Policija je uvedla predkazenski postopek. Foto: MMC RTV SLO
Policija je uvedla predkazenski postopek. Foto: MMC RTV SLO

Po navedbah Lafargea so škodo na oknih povzročile krogle, izstreljene iz neznanega orožja, policija pa je pojasnila, da do sedaj zbrana obvestila in ugotovitve ogleda kažejo na to, da je do poškodbe stekel prišlo z uporabo do sedaj neugotovljenega predmeta. Z dejanjem so lastnika oškodovali za okoli 2.000 evrov. Policisti v zvezi kaznivega dejanja
nadaljujejo z zbiranjem obvestil in nadaljnjimi ukrepi za izsleditev storilca(ev).

Med preiskavo bo policija pregledala varnostne kamere in opravila pogovore z okoliškimi prebivalci. O zbranih ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Lafarge pravi, da bo zaščitil zaposlene
Vodstvo Lafargea Cementa je že v sredo napovedalo, da bo, dokler dejanje, ki je se zgodilo najverjetneje v noči na sredo, in njegovi motivi ne bodo v celoti raziskani, naredilo vse, kar je v njegovi moči, da zaščiti zaposlene in njihove družine, katerih življenje bi bila lahko zaradi zadnjih dogajanj celo ogroženo.

Eko krog: Naše orožje so izključno le strokovni argumenti
Aktivisti okoljevarstvenega društva Eko kroga, ki nasprotujejo sežigu odpadkov v Lafargeu Cementu, so danes sporočili, da se za svoje pravice bojujejo izključno po strokovni in pravni poti. "Naše akcije so bile odločne in ostre, vendar izključno nenasilne. Čeprav se Lafarge ves čas zelo trudi, da bi nas diskreditiral kot tolpo prenapetežev, moramo poudariti, da so bili ves čas naše glavno in edino orožje strokovni argumenti. Ti so nam na koncu prinesli zmago na sodišču", navajajo v Eko krogu.

Sprašujejo se tudi, ali ni mogoče Lafarge tisti, ki je naročil razbitje oken, da bi poskušal diskreditirati tiste, ki se očitno po pravni poti uspešno prizadevajo za razkritje njegovega škodljivega delovanja.

"Kdor koli je že razbil šipe, dejanje v nobenem primeru ni opravičljivo in ga v Eko krogu obsojamo ter se od njega ograjujemo. Vse strani pozivamo k razumu in strpnosti ter naj ne nasedajo provokacijam," so še dodali v Eko krogu.