Temperatura v prihodnjih treh dneh se bo dvignila na 28 stopinj Celzija. Foto: EPA
Temperatura v prihodnjih treh dneh se bo dvignila na 28 stopinj Celzija. Foto: EPA
Dež, dežnik, padavine
Dolgoletno povprečje padavin so presegli le na skrajnem jugu države, v Celju in Posavju. Foto: BoBo

Danes bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno in povečini suho. Drugod bo spremenljivo oblačno, še se bodo pojavljale krajevne plohe, ki bodo do večera povsod ponehale.


Največ oblačnosti in dežja bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišja dnevna temperatura bo od 16 do 21, v vzhodnih krajih do 24 stopinj.
Jutri bo povečini sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižja jutranja temperatura bo od 7 do 12, najvišja dnevna od 20 do 24, v vzhodnih krajih do 27 stopinj Celzija.

Muhasti april skozi podatke Agencije za okolje
Mesec se je začel s hladnim vremenom, ki je v Ljubljani, Novem mestu in Murski Soboti vztrajalo prvih osem dni aprila, na Kredarici prvih devet z enim vmesnim toplejšim dnevom, v Portorožu in Biljah pa prvih deset dni. Nato se je živo srebro po vsej državi dvignilo nad običajne vrednosti, piše na spletni strani Agencije za okolje.

Največ padavin je bilo v pasu od Ljubljanske kotline proti jugu države vse do meje s Hrvaško, na Kočevskem, južnem delu Primorskem ter v delu Julijskih Alp, kjer je padlo več kot 60 mm. Najmanj padavin je bilo na Krasu, skrajnem severozahodu, Pohorju, v Slovenskih goricah in v Pomurju, kjer je padlo manj kot 40 mm. Drugod je bilo med 40 in 60 mm padavin.

Dolgoletno povprečje padavin so presegli le na skrajnem jugu države ter v Celju in delu Posavja. Drugod je bilo manj padavin kot običajno. Na Krasu, v Posočju in Ratečah niso dosegli niti 50 odstotkov običajnih vrednosti, v pasu od južnega dela Krasa čez Trnovski gozd, Škofjeloško in Posavsko hribovje, večji del Julijskih Alp, Karavanke, Kamniško-Savinjske Alpe, Koroško, Pohorje, severni del Slovenskih goric do Goričkega je bilo med 50 in 75 odstotki dolgoletnega povprečja, drugod pa med 75 in 100 odstotki običajnih padavin.