Močan veter je podiral drevesa in drogove električne napeljave (slika je simbolična). Foto: BoBo
Močan veter je podiral drevesa in drogove električne napeljave (slika je simbolična). Foto: BoBo
Gasilci so večino podrtih dreves že pospravili s cest. Foto: Neurje.si

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je močan veter v kraju Breg pri Kočevju razkril obrobe na strehi stanovanjske hiše, izpadlo pa je tudi več daljnovodov in transformatorskih postaj, zaradi česar je brez elektrike ostalo okoli 1.500 gospodinjstev.

V Ljubnem pri Novem mestu sta bila zaradi vetra podrta tudi dva drogova Telekoma Slovenije. Strehe je razkrilo na Mestnem trgu v Ljubljani, kjer je na tla popadalo nekaj strešnikov, v Ribnici je veter razkril obrobe na cerkvi ter v Črni na Koroškem v naselju Javorje odkril del strehe na stanovanjski hiši.
Sunki vetra so podirali tudi drevesa. Tako so v Dobrem Polju gasilci odstranili drevo na lokalni cesti, v Velikih Laščah so odstranili drevo na cesti Velike Lašče-Mala Slevica, drevo je podrto tudi na Otočcu, kjer ovira promet, v Cerknici se je podrlo drevo pri naselju Mahnet.
V vasi Drama v občini Šentjernej je nagnjeni drog električne napeljave ogrožal dve hiši, a so ga že popravili. V Šentvidu pri Zavodnju pa je močan veter prav tako podrl več drogov električne napeljave.
Zaradi obilnega dežja je na Kocbekovi cesti v Gornjem Gradu meteorna voda poplavila cestišče. Posredovali so gasilci, ki so očistili dva odtoka in preprečili nadaljnje poplavljanje. Tudi v naselju Stanovsko v občini Poljčane so posredovali gasilci, kjer je zaradi zamašenega odtoka meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Meteorna voda je zalila prostore stanovanjske hiše tudi na Starovaški ulici v Šempetru.