V Kolesarski zvezi Slovenije so želeli s Kolesarsko kartico povezati vse tiste, ki uživate na kolesih, se vozite z njimi na izlete ali v službo, se rekreirate, tekmujete ali zgolj uživate v zdravem načinu življenja. Vsi imetniki kartice postanete člani Kolesarske zveze Slovenije in s tem vse večje družine tistih, ki radi kolesarimo ali pa spodbujamo naše izjemne kolesarje, tudi najboljša kolesarja na svetu, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

Foto: Kolesarska zveza Slovenije
Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Padci so na žalost tudi del kolesarstva. Pri profesionalcih in tekmovalcih je za varnost poskrbljeno z licencami in drugimi članstvi, medtem ko morajo rekreativci in vsi drugi, ki se vozijo s kolesi – konec koncev do padcev ali nesreč lahko pride tudi pri počasni vožnji v mestu – za varnost poskrbeti sami. Tega se zavedamo tudi na Kolesarski zvezi, zato s Kolesarsko kartico kolesarjem že za 20 evrov na leto omogočamo osnovno zavarovanje odgovornosti. Namreč, poleg poškodb in materialne škode, ki jih utrpi sam kolesar, ki pade, so pogosto v nesrečo vpleteni še drugi, pa naj bodo to pešci, drugi kolesarji ali avtomobilisti ... in takrat lahko pride tudi do škode, ki jo povzročimo drugim osebam, kar pa zavarovanje v okviru kolesarske kartice pokrije. Tudi zato kartico priporočam vsem, ki se vozite s kolesom!«

Martin Hvastja, športni direktor KZS ter strokovni komentator prenosov Tour de France

Prva prednost Kolesarske kartice je zavarovanje odgovornosti kolesarja, ki je vključeno že v osnovni kartici – ta je kolesarjem na voljo za samo 20 evrov na leto. Zavarovanja lahko ob sklenitvi članarine tudi razširite z zavarovanjem v tujini (Kolesarska kartica z vključenim nezgodnim zavarovanjem v tujini stane 60 evrov na leto) in celo kasko zavarovanjem kolesa.

Kolesarska kartica pa prinaša tudi številne ugodnosti pri Bonitetnih partnerjih Kolesarske zveze Slovenije. Bonitetni partnerji imetnikom kartice nudijo različne popuste in druge ugodnosti, s katerimi jim olajšajo in približajo kolesarjenje. S kartico tako lahko izkoristite popuste v številnih športnih trgovinah, v hotelih in drugih namestitvah, pri servisih koles, športni vadbi in še kje. Imetniki kartice boste upravičeni tudi do popustov pri startninah na kolesarskih prireditvah v sklopu akcije »Slovenija kolesari«.

Predvsem pa s članstvom in kartico imetniki pridobite zavedanje, da ste del vse večje in vse uspešnejše skupnosti kolesarjev v Sloveniji, del vašega prispevka pa gre v podporo mladih kolesarjev, ki bodo morda zmagovali čez nekaj let, tako kot danes Tadej Pogačar, Primož Roglič, Jan Tratnik, Luka Mezgec, Matej Mohorič, Jan Polanc in drugi naši tekmovalci. Pa tudi v razvoj kolesarjenja, spodbujanje varnosti kolesarjev in zdravega načina življenja.Kolesarska kartica velja dvanajst mesecev od dneva sklenitve, tako da je pravzaprav vseeno, kdaj se odločite zanjo – najbolje čimprej. Do nje lahko pridete na spletni strani Kolesarska-zveza.si/sl/clanstvo/. Morda pa si jo z nekaj znanja in sreče lahko pridobite tudi v nagradni igri, ki na portalu MMC poteka v času letošnje dirke po Franciji – vsak dan izžrebamo enega dobitnika kartice, podelimo pa tudi več drugih izjemnih nagrad!

Nagradna igra Kolesarske kartice v času dirke Tour de France 2021

Obiščite spletno stran naše nagradne igre in se potegujte za dnevne nagrade in velike tedenske nagrade Kolesarske zveze Slovenije!

Foto: Kolesarska zveza Slovenije
Foto: Kolesarska zveza Slovenije