Zajele so nas obilne padavine. Foto: Pixabay
Zajele so nas obilne padavine. Foto: Pixabay

Zaradi močnega vetra in razmočenih tal se je podrlo večje število dreves, ki so ovirala promet, eno pa je padlo tudi na streho vozila.

Na centru za obveščanje uprave za zaščito in reševanje so dokumentirali 44 dogodkov v občinah Bohinj, Bovec, Brežice, Kobarid, Kočevje, Krško, Laško, Osilnica, Radovljica, Sevnica, Slovenj Gradec in Tolmin.

Sunek vetra v Prvačini v občini Nova Gorica je podrl večji šotor za spravilo sena in kmetijskih strojev, v Idriji pa je poškodoval streho bolnišnice, so sporočili iz centra za obveščanje.
Reke v zgornjem Posočju se postopno umirjajo, naraščajo pa reke na območju Bohinja. Gladina Bohinjskega jezera je v zadnjih dveh dneh narasla za dober meter in pol in še narašča, je agencija za okolje objavila na Twitterju. V zaledju jezera je v tem času ponekod padlo tudi več kot 400 mm dežja.

Glavnina padavin se je zdaj pomaknila v južno Slovenijo, tudi tam reke naraščajo, mogoča so razlivanja.

Dež bo v prvem delu noči večinoma ponehal. V sredo bo na vzhodu deloma sončno in večinoma suho vreme, drugje bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta.

V prihodnjih dneh lepše vreme

V prvem delu noči bo dež večinoma ponehal. Jutri bo na vzhodu deloma sončno in večinoma suho vreme, drugje bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 11 do 17, v Gornjesavski dolini okoli sedem stopinj Celzija.

V četrtek bo več sončnega vremena, nastale bodo le posamezne plohe. V petek bo v zahodnih krajih oblačno s padavinami, na vzhodu bo deloma sončno in v glavnem suho. Naši kraji bodo pod vplivom južnih do jugozahodnih višinskih vetrov, k nam bo pritekal razmeroma vlažen in za ta letni čas ne prav hladen zrak.

Satelitska slika oblačnosti nad Evropo. Foto: Arso
Satelitska slika oblačnosti nad Evropo. Foto: Arso

Prevladovalo bo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki jih bo predvidoma največ med ponedeljkom in sredo. Več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 10 °C.