Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na Arsu so nevarnost razlivanja rek za danes in ponedeljek razglasili za severovzhod države, opozorilo za nevarnost poplav pa za Prekmurje. Po njihovih napovedih bodo pretoki večine rek danes ustaljeni, v ponedeljek in v prihodnjih dneh pa se bo vodnatost po vsej državi nekoliko povečala.

Gasilci ob neurju posredovali na poplavljenih cestah in objektih

Močno neurje je popoldne in zvečer zajelo predvsem vzhodni del države. V številnih občinah so morali posredovati gasilci, saj so meteorne vode poplavile cestišča, zamašile obcestne jaške in poplavile stanovanjske objekte. Med drugim so gasilci vodo črpali iz zdravstvenih domov v Križevcih pri Ljutomeru in v Slovenski Bistrici.

Vreme po Sloveniji

Krajevne nevihte se bodo zvečer še pojavljale, a bodo ponoči ponehale, napovedujejo na Arsu. Proti jutru bo v vzhodni Sloveniji začelo deževati. Padavine se bodo občasno pojavljale tudi v ponedeljek, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj Celzija. Krajevne padavine napovedujejo tudi v prihodnjih dneh.