Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Avtomobilnost Farizon še ena kitajska znamka vozil na slovenskem trgu

20.4.2024 9:12

Skupina AutoWallis s sedežem v Budimpešti bo uvoznik električnih komercialnih vozil kitajske skupine Geely za Slovenijo.

Štajerska Krajani Šentilja zahtevajo od Darsa protihrupno zaščito ob avtocesti

20.4.2024 9:09

Krajani Šentilja, združeni v Civilno iniciativo AC Šentilj, pozivajo Dars k takojšnji zagotovitvi protihrupne zaščite ob njihovih hišah ob avtocesti.

Napovedujemo Prvič v Sloveniji skupina Palaye Royale

20.4.2024 9:04

Po nekajletnem premoru se ameriški rockovski trio Palaye Royale vrača na odre s turnejo, v sklopu katere bodo 1. junija nastopili v ljubljanski Cvetličarni.

Liga NBA "Prav nič zabavno ni igrati proti Luki Dončiću"

20.4.2024 8:43

Končnica Lige NBA je zgodba zase, oziroma kot je dejal trener Clippersov Tyronn Lue, kar druga sezona v primerjavi z rednim delom. V uvodnem krogu se bo njegova vrsta pomerila z Dallasom, glavni izziv pa bo ustaviti oziroma omejiti Luko Dončića.

Gospodarstvo Na srečanju Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke potrdili uspešno okrevanje gospodarstev

20.4.2024 8:30

Osrednji, dvodnevni del spomladanskih srečanj Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke v Washingtonu so finančni ministri in guvernerji centralnih bank namenili gospodarskim razmeram po svetu, na katere vse bolj vpliva geopolitično dogajanje.

Lokalne novice Zaradi del v soboto in nedeljo nočna zapora dela Dunajske ceste v Ljubljani

20.4.2024 8:22

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo od 19. do 5. ure zjutraj za ves promet, tudi za pešce in kolesarje, zaprta Dunajska cesta na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF.

Preberite tudi Kirgizija zaradi zaščite zdravja otrok zablokirala TikTok

20.4.2024 8:22

V Kirgiziji vse kaže, da so, potem ko so varnostne službe te srednjeazijske države pozvale k omejitvi uporabe družbenih medijev zaradi zaščite zdravja otrok, zablokirali aplikacijo TikTok.

Bližnji vzhod V taborišču ubitih 10 ljudi; Erdogan po srečanju z vodjo Hamasa pozval k palestinski enotnosti

20.4.2024 7:51

V begunskem taborišču Nur Šams se od četrtka nadaljujejo boji med palestinskimi borci in izraelsko vojsko, ki je v taborišče vdrla tudi z buldožerji. Pri tem je bilo ubitih več ljudi. V Carigradu sta se medtem sešla vodja Hamasa in turški predsednik.

Evropska unija Slovenija po včlanitvi v EU: Boljše izhodišče, a skromnejši napredek

20.4.2024 7:24

1. maja bo minilo 20 let od včlanitve Slovenije v Evropsko unijo. S tem je naša država izpolnila enega od ključnih strateških ciljev. In kakšen je izkupiček članstva? Od desetih držav, ki so se tedaj pridružile povezavi, je Slovenija napredovala najmanj.

Formula 1 Verstappnu prvi sprint sezone in tudi kvalifikacije pred nedeljsko dirko

20.4.2024 6:55

Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec sprinterske dirke pred veliko nagrado Kitajske v Šanghaju za svetovno prvenstvo formule 1. Nizozemec je slavil pred Britancem Lewisom Hamiltonom (Mercedes) in Mehičanom Sergiem Perezom (Red Bull).

Evrovizija Od rezerve do enega glavnih favoritov Evrovizije

20.4.2024 6:42

Baby Lasagna je svojo evrovizijsko pot začel kot rezerva na hrvaškem izboru za Pesem Evrovizije, zdaj pa je – po stavnicah sodeč – eden izmed glavnih favoritov za končno zmago.

Liga NBA Miami in New Orleans tudi brez velikih zvezdnikov v končnico

20.4.2024 6:39

Znana sta še zadnja udeleženca končnice v Ligi NBA, to sta Miami in New Orleans. Miami je s 112:91 na počitnice poslal Chicago, medtem ko je New Orleans s 105:98 ugnal Sacramento.

Dediščina Od narodotvornih fotografij podeželja do upodobitev NOB-ja: Kaj nas uči zgodovina razstavljanja

20.4.2024 6:37

Proučevanje zgodovine razstavljanja na Slovenskem se zdi morda ozko področje, ki zanima le strokovnjake. Pa vendar nam pokaže marsikaj zanimivega: med drugim to, kako je bila umetnost večkrat, kot bi si mislili, polje ideološkega in političnega diskurza.

Evropska unija Lajčak o svojem nasledniku: Mora biti nekdo, ki ga ljudje na Zahodnem Balkanu vidijo kot nevtralnega

19.4.2024 23:18

"Za prihodnost celotne regije je ključno dvoje: prva je funkcionalnost Bosne in Hercegovine, druga pa normalizacija odnosov med Kosovom in Srbijo," je dejal Miroslav Lajčak, posebni predstavnik EU-ja za dialog med Beogradom in Prištino.

Evroliga Baskonia izločila Virtus in bo v četrtfinalu izzvala Real

19.4.2024 22:44

Košarkarji Baskonie so zadnji četrtfinalisti Evrolige. Na odločilni tekmi kvalifikacij za četrtfinale so Španci ugnali Virtus iz Bologne z 89:77.

Liga ICEHL Salzburg z izjemno predstavo na sedmi tekmi tretjič zapored prvak

19.4.2024 22:19

Hokejisti Salzburga so tretjič zapored osvojili Ligo IceHL. V izjemno napeti finalni seriji so premagali Celovčane s 4:3 v zmagah. KAC je na odločilni tekmi v dvorani Heidi Horten izgubil z 2:6.

Košarka Celjanke po zmagi v Kranju na pragu jubilejnega 20. naslova

19.4.2024 21:56

Košarkarice Cinkarne Celje so dobile tudi drugo tekmo finala 1. ženske slovenske košarkarske lige. V Kranju so premagale večnega tekmeca zadnjih sezon Triglav s 64:54. Ekipi igrata na tri zmage, odločitev pa lahko pade že v torek v Celju.

S. in J. Amerika Drama na sojenju Trumpu: Pred sodiščem samosežig protestnika

19.4.2024 21:14

Sojenje Donaldu Trumpu na državnem sodišču na Manhattnu se niti zares ni začelo, a dramatičnih trenutkov ne manjka. Potem ko je sodišču v četrtek le uspelo zbrati 12 porotnikov, se je danes pred sodno stavbo zažgal protestnik.

Slovenija Svet SDS-a sprejel Resolucijo o pogojih za zagotovitev poštenih in demokratičnih volitev

19.4.2024 21:04

Svet SDS-a je soglasno sprejel Resolucijo o pogojih za zagotovitev poštenih volitev, s katero zahtevajo, da državna volilna komisija odredi sprotno štetje glasov na predčasnem glasovanju, in vnovično vzpostavitev ukinjenih volišč.

Rokomet Preobrat Gorenja pri Krki; vodilno Trebnje suvereno prek Kopra

19.4.2024 20:53

23. krog državnega prvenstva v rokometu je odprla tekma med Trimom Trebnje in Koprom. Zmaga je zanesljivo ostala doma, bilo je 30:23. Gorenje je na sobotnem gostovanju pri Krki zmagalo šele po preobratu v drugem polčasu s 30:27.

Slovenija Vlada zavrnila priporočila SDS-a zaradi domnevnega vmešavanja Jourove

19.4.2024 20:29

Vlada je zavrnila priporočila za transparentno delovanje institucij in ohranitev suverenosti Slovenije, ki so ji jih zaradi domnevnega vmešavanja evropske komisarke Vere Jourove v delo ustavnega sodišča predlagali poslanci SDS-a.

Motošporti Neuville in Evans izenačena po prvem dnevu na Hrvaškem

19.4.2024 20:09

Po prvem dnevu relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, ki bo potekal do konca tedna, sta v vodstvu z enakim časom Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) in Valižan Elfyn Evans (Toyota).

Hokej Slovenci tudi na drugi tekmi v Bytomu v zadnji tretjini ugnali Poljake

19.4.2024 20:07

Slovenski hokejisti so dobili tudi drugo pripravljalno tekmo v Bytomu. Poljska se je tudi tokrat zelo dobro upirala dve tretjini, v zadnjih 20 minutah pa so bili risi premočni (1:3).

Lokalne novice V Kranjski Gori prepovedali oglaševanje na kmetijskih površinah

19.4.2024 19:43

Velikih oglasnih panojev na cvetočih travnikih, poljih in kozolcih, ki ne le da ogrožajo prometno varnost, ampak tudi kvarijo pogled na naravo, morda kmalu ne bo več. Tudi v Kranjski Gori je občinski svet prepovedal oglaševanje na kmetijskih površinah.

Stran 12 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov