Novi svet / na vstopno stran Novi svet / na vstopno stran

1del
2. del
3. del
4. del
5. del
igralci
avtorji
produkcija
mnenja

e-mail

MAJA WEISS (režija):

»Novi Svet je narejen v televizijskem jeziku, zabeljen s filmsko govorico. Skozi žanr avanturističnega filma, trilerja in psihološke drame ter z odlično igro protagonistov pripoveduje zgodbo današnjega sloja urbanih tridesetletnikov. Je polna modernih ritmov, erotike, prepovedanih substanc, užitkov in realnih problemov. Zame je bilo ustvarjanje nadaljevanke skupaj s sodelavci resničen užitek.«

Maja Weiss je največkrat nagrajena slovenska filmska ustvarjalka (Fant pobratim smrti, Cesta bratstva in enotnosti, Vaški učitelj, Adrian, …). Tudi njen zadnji film Varuh meje je požel že več kot deset domačih in tujih priznanj, med drug tudi nominacijo za »evropskega oskarja« za najboljši prvenec. Maja sicer dobro pozna  televizijski medij, saj je po študiju na akademiji prav na televiziji začela s svojimi  prvimi dokumentarnimi in igranimi projekti.

UROŠ GORIČAN (scenarij)

»Junake Novega Sveta lahko srečate vsak dan na ljubljanskih ulicah, težko se jim boste izognili v popularnih barih in nočnih klubih ali spregledali na otvoritvah razstav in premierah filmov. Trdo delajo v pisarnah ali na terenu  in prav tako »trdo« žurajo. So povsod, so polni življenja,  predvsem pa so v  letih, ko jih vse grabi panika, da je zdaj skrajni čas, da nekaj naredijo s svojim življenjem.«

Uroš Goričan se s televizijsko produkcijo dnevno spopada predvsem pri televizijskih reklamnih oglasih. Novi Svet je njegov prvi dolgometražni scenarij, pred tem pa je sodeloval pri številnih gledaliških in filmskih projektih.

VALENTIN PERKO (direktor fotografije)

Valentin Perko je izkušen maček s področja filmske fotografije, za sabo ima več kot trideset filmskih in televizijskih projektov (Ekspres Ekspres, Herzog, Morana, Steber…) in preko sto reklamnih spotov (Coca Cola, Sprite, Renault 5, Mobitel,…).

PEPI SEKULIČ (scenograf)

Pepi Sekulič je scenografsko postavil pokonci številne gledališke in filmske projekte (Outsider, Stereotip, Ljubljana, Zvenenje v glavi, Varuh meje,…). Avtor številnih scenografij za reklamne spote. Za film Zvenenje v glavi je bil nagrajen za najboljšo scenografijo na festivalu slovenskega filma v Portorožu.

UROŠ BELANTIČ (kostumograf)

Uroš Belantič je s svojimi kostumi opozoril nase že kot srednješolec, kasneje se je šolal v tujini, se vrnil v Ljubljano in od takrat oblekel na desetine reklamnih spotov in nekaj celovečernih filmov, med njimi tudi Sladke sanje. Je avtor vizualne podobe SESTER,  naši predstavnic na Eurosongu.

CHRIS ECKMAN, ALDO IVANČIČ (glasba)

Chris je umetnik svetovnega formata. Tekstopisec, glasbenik in vokalist skupine The Walkabouts (Seattle, ZDA), ki je do sedaj izdala že 15 albumov. Njegove pesmi so bile uporabljene v številnih ameriških, nemških in španskih filmih neodvisne produkcije. Dve pesmi, ki sta nastali v ko-avtorstvu z vokalistko Carlo Torgeson, pa sta uporabljeni tudi v slovenskem filmu Varuh meje Maje Weiss. Chris dela tudi kot glasbeni producent mnogih evropskih in ameriških skupin. Trenutno največ sodeluje pri novem albumu Vlada Kreslina, ki nosi naslov Generacija.

Aldo je na glasbeni sceni prisoten več kot 20 let. Kariero je začel kot DJ v legendarnem Disku Študent, nadaljeval v še bolj legendarnem FV- ju in svojo djevsko pot končal v K4. Na njegovih gramofonih so se zavrtele prve plošče punka, rapa in techna na slovenskih tleh.Poznamo ga tudi kot člana kultne skupine Borghesia.Kot snemalec in producent je sodeloval na več kot 50 nosilcev zvoka. Je avtor glasbe za številne gledališke in plesne predstave. Njegov stil je raziskovalen in inovativen.Zdaj je tesen sodelavec tolkalcev The Stroj ter član skupine Bast, ki bo konec novembra izdala svoj dolgo pričakovani drugi CD.

VESNA NIKOLOVSKA KRŽIČNIK (montažerka)

Diplomantka zagrebške filmske akademije. Zaposlena na TV Slovenija in montažerka številnih odličnih oddaj naše hiše.

MARKO TAJIČ, IGOR LALOŠ (zvokovna mojstra)

Oba zaposlena na TV Slovenija in stara mačka vsak na svojem področju. Marko je posnel ure in ure zvoka tako za igrane oddaje raznih dožin in formatov kot tudi dokumentarce. Igor pa je vse te ure obdelal in uglasil v t.i. sinhro studiu.

In  ostali nič manj pomembni in odlični sodelavci. Hvala vsem!

 

© MMC RTV Slovenija | 1999 - 2020 | Vse pravice pridržane | Kontakti