Foto: A.S.O.
Foto: A.S.O.

Continental, glavni partner slovite Dirke po Franciji, je z organizatorji francoske pentlje podaljšal sponzorsko sodelovanje do leta 2027. Poleg predanosti zagotavljanju vrhunskih zmogljivosti njihovih izdelkov, je za Continental najpomembnejša točka njihovega delovanja varnost na cestah. Zato vas vabijo, da preverite poznavanje prometnih pravil in ob tem osvojite super nagrade. Ne zamudite tudi nove sezone Navidezne dirke, ki se bo odvijala vzporedno s priljubljenim »Tourom«.

Največji proizvajalec pnevmatik na svetu je že vrsto let eden od petih glavnih partnerjev Dirke po Franciji in bo to, po novi pogodbi, še nadaljnjih pet let. Poleg vrhunskih produktov najpomembnejšo točko njihovega delovanja predstavlja prispevek k varnosti na cestah. Tudi zato želijo francosko pentljo narediti še bolj varno, tako za kolesarje in spremljevalne ekipe kot za gledalce.

Kviz o sobivanju na cestah

Ravno kolesarji sodijo med najbolj ranljive udeležence v prometu, zato je osveščanje o prometnih pravilih, strpnosti in sobivanju na cesti še toliko bolj pomembno. Continental bo tako v mesecu Dirke po Franciji aktivno spodbujal udeležence v prometu, da ponotranjijo prometna pravila, saj je to tudi obdobje, ko je na cestah največ kolesarjev. Preverite vaše poznavanje in osvežite znanje o prometnih pravilih ter bodite strpni do ostalih udeležencev. Odgovorite na kratka vprašanja na gripworld.si in se potegujte za privlačne nagrade.

»Share the road« oz. Delimo si pot je Continentalova globalna kampanja, s katero želijo ljudi spodbuditi k večji previdnosti in sobivanju na cesti. Osvežite prometna pravila tudi vi v NAGRADNEM KVIZU.

Kako do ekskluzivne Continentalove medalje z Dirke po Franciji?

Na vseh etapah tritedenske dirke, ki se tradicionalno zaključi na Elizejskih poljanah v Parizu, organizatorji v sodelovanju s Continentalom zmagovalcem posameznih etap podeljujejo tudi unikatne medalje. V zadnjih letih so jih večkrat prejeli tudi slovenski asi: Tadej Pogačar (lani trikrat), Matej Mohorič (lani dvakrat) in Primož Roglič.

Možnost, da do ekskluzivnega koščka s Toura pridete tudi vi, se vam znova ponuja pri sodelovanju v MMC-jevi Navidezni dirki, igri, kjer se lahko preizkusite v vlogi direktorja moštva. Sestavite ekipo, napovejte zmagovalce posameznih etap in soustvarjajte največji kolesarski dogodek na svetu. Zmagovalec Navidezne dirke bo prejel originalno medaljo, ki jo dobijo tudi zmagovalci posamezne etape Dirke po Franciji.

Tadej Pogačar je na Dirki po Franciji 2021 postal zmagovalec Toura že drugo leto zapored, ob tem je osvojil tudi tri posamezne etape. Foto: A.S.O. Pauline Ballet
Tadej Pogačar je na Dirki po Franciji 2021 postal zmagovalec Toura že drugo leto zapored, ob tem je osvojil tudi tri posamezne etape. Foto: A.S.O. Pauline Ballet