Brez ustrezne zimske opreme nikar na pot! Foto: BoBo
Brez ustrezne zimske opreme nikar na pot! Foto: BoBo
Padavine so od zahoda do poznega popoldneva zajele prav vso državo. Foto: Arso

Padavine so od zahoda namreč postopno zajele vso Slovenijo, meja sneženja pa se je ponekod spustila do nižin.

Voznikom prometnoinformacijski center priporoča, naj se na pot odpravijo samo z ustrezno zimsko opremo.

Na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Jezerski vrh so obvezne zimske verige, prelaz Korensko sedlo pa je zaradi snega zaprt na avstrijski strani. Zaradi zimskih razmer in zemeljskega plazu je za ves promet zaprt tudi prelaz Vršič.

Naraščanje voda na jugu države
Agencija za okolje opozarja, da bodo danes zvečer in v noči na torek narasle reke v južnem delu države, mogoča so tudi manjša razlivanja ob strugah nekaterih vodotokov.

Ponoči bodo padavine od zahoda ponehale, najpozneje v jutranjih urah na severovzhodu. Tudi severovzhodni veter bo ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od minus štiri do dve, ob morju šest stopinj Celzija.

V torek bo sprva pretežno oblačno, ponekod po kotlinah lahko tudi megleno. Popoldne se bo od zahoda prehodno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od ena do sedem, na Primorskem do deset stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Zapihal bo okrepljen jugozahodnik. Zvečer in v noči na četrtek bo prehodno deževalo, nad okoli 700 metrov nadmorske višine pa snežilo.

Gladina vode na ojezerjenih poljih notranjskega in dolenjskega krasa se bo v torek in sredo nekoliko zvišala, razširile pa se bodo tudi poplavljene površine na Ljubljanskem barju. V gorah pa je velika nevarnost snežnih plazov, še opozarja Agencija RS za okolje (Arso).

Močno sneženje na primorski avtocesti
Močno sneženje na primorski avtocesti