Krepi se jugozahodnik, Arso izdal oranažno opozorilo

Na vzhodu in severovzhodu Slovenije bo veter po nižinah v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 kilometrov na uro, v višjih legah pa tudi nad 100 kilometrov na uro. Drugje po državi bo na izpostavljenih mestih in višjih legah dosegel hitrosti od 70 do 90 kilometrov na uro, piše na Arsovi spletni strani. Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer, na jugu države pa v torek zjutraj.

Vreme

Preverite vremensko napoved.

Na zahodu države bo danes zmerno do pretežno oblačno, drugje bo sončno. Zvečer se bo pooblačilo tudi v osrednjih in južnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od sedem do 14 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno oblačno. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo, proti večeru se bo pas padavin razširil tudi proti vzhodu. Lahko tudi zagrmi. Najnižje jutranje temperature bodo od dve do osem, v alpskih dolinah malo pod nič, najvišje dnevne pa od šest do 15 stopinj Celzija.

Sunki vetra so težave povzročali že prejšnji teden. Foto: BoBo
Sunki vetra so težave povzročali že prejšnji teden. Foto: BoBo

Sredi preteklega tedna so močni sunki vetra povzročali nevšečnosti marsikje po Sloveniji, največje razdejanje pa je bilo na območju Kranja. Gorenjski policisti so zaradi neurja v sredo med deseto in 22. uro prejeli okoli 300 klicev za skupno 61 nujnih dogodkov. Največ jih je bilo povezanih s težavami v cestnem prometu zaradi podrtega drevja. Zaprte so bile številne ceste, poškodovanih je bilo več vozil in objektov. Veter je podiral tudi telefonske in električne drogove.