Previdno na cesti! Foto: MMC RTV SLO/Tina Hacler
Previdno na cesti! Foto: MMC RTV SLO/Tina Hacler
Nesreča, ki so jo obravnavali gorenjski policisti. Foto: Policija
Sneženje bo ponehalo v torek zjutraj
Sneg ovira promet

Sneg, ki je pobelil večji del države, ovira promet, saj se oprijemlje cestišč, prometne razmere pa otežujeta tudi veter, ki ponekod gradi snežne zamete, in megla.

Prometno informcijski centar za državne ceste opozarja, da bo v večjem delu države snežilo vse do srede. Vozne razmere bodo slabše kot običajno, zato bodo daljši tudi potovalni časi.

Zaradi snežnih razmer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič. Na mejnih prehodih Starod, Dobovec in Babno Polje jpa e prepovedan promet za tovorna vozila nad 3,5 t proti Hrvaški.

Obvezna uporaba snežnih verig je na avstrijski strani prelazov Ljubelj, Jezerski vrh in Korensko sedlo.

Sneg je dopoldne pobelil večji del države, sneži pa tudi ponekod na Primorskem, med drugim v Novi Gorici. Po napovedih agencije za okolje bo sneženje čez dan zajelo vso državo, le ob morju bo večinoma deževalo. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja, ki se bo popoldne krepila, ponekod pa bo veter gradil snežne zamete.

Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2 stopinji Celzija, na Primorskem okoli 4 stopinje Celzija. Do torka zjutraj bo v večjem delu Slovenije zapadlo od 5 do 15 centimetrov svežega snega.

Sneženje bo ponehalo v torek zjutraj
Sneg ovira promet