Koprski župan je po štirih mesecih medijskega molka predstavil divje odlagališče pri koprskem pristanišču. Foto: MMC RTV SLO
Koprski župan je po štirih mesecih medijskega molka predstavil divje odlagališče pri koprskem pristanišču. Foto: MMC RTV SLO
Samo za dograditev omenjene ceste bi bilo treba odstraniti okoli 8.000 ton odpadkov, odvoz katerih stane okoli 1,5 milijona evrov, vse skupaj pa bo tudi zavleklo gradnjo vpadnice. Foto: MMC RTV SLO

Na delu gradnje 16,5 milijona evrov vredne ankaranske vpadnice je v petek izvajalec del obvestil župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča o odkritju nezakonitega odlagališča odpadkov, zaradi katerega so morali dela zaustaviti. Odlagališče bo zdaj občina prijavila policiji in okolijskemu inšpektorju.

Samo za dograditev omenjene ceste bi bilo namreč treba odstraniti okoli 8.000 ton odpadkov, odvoz katerih stane okoli 1,5 milijona evrov, vse skupaj pa bo tudi zavleklo gradnjo vpadnice.

Po Popovičevih besedah nezakonito odlagališče ne obsega le trase ceste, ampak tudi velik del luških parkirišč. Bojijo se, da se odpadki raztezajo tudi pod skladišči in parkirno hišo, in stroške sanacije odlagališča ocenjujejo na več sto milijonov evrov.

Na odlagališču odpadkov so po besedah župana velike količine soje, traktorskih in avtomobilskih pnevmatik, delov strojev, odpadnega olja, mazuta in akumulatorjev. po poročanju TV Slovenija ne gre za nič novega, saj naj bi podobno vsebino na enaki lokaciji odkrili že pred dvema letoma, a vprašanje je še vedno, kdo je dovolil odlaganje odpadkov.

Popovič s prstom kaže na Koreliča
Popovič, ki je novico predstavil po štirih mesecih medijskega molka, krivdo za odlagališče pripisuje prejšnjemu vodstvu pristanišča, slednje pa je to že odločno zavrnilo.

B. K.