Prizor iz neurja. Foto: Alex Sukič
Prizor iz neurja. Foto: Alex Sukič
Neurje s točo

Največ škode je ujma povzročila na kmetijskih pridelkih, ponekod pa je poškodovala tudi strešnike. Prve ocene škode bodo znane v četrtek.

Možnost večernih neviht zlasti v osrednji Sloveniji
Agencija za okolje in prostor (Arso) opozarja, da so zvečer zlasti v osrednji Sloveniji mogoča neurja z nalivi, točo, sunki vetra. Ob tem so možni porasti zalednih voda s hudourniškim odtokom.


Nevihta na severovzhodu države
Toča je zajela tudi naselje Dolnji Slaveči v občini Grad. O odkritih strehah, podrtih drevesih in zalitih kleteh med drugim poročajo tudi z območja Ptuja, Brežic, Krškega, Brezovice, Kranjske Gore, Ormoža, Cirkulan in Trebnjega. Močno neurje z vetrom je podrlo več električnih drogov v naseljih Arnovo selo, Šentlenart in Zdole v občini Brežice. V Kranjski Gori je cesto Mojstrana-Vrata zasul plaz, cesta je zaprta.

V občini Cerknica je imela ena oseba moten ritem srca zaradi udara strele. Oskrbela jo je ekipa nujne medicinske pomoči in jo prepeljala na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. V kraju Lukovek v občini Trebnje je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše, do požara ni prišlo. Zaradi strele pa je zagorel drog električnega daljnovoda v Celju. Gasilci so požar pogasili.

Od jutri dalje bo v večjem delu Slovenije sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Ste vremenske nevšečnosti ujeli v objektiv? Vabimo vas, da fotografije delite z nami (in javnostjo) prek e-poštnega naslova:
mmc-notranja@rtvslo.si
Neurje s točo