Huda ura v Tunjicah pri Kamniku. Foto: MMC RTV SLO
Huda ura v Tunjicah pri Kamniku. Foto: MMC RTV SLO
Najmočnejši nalivi so v osrednji Sloveniji. Foto: Arso
Odstranjevanje posledic neurja v Kamniku

Neurje je popoldne po 14. uri zajelo območje Kamnika. Poveljnik kamniške civilne zaščite Matjaž Srša je povedal, da so bile na terenu vse gasilske enote in delavci komunalnega podjetja, ki so se ukvarjali predvsem z zalitimi kletmi in cestami.

Kleti okoli 30 stavb so zalile meteorne vode, zaprta je cesta Mekinje–Godič, prebivalce objekta v Košišah so evakuirali zaradi plazu, ki se je sprožil in ogroža hišo. Geolog bo preveril nevarnost plazu, gasilci pa so plaz že pokrili.

Številne težave so imeli tudi v Cerkljah na Gorenjskem in okoliških krajih, kjer je v dve hiši udarila strela in so morali posredovati tamkajšnji gasilci.

Štab Civilne zaščite Občine Kamnik v operativnem sestavu zadeve obvladuje in koordinira. Vzpostavljena je dežurna služba v okrepljenem sestavu v Prostovoljnem gasilskem društvu Kamnik in vzpostavljene so dežurne sobe v aktiviranih gasilskih enotah na območju intervencij.

Ozračje se bo umirilo
Agencije za okolje (Arso) navaja, da se bo ponoči ozračje umirilo. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti, sicer pa bo deloma sončno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo popoldne spet nastale krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature pa bodo med 23 in 28 °C.

Odstranjevanje posledic neurja v Kamniku