Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po obdobju suhega vremena bodo v torek in v naslednjih dneh krajevne padavine znova pogostejše. Ozračje bo predvsem popoldne nestabilno, zaradi obilice vlage bo mogoča tudi kakšna močnejša nevihta, opozarja Arso.

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje je ob pol treh pod Vremščico neurje zajelo skupino pohodnikov. Na pomoč so priskočili gasilci PGD-ja Senožeče, ki so pohodnike varno pospremili v dolino.

Ob pol štirih je v Kobdilju pri Komnu voznica z osebnim avtomobilom obtičala v vodi. Posredovali so gasilci PGD-ja Komen, ki so osebni avtomobil izvlekli iz vode. V istem kraju je meteorna voda zalivala klet, potreben pa je bil tudi odklop elektrike.

Malo pred 16.00 je v Štanjelu meteorna voda zalila stanovanjsko hišo in prostore osnovne šole, nato pa tudi celotno prvo nadstropje grada Štanjel.

Gasilci PGD-ja Komen so izčrpali in posesali vodo, ki je odtekla v klet ter pritličje gradu.

Neurje v Mariboru ...

Močno deževje je malo pred drugo uro zajelo Maribor. Voda je zalila objekte na 12 lokacijah, iz katerih so črpali vodo gasilci JZGB-ja Maribor, PGD-ja Brezje, Malečnik, Maribor mesto in Pobrežje.

... in v Ilirski Bistrici

Okoli 15. ure se je nevihtni pas s krajevno točo pojavil na območju Ilirske Bistrice in do 16. ure prek Notranjske pripotoval do Goriške.

Drobna toča je od Podgrada do Ilirske Bistrice pobelila zemljo.

Dež tudi ponoči

Plohe ali nevihte bodo mogoče tudi ponoči. Zjutraj bo ponekod v vzhodnih krajih prehodno mogoč rahel dež.

Drugod se bo jasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje (Arso).

V sredo bo večinoma sončno, tudi v vzhodnih krajih se bo dopoldne delno razjasnilo. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.