odredba za preiskavo temelji na informacijah, ki jih je lansiral vidni član Gibanja Svoboda Andrej Ribič.

Odbojka Mariborčanke z zmago v Kamniku podaljšale finalno serijo

23.4.2024 22:45

Odbojkarice Calcita Volleyja niso izkoristile prve zaključne žoge za obrambo naslova državnih prvakinj. Na tretji tekmi finala so v Kamniku proti Novi KBM Branik izgubile z 2:3 (-21, -17, 23, 25, -8).

Zabava in slog V Sloveniji vplačan jackpot v vrednosti 60 milijonov evrov

23.4.2024 22:30

"Nekomu v Sloveniji so se uresničile sanje. Na loterija.si je bil vplačan jackpot v višini 60 milijonov evrov," so zapisali na Loteriji Slovenije. Najvišji dobitek sta sicer zadela dva, še srečnež iz Nemčije.

Evropa Skupine, ki nasprotujejo splavu, bodo imele vstop v klinike za končanje nosečnosti

23.4.2024 22:12

Italijanski senat je potrdil sporni amandma zakona, po katerem bodo lahko skupine, ki "podpirajo materinstvo" in nasprotujejo splavu, vstopile v javne klinike in skušale odvračati ženske, da si premislijo glede prekinitve nosečnosti.

Liga NBA Jezni brat Nikole Jokića z direktom nad navijača

23.4.2024 21:42

Liga NBA je sprožila preiskavo incidenta, v katerem je brat Nikole Jokića Strahinja po drugi tekmi končnice Denver – Los Angeles Lakers udaril navijača na tribuni. Seveda je bil zraven tudi drugi brat, Nemanja. Video je požel veliko zanimanja.

Preostali športi Ministrstvo bo žrtvam zdravnika telovadk plačalo slabih 140 milijonov dolarjev odškodnine

23.4.2024 21:27

Ameriško pravosodno ministrstvo z več kot 100 žrtvami nekdanjega zdravnika gimnastične reprezentance ZDA Larryja Nassarja doseglo dogovor o odškodnini v znesku 138,7 milijona dolarjev zaradi napak FBI-ja pri preiskavi spolnih napadov in zlorab.

Slovenija Mladinski svet: Brezupno čakanje mladih na izpolnitev predvolilnih obljub

23.4.2024 21:00

Dovolj imamo čakanja na izpolnitev predvolilnih obljub o gradnji novih stanovanj, vladi sporoča Mladinski svet. SD, Levica in predsednik vlade so napovedovali več deset tisoč javnih oziroma neprofitnih stanovanj, so spomnili predstavniki mladih.

Vojna v Ukrajini Uspehi ruske vojske na vzhodu Ukrajine. Kijev ukinja konzularne storitve za zdomce.

23.4.2024 20:19

Ruska vojska je po trditvah iz Moskve na vzhodu Ukrajine osvojila vas Očeretine blizu Avdijivke in v desetih dneh napredovala za pet kilometrov. Obrambni minister Sergej Šojgu pa je napovedal okrepljene napade na skladišča zahodnega orožja v Ukrajini.

Slovenija DZ izvolil tri kandidate za sodnika ESČP-ja, ki ga bo izvolila Parlamentarna skupščina Sveta Evrope

23.4.2024 20:16

Državni zbor je izvolil Aleša Galiča, Vasilko Sancin in Boštjana Zalarja za kandidate za sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP). Po pridobitvi mnenja sodnega sveta in vlade je v izvolitev predlagala predsednica republike.

Preberite tudi Rusija zavrnila pritožbo novinarja Gershkovicha na podaljšanje pripora

23.4.2024 19:35

Sodišče v Moskvi je zavrnilo pritožbo ameriškega novinarja Evana Gershkovicha na podaljšanje pripora.

Košarka Celjanke brez poraza do jubilejnega naslova državnih prvakinj

23.4.2024 19:17

Košarkarice Cinkarne Celja so tudi na tretji tekmi finala prepričljivo premagale Triglav (68:50) in osvojile 20. naslov državnih prvakinj. Celjanke v celotnem tekmovanju niso izgubile niti ene tekme. Nanizale so 26 zmag.

Evropa Politična razmerja ostajajo stabilna – desnica vlada v 15 izmed 20 dežel, opozicija razdrobljena

23.4.2024 19:03

Volivci v italijanski deželi Bazilikati so potrdili staro, desnosredinsko vodstvo. Kot velja tudi na državni ravni, je bila levosredinska opozicija na volitvah v tej deželi neprepričljiva in razdeljena. Razmerja političnih sil v Italiji ostajajo stabilna.

Preberite tudi Pirc Musar Črni gori zagotovila nadaljnjo podporo na poti v EU

23.4.2024 18:50

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v Črni gori svojemu tamkajšnjemu kolegu Jakovu Milatoviću zagotovila, da Slovenija trdno podpira Črno goro na njeni evropski poti, so sporočili iz urada predsednice.

Gospodarstvo Agencija za energijo kljub pozivom ministrstva in GZS-ja ne bo zamaknila novega sistema omrežnine

23.4.2024 18:28

Svet Agencije za energijo ne vidi razlogov za prestavitev uvedbe nove metodologije obračunavanja omrežnine pri elektriki. Predvideni datum uvedbe tako ostaja 1. julij letos. K zamiku pozivata gospodarska zbornica in tudi ministrstvo za okolje.

Kolesarstvo Govekar 13. na prologu Dirke po Romandiji, Tratnik 29.

23.4.2024 18:07

Nizozemec Maikel Zijlaard (Tudor Pro Cycling Team) je zmagal na prologu kolesarske Dirke po Romandiji, ki šteje za Svetovno serijo. Na 2,28 km dolgi preizkušnji v mestu Payerne je bil sekundo hitrejši od Avstralca Camerona Scotta (Bahrain Victorious).

Film in TV Na Festivalu neodvisnega filma so nagradili Borbike

23.4.2024 17:57

Glavno nagrado 24. Festivala neodvisnega filma je prejela režiserka Nika Jurman za animirani film Borbike, posebne omembe pa so šle igranima filmoma Barcelona Žige Kukoviča in WC kaseta Perice Rajčića ter dokumentarnemu filmu Laster Davida Lužarja.

Gospodarstvo Melamin se je po hudi nesreči in uničenju proizvodnje izkopal iz rdečih številk

23.4.2024 17:52

Melamin je do konca lanskega leta obnovil okoli 70 odstotkov proizvodnih zmogljivosti. Lani je ustvaril 45,4 milijona evrov prihodkov od prodaje. Čisti dobiček je znašal 1,1 milijona evrov, medtem ko so bili leto prej še v rdečih številkah.

Citat Tone Peršak

23.4.2024 17:51

In zato je knjiga spodbudila tudi zavest o tem, da imamo vsi ljudje enake pravice, tudi pravico do svobode.

Preberite tudi SDS zahteva sklic izredne seje DZ-ja o preiskavi glede Gen-I in Star Solar

23.4.2024 17:48

V poslanski skupini SDS zahtevajo sklic izredne seje DZ-ja, na kateri bi obravnavali zahtevo državnega sveta za ustanovitev preiskovalne komisije o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju stranke Gibanje Svoboda.

Evropa Domovinsko gibanje se želi pogajati s HDZ-jem in SDP-jem. Plenković nosilec evropske liste HDZ-ja.

23.4.2024 17:47

Domovinsko gibanje, ki ima v pogajanjih za sestavo nove hrvaške vlade odločilno vlogo, je dejalo, da so odprti za pogovore z vsemi strankami, ne le s HDZ-jem. HDZ pa je presenetil z listo za evropske volitve, saj je njen nosilec kar premier Plenković.

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

23.4.2024 17:40

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

Slovenija MZEZ odsvetuje potovanja v Iran, Irak, Sirijo, Jemen, Izrael in Libanon

23.4.2024 17:22

Zunanje ministrstvo pred prvomajskimi prazniki odsvetuje vsa potovanja v Iran, Irak, Sirijo in Jemen, saj za te države velja najvišja stopnja varnostnega tveganja. Odsvetujejo tudi vsa potovanja v Izrael in Libanon.

Gospodarstvo OZS: Pravilnik o ročnem premeščanju bremen bo prinesel težave malim podjetjem

23.4.2024 17:16

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija poziva k spremembam pravilnika o ročnem premeščanju bremen še pred njegovo uveljavitvijo. Mejne vrednosti so postavljene preostro, številna podjetja pa mu ne bodo mogla slediti, menijo v zbornici.

Stran 1 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov