Foto: Edinstvena
Foto: Edinstvena

Vem, kako je, ko si želiš imeti gladko, čvrsto, mehko, svilnato, sijočo kožo, a se pri tem srečuješ z mnogimi izzivi. Sama svoje kože nisem več želela zakrivati s prekrivnimi pudri. Poglobila sem se v iskanje rešitve in prišla do zanimivih ugotovitev.

Uravnotežen mikrobiom kože

Moj cilj je bil najti rešitev, kako kožo podpreti dolgoročno in jo nahraniti, negovati na način, da bo vedno zdrava in sijoča. Pozornost so zbudila zadnja dognanja glede zdravja kože, povezana s pomenom kožne mikrobiote oz. mikrobioma kože, ki je ključnega pomena za zdravo, okrepljeno, lepo kožo. Mikrobiom je celota mikroorganizmov, ki se nahajajo v našem telesu, pa tudi na naši koži. V večini ga povezujemo s črevesjem, a dejstvo je, da uravnotežen mikrobiom pozitivno vpliva na naše celovito počutje in se v veliki meri izraža na videzu in zdravju kože.

Mikrobiom kože je pravzaprav skupek vseh mikrobov, ki živijo v telesu in tudi na naši koži. To so bakterije, virusi in glive, ki se na telesu in koži naselijo takoj po rojstvu otroka, ko otrok pride v stik z zunanjim svetom. Prav ti mikroorganizmi so izrednega pomena za razvoj imunskega sistema - in tvorijo prvo obrambno linijo telesa za zaščito pred zunanjimi vplivi. Ni pa mikrobiom pomemben le za zdravje črevesja - pri zdravju kože ima ključno vlogo kožni mikrobiom.

Kako izboljšati mikrobiom kože?

Foto: Edinstvena
Foto: Edinstvena

Neravnovesje kožnega mikrobioma vpliva na mnoge težave s kožo kot je suha, občutljiva, vneta koža, povzroča pa celo težave kot so atopijski dermatitis in akne. Da bi se tem težavam izognili, je ključno, da uporabljamo blage čistilne izdelke in izdelke za nego kože. Le ti ohranijo pH kože v ravnovesju in tako prispevajo k zdravju kožne mikrobiote.

Ob tem je seveda pomembno, da se izognemo dejavnikom, ki poslabšujejo ravnovesje mikrobioma kože. Med njimi so neuravnotežena prehrana, bivanje v okolju, kjer je onesnažen zrak, izpostavljenost stresu, UV sevanje, neustrezna nega kože - seveda pa ravnovesje mikrobioma kože poslabšuje že samo staranje kože.

Vloga prebiotikov, probiotikov in postbiotikov

Kakšno vlogo imajo pri vsem tem prebiotiki, probiotiki in postbiotiki? Z njihovo pomočjo zaščitite kožo in preprečite motnje kože, istočasno pa vzpostavite okrepljeno in uravnoteženo kožno mikrofloro. Ob svojem raziskovanju in iskanju rešitev za doseganje gladke, sijoče in zdrave kože sem našla inovativne izdelke, ki zagotovijo prav to in ki so me popolnoma navdušili. Ker dajejo prijeten občutek na koži, imajo edinstveno svežo sestavo, so učinkoviti in izboljšujejo mikrobiom kože, ob tem pa je proces izdelave v ozadju etičen, transparenten, trajnosten in ekološki.

Foto: Edinstvena
Foto: Edinstvena

Najboljša nega za mojo kožo

Gre za premium izdelke višjega cenovnega razreda. V njih je 7 aktivnih sestavin, ki podpirajo zaščitno funkcijo kože z inovativnimi rastlinskimi matičnimi celicami, fermenti in sladkorji, jo oskrbujejo z vlago in preprečujejo učinke škodljivih vplivov okolja. Izdelke za nego las, kože in telesa in tudi kapsule s funkcionalnimi mikroorganizmi tega uveljavljenega in zanesljivega podjetja lahko dobite na spletnem mestu Edinstvena.

Ti edinstveni izdelki so prijazni tako uporabnikom kot naravi, saj ne vsebujejo kemikalij, ki zastrupljajo naše okolje in naš planet. So top kombinacija za mojo kožo, v katero resnično verjamem - učinke, ki jih prinašajo, si želim vsakomur, ki ima težave s svojo kožo oz. mu je skrb za kožo pomembna. Gre za noviteto na področju nege kože, ki predstavlja smernice prihodnosti na tem področju. Če želite za svojo kožo poskrbeti tudi vi s kakovostnimi izdelki premium kakovosti, ki bodo nežno negovali vašo kožo, poskrbeli za uravnotežen mikrobiom kože in sijočo kožo, ste na pravem mestu.

Za več informacij me kontaktirajte na telefonsko številko 041 575 779 ali mi pišite na mateja@edinstvena.si (samostojna partnerica Ringane).