Tako je bilo popoldan v Škofji Loki. Foto: R.E.
Tako je bilo popoldan v Škofji Loki. Foto: R.E.
Neurje, Ljubljana, Maxi
Z ljubljanskega Maxija je na Trg republike zgrmela bakrena streha. O poškodovanih ne poročajo. Foto: BoBo
Suša pobira pridelek
Neurje odkrivalo strehe, ruvalo drevesa

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je močan veter pri Markovcu pri Kopru podrl drevo na osebno vozilo. Posredovali so gasilci. Številne klice z Obale še preverjajo, na Cankarjevem nabrežju v Piranu naj bi močan veter odtrgal markizo pred gostilno.
V Bertokih so reševali plavalca in jadralca na deski, tamkajšnje krožišče pa naj bi razmetalo in posledično oviralo promet. Veje naj bi ovirale promet tudi na cestah Bandel-Šmarje in Šalara-Vanganel.
Na obali je zaradi vetra morje intenzivneje valovalo in počasi prebijalo valobrane.

Neurje tudi pri vas? Ste ga mogoče ujeli v objektiv? Fotografije in informacije lahko delite z nami in javnostjo na: mmc-notranja@rtvslo.si.

Preglavice je veter povzročal tudi na Goriškem. V Novi Gorici so gasilci intervenirali na Prvomajski ulici, kjer so znova pritrdili odpihnjene strešnike. V kraju Cesta v bližini Ajdovščine so odstranili drevo, ki je padlo na cesto, zaradi drevesa so posredovali tudi v Malem Ubeljskem pri Postojni.
Gasilci so zaradi odkrite strehe na objektih posredovali še v: Dolenji Trebuši pri Tolminu, v vasi Šteberje pri Cerknem. O odkritih strehah javljajo tudi iz Straže pri Cerknem, z Vojkove ulice v Idriji, iz vasi Predgriže ter z Unca, poroča STA.
Kot je za MMC poročal bralec iz Grosuplja, je tam odkrilo streho stanovanjsko-poslovnega objekta ter jo odneslo na križišče ter na avtomobile, ki so bili tam.
O toči za zdaj ne poročajo, vendar bo ob krajevnih nevihtah, ki bodo trajale do polovice prihajajoče noči, ta še mogoča.

V torek ohladitev
V torek bo sicer pretežno jasno, z dnevnimi temperaturami od 27 do 32 stopinj. Vročina pa ne bo popustila za dolgo, saj vremenoslovci pričakujejo, da se bo temperatura že v četrtek začela znova dvigati.
Danes pa bo - vsaj za zdaj - še precej vroče. Toplotna obremenitev, ki smo jo že občutili v preteklih dneh, se nadaljuje. Najvišjo dnevno temperaturo so izmerili v Črnomlju in Murski Soboti, kjer je živo srebro na termometrih doseglo 36 stopinj Celzija.

Vremensko napoved lahko spremljate tudi na tej povezavi.

Zaradi visoke temperature in suše ostaja zlasti na Primorskem velika nevarnost požarov v naravi. Čeprav so hidrološke razmere po podatkih agencije za okolje še v mejah, običajnih za poletni čas, pa se, zlasti na lahkih tleh povečuje možnost za sušo. Na Agenciji za okolje RS prebivalce pozivajo, naj s svojim ravnanjem ne poslabšujejo stanja voda.
Bralec nam je posredoval videoposnetek, ki je nastal med neurjem v ljubljanskih Novih Jaršah.

Suša pobira pridelek
Neurje odkrivalo strehe, ruvalo drevesa