Obilne padavine so povzročile prometni kolaps v središču Zagreba, kjer je poplavilo številne ceste. Pešcem je voda segala do kolen, številni avtomobili so se pod podvozi znašli pod vodo, obstal je tramvajski promet. Poplavljene so tudi številne kleti, zaradi česar imajo tudi v Zagrebu gasilci polne roke dela. Prek medijev so meščane pozvali k potrpežljivosti. "Ne moremo takoj izčrpati prav vsakega litra," so opozorili.

"Središče mesta dobesedno plava"

Medtem je javna zagrebška gasilska enota na Facebooku potrdila, da je med posredovanjem umrl 53-letni gasilec. Ko je pomagal pri črpanju vode iz nekega stanovanja, mu je postalo slabo, a ga mu kljub nujni medicinski pomoči niso uspeli rešiti, so zapisali. V petek zvečer so gasilci zapisali: "Po neurju, ki je prizadelo Zagreb, poteka 90 intervencij. Zaradi več tisoč klicev občanov so bile zasedene vse linije. Vse ekipe so na terenu in prosimo za razumevanje. Središče mesta dobesedno plava in stotine objektov je pod vodo."

Zagrebški gasilci so za hrvaški radio povedali, da so preteklo noč iz reševali tudi voznike in potnike iz avtomobilov, ki so obtičali v visoki vodi na mestnih ulicah. Dejali so, da se je stanje začelo umirjati, ko se je voda okoli 2. ure ponoči začela umikati.

Zagreb zajelo neurje in poplavilo mesto

Zagrebški gasilci so sicer prejeli na tisoče klicev meščanov. V mestu je poplavilo več sto stavb. V Zagrebu je zjutraj znova začelo močno deževati.

Poplave tudi v Tuzli

V Tuzli v BiH-u pa je preteklo noč v 40 minutah padlo 70 litrov dežja na kvadratni meter, kar je povzročilo poplave in veliko gmotno škodo po celotnem mestu. V nekaj minutah so bile poplavljene ceste v mestu, veter je rušil drevesa. Na terenu so vse razpoložljive intervencijske enote. Gasilci črpajo vodo iz poplavljenih stavb, nekateri deli mesta so brez elektrike in vode.

Štiri mesece po potresu Zagreb prizadelo še neurje