Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Skupno so do 18. ure imeli 22 dogodkov. Po napovedih vremenoslovcev lahko zvečer zlasti v južni Sloveniji še nastane kakšno krajevno neurje.

V neurju, ki je zajelo občino Ravne na Koroškem, se je v Stražišču za stanovanjskim objektom utrgal manjši zemeljski plaz. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in izvedli vse potrebne ukrepe.

Delavci komunalnega podjetja Ravne na Koroškem so z delovnim strojem na več lokacijah odstranjevali naplavine v potoku ob cesti na Zelen Breg, kjer je naplavilo večjo količino materiala, zaradi česar se je zmanjšala propustnost treh mostov in več propustov.

Na Tolstem Vrhu je zaradi izpada daljnovoda brez električne energije ostalo več odjemalcev. Napako so dežurni delavci elektropodjetja že odpravili.

V popoldanski urah je bilo neurje z močnimi nalivi tudi v občini Prevalje. Gasilci so izčrpali vodo iz poplavljenega večstanovanjskega in počitniškega objekta, s pomočjo gradbenih strojev in delavcev komunalnega podjetja so odstranili plaz, ki je zasul cesto na Šentanel. Na Lešah so s ceste odstranili nanos kamenja in z delovnimi stroji preusmerili tok meteorne vode, ki je ogrožala dve stanovanjski hiši.

Tudi v občini Dravograd je meteorna voda ogrožala več stanovanjskih objektov na Libeliški Gori. Tamkajšnji gasilci so z delovnim strojem preusmerili tok meteorne vode nazaj v strugo in izdelali varovalni nasip. Očistili so tudi cesto in zagotovili prevoznost do naselja.
V Podpeci v občini Črna na Koroškem je meteorna voda prav tako ogrožala dve stanovanjski hiši, ki so ju gasilci zaščitili s protipoplavnimi vrečami in lesenimi konstrukcijami.

Nevšečnosti je neurje povzročalo v naselju Dolnja Prekopa v občini Kostanjevica na Krki. Nekaj po 18. uri pa je prišlo do izpada daljnovoda Mokrice v brežiški občini. Brez električne energije so ostali odjemalci naselij Jesenice na Dolenjskem in Male Doline. Dežurni pri elektropodjetju napako odpravljajo.

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo delno zjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastala kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala burja. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

Vremenski podatki

Aktualne vremenske podatke lahko spremljate tukaj.

Na mejnih prehodih s Hrvaško že ves dan gneča

V nedeljo spet razjasnitve

V nedeljo bo na Primorskem pretežno jasno, drugje pa delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 24, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija.
Opozorilo: danes popoldne in zvečer bo ob prehodu hladne fronte nastalo nekaj močnejših neviht in krajevnih neurij.

Za ponedeljek in torek vremenoslovci napovedujejo večinoma sončno, a razmeroma sveže vreme. Veter bo počasi slabel.