Naplavine so zasule tudi spodnjo postajo žičnice Krvavec. Foto: PGD Cerklje
Naplavine so zasule tudi spodnjo postajo žičnice Krvavec. Foto: PGD Cerklje
Lokalna cesta Grad - Štefanja Gora pa je na nekaterih mestih popolnoma neprevozna in bo v času sanacije zaprta. Foto: BoBo

Kot so zapisali gasilci PGD Cerklje, so gasilci PGD Cerklje, Zgornji Brnik, Lahovče, Zalog, Štefanja Gora in Spodnji Brnik v sredo okoli 21. ure odšli na teren zaradi vremenskih nevšečnosti. V vasi Grad je voda zaradi zamašenega mostu prestopila bregove, poplavila cestišče in tako začela ogrožati več stanovanjskih objektov. Gasilci so vodo preusmerili s protipoplavnimi vrečami in tako preprečili večjo škodo na objektih.

Polne roke dela so imeli tudi s čiščenjem meteornih jaškov, cevi in cest. Lokalna cesta Grad–Štefanja Gora je na nekaterih mestih popolnoma neprevozna in bo med sanacijo zaprta. Naplavine so zasule tudi spodnjo postajo žičnice Krvavec, so na spletni strani zapisali v PGD Cerklje.

Ogled kraja dogodka in sanacija skupaj s pristojnimi interventnimi službami trenutno potekata, zato še ni jasno, kolikšna je nastala škoda, je za STA dejal Luka Vrančič iz Rekreacijsko turističnega centra Krvavec.

Krvavec je sicer še vedno dostopen, in sicer po cesti, ki ni poškodovana. Tiste skupine turistov, ki so danes načrtovale obisk Krvavca, bodo tako tega vseeno lahko obiskale, saj na samem vrhu Krvavca neurje ni povzročilo težav.

Vse uporabnike, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz vodovodnega sistema Cerklje (Krvavec) v naseljih na območju občine, obveščajo, da je zaradi izpada glavnega vira na javnem vodovodnem sistemu prekinjena oziroma motena oskrba s pitno vodo. Do preklica je potrebno prekuhavanje pitne vode, je še poročala STA.

Foto v galeriji: prve štiri fotografije Silvo Plavec (snemalec RTV Slovenija), naslednje BoBo.