Vroče poletje se je prikazalo le za kratek čas. Dežnik bo v prihodnjih dneh obvezna oprema. Foto: EPA
Vroče poletje se je prikazalo le za kratek čas. Dežnik bo v prihodnjih dneh obvezna oprema. Foto: EPA

"Vročinski val je minil," je za MMC povedal Brane Gregorčič z agencije za okolje. Tako bodo naslednje dni državo močile občasne plohe, nova fronta pa nad naše kraje prihaja v noči na nedeljo. Nedelja bo zato kar hladna, saj se bodo temperature gibale med 15 in 17 stopinjami Celzija, meja sneženja pa se bo spustila do 1.500 metrov nadmorske višine.

Tudi ob hrvaškem morju bo hladneje
Hladnejše vreme vremenoslovci napovedujejo tudi za kraje ob Jadranskem morju, kamor se te dni odpravlja na dopust tudi veliko Slovencev. Visoke temperature so le na južnem Balkanu, temperatur do 29 stopinj Celzija pa bodo v soboto deležni samo na skrajnem jugu Jadrana.

V nedeljo bo kopalce s plaž verjetno pregnal dež, prihodnji teden pa bo v znamenju muhastega vremena. Hujše poletne vročine po besedah Gregorčiča ne bo. V Splitu na primer napovedujejo le do 20 stopinj Celzija.

Nogometaše bo morda motil sneg
Mraz in padavine bodo v prihodnjih dneh stalnica tudi za naše nogometaše na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Vremenoslovci napovedujejo sneg, ki bi lahko motil tekmi med Slovenijo in ZDA ter Anglijo in Alžirijo. Nizke temperature okoli 0 stopinj Celzija pa naj bi bile že usodne za okoli 500 pingvinov.