Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Vizualna umetnost Kako je ustvarjal Marjan Pogačnik? V Narodni galeriji predstavljajo umetnikov skrivnosten postopek.

17.4.2024 16:12

Grafični proces Marjana Pogačnika je bil zapleten, zahteven in v marsičem zavit v tančico skrivnosti. V Narodni galeriji so zato pregledali beležke, skice, risbe in drugo gradivo, da bi rekonstruirali njegov edinstveni postopek.

Okolje Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije ne podpira uvedbe kavcijskega sistema za embalažo

17.4.2024 16:11

Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije ne podpira uvedbe kavcijskega sistema za enkratno uporabno embalažo pijač. Kot so zapisali, imamo v Sloveniji dobro razvit komunalni sistem zbiranja komunalnih odpadkov.

Preberite tudi Vlada soglašala z razrešitvijo Čadeža in sprejela še več drugih kadrovskih odločitev

17.4.2024 16:10

Vlada je sprejela več kadrovskih odločitev. Dala je soglasje k razrešitvi Zvoneta Čadeža z mesta generalnega direktorja URI-ja Soča.

Slovenija Props: Slovenija ima sodobno in dobro delujočo lokalno samoupravo

17.4.2024 15:51

S slovesnostjo na Brdu pri Kranju so danes praznovali 30-letnico lokalne samouprave. Skupna ugotovitev je, da slovenska lokalna samouprava dobro deluje, v prihodnosti pa jo čakajo izzivi in prilagajanje.

Azija z Oceanijo Tanja Fajon se je na Kitajskem zavzela za "uravnoteženost blagovne menjave"

17.4.2024 15:37

Za ohranjanje mednarodnega miru in varnosti je treba iskati politične rešitve v skladu z ustanovno listino ZN-a in mednarodnim pravom, je ob začetku obiska na Kitajskem poudarila zunanja ministrica Tanja Fajon, ki jo je sprejel kitajski kolega Vang Ji.

Zdravje Telesna pripravljenost otrok skoraj tako dobra kot pred pandemijo

17.4.2024 15:22

Telesna pripravljenost in čezmerna prehranjenost otrok sta se po podatkih za leto 2022 začeli počasi vračati k vrednostim pred pandemijo covida-19. Tudi drugi kazalniki posodobljenih podatkov NIJZ-ja o zdravju prebivalcev v občinah so spodbudni.

Kolesarstvo Valižan Williams osvojil Mur de Huy in Valonsko puščico

17.4.2024 15:16

Mraz, dež, tudi toča in sodra so prinesli eno najtežjih Valonskih puščic, na vznožje zadnjega, četrtega, vzpona na Mur de Huy je prišlo manj kot 30 kolesarjev. Na razvpitem "zidu" se je 200 metrov pred ciljem do zmage kariere izstrelil Stephen Williams.

Prva liga Maribor s preobratom po petih letih osvojil Stožice

17.4.2024 15:11

Na preloženi tekmi 26. kroga je v Ljubljani potekal večni derbi dveh različnih polčasov. V prvem je prevladovala Olimpija in ga dobila z 1:0, nato se je slika obrnila in Maribor je najprej izenačil, nato pa izkoristil igralca več za sladko zmago z 2:1.

Slovenija Vlada prižgala zeleno luč za oglaševanje zaposlovanja v Slovenski vojski

17.4.2024 14:43

Vlada je na seji izdala tudi soglasje k načrtovanim promocijskim aktivnostim za pridobivanje kadra Slovenske vojske v letu 2024. MORS sicer vse dogovore za promocijo izvaja neposredno z izbranimi mediji oziroma ustanovami.

Slovenija V Radovljici 10 novih javnih najemnih stanovanj za upokojence

17.4.2024 14:34

V Radovljici so odprli objekt z desetimi namenskimi najemnimi stanovanji za upokojence. Gre za prva stanovanja, ki jih je nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja zgradil s pomočjo nepovratnih evropskih sredstev.

Knjige Pisatelji na Bledu o posledicah katastrof na mirovniške procese in vprašanju lastnega odziva

17.4.2024 14:33

Na 56. srečanju pisateljev na Bledu je bila okrogla miza na temo katastrof – tako naravnih kot tistih, ki jih povzroči človek, ter vlogi pisateljev pri reševanju. Vodil jo je German Rojas, predsednik odbora pisateljev za mir pri Mednarodnem PEN-u.

Preberite tudi Celjski mestni svetniki sprejeli rebalans letošnjega proračuna

17.4.2024 14:29

Celjski mestni svetniki so na današnji seji po hitrem postopku in brez razprave sprejeli rebalans letošnjega proračuna. Prihodki bodo tako znašali 82,2 milijona evrov, kar je dva odstotka več kot v prvotnem proračunu.

Črna kronika Četverica na pokopališču Svetice kradla nagrobno opremo

17.4.2024 14:19

Metliški policisti so izsledili štiri osumljence tatvin in poškodovanja grobov na pokopališču Svetice na Hrastu pri Jugorju. S 25 grobov so odtujili nagrobno opremo, najemnikom grobov pa povzročili premoženjsko škodo.

Dolenjska Po požigu bodo v Dobruški vasi dobili nov vrtec

17.4.2024 14:17

Potem ko je pred manj kot mesecem dni neznanec zažgal vrtec v romskem naselju Dobruška vas v občini Škocjan, so se v občini odločili, da postavijo nov vrtec, ki bo predvidoma pripravljen maja. 

Liga prvakov v nogometu Xavi: Rdeči karton je odločil tekmo

17.4.2024 14:09

Nogometaši Barcelone so na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov povedli, potem ko so prvi obračun v Parizu dobili s 3:2. Toda po pol ure igre je Ronald Araujo dobil rdeči karton, po katerem je PSG zrežiral preobrat (1:4).

Slovenija Ustavno sodišče razveljavilo del družinskega zakonika, ki ureja prihodke otrok v rejništvu, zavodih

17.4.2024 14:07

Ustavno sodišče je razveljavilo dele družinskega zakonika, ki govorijo o upravljanju sredstev otroka, ki je dolgotrajno nameščen v zavod ali rejništvo. V določenih primerih presežka sredstev ne bo več treba vračati v državni proračun.

Zanimivosti Na Kosovu nastaja kip Tonyja Blaira. Poklanjajo se mu tudi številni Tonibleri, Toniji in Bleri.

17.4.2024 13:58

Na Kosovu ob 25-letnici Natovega bombardiranja takratne Zvezne republike Jugoslavije postavljajo kip nekdanjemu britanskemu premierju Tonyju Blairu, ki ga zaradi njegove vloge pri omenjenem dogajanju naravnost poveličujejo.

Gospodarstvo Zaradi prejema državne pomoči Telekom Slovenije za zdaj ne bo delil lanskega dobička

17.4.2024 13:50

Zaradi prejema pomoči za blažitev visokih cen električne energije vodstvo Telekoma Slovenije predlaga, da se čisti dobiček poslovnega leta 2023 ne izplača delničarjem v obliki dividend, ampak se razporedi v rezerve. Sicer bi pomoč morali vrniti.

Slovenija Majcen: Sredstva EU-ja za kanal C0 so bila odobrena zaradi ocene, da je treba urediti kanalizacijo

17.4.2024 13:31

Nekdanja ministrica za okolje Irena Majcen je pred preiskovalno komisijo DZ-ja, ki ugotavlja nezakonitosti pri gradnji kanala C0, pojasnila, da agencija Jaspers ne bi odobrila kohezijskih sredstev za projekt, če bi pred tem ugotovila, da je problematičen.

Glasba Glasba kot interpretativna umetnost: čas je za 38. Slovenske glasbene dneve

17.4.2024 12:58

Začenjajo se 38. Slovenski glasbeni dnevi, ki veljajo za praznik slovenske glasbe in se bodo letos tematsko navezovali na glasbo kot interpretativno umetnost. V Ljubljani in Mariboru se bodo zvrstili koncerti z več novitetami slovenskih skladateljev.

Evrovizija Sprememba evrovizijskih pravil: vrstni red nastopov v finalu bo (skoraj povsem) v rokah producentov

17.4.2024 12:47

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) letos uvaja še eno spremembo na Evroviziji. Pri vrstnem redu nastopajočih v finalu bo namreč imela (še) večjo besedo produkcijska ekipa.

Zdravje Pintar: Največ težav je na področju operativnih strok, kirurgije in radiologije

17.4.2024 12:45

Razmere v večini bolnišnic se ne poslabšujejo, a je zdravniška stavka velika ovira pri izvajanju dejavnosti, je po rednem srečanju predstavnikov ministrstva za zdravje in direktorjev bolnišnic dejal državni sekretar Marjan Pintar.

Preberite tudi SNS ne gre na evropske volitve

17.4.2024 12:27

V Slovenski nacionalni stranki (SNS) so se odločili, da stranka ne bo šla na evropske volitve, čeprav ji je uspelo zbrati zadostno število podpisov za vložitev kandidatnih list. Prav tako bodo volitve bojkotirali.

Svetovni pokal v nordijskem smučanju Tepeš uradno novi glavni trener slovenskih skakalk

17.4.2024 12:22

Vodja panoge za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije, Gorazd Pogorelčnik, je potrdil, da je vlogo glavnega trenerja ženske reprezentance v smučarskih skokih od Zorana Zupančiča prevzel Jurij Tepeš.

Stran 9 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov