Foto: BoBo
Foto: BoBo

Če so se še danes temperature povzpele tudi do 19 stopinj Celzija, bodo jutri najnižje jutranje temperature na Gorenjskem okoli 0, drugod po Sloveniji od 2 do 9. Topleje bo le na Primorskem, kjer bo zjutraj 12 stopinj. Ponoči se bo namreč povsod pooblačilo, zjutraj se bodo od severa začele pojavljati padavine. Dopoldne se bodo razširile nad vso državo, vse hladneje bo, meja sneženja se bo razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije ob močnejših padavinah spustila do nižin, napoveduje Agencija RS za okolje.

Od 21. do 26. marca bodo naši kraji pod vplivom anticiklona, ki bo ob koncu tedna prehodno nekoliko oslabel. V noči z nedelje na ponedeljek nas bo oplazila oslabljena hladna fronta. V torek bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne v glavnem ponehale, a vseeno bo hladno. Na Primorskem bo oba dneva pihala zmerna burja, ponekod drugod pa severni veter. V sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo.

V višinah bo k nam od severovzhoda sprva pritekal razmeroma hladen zrak, ob koncu tedna pa postopno toplejši. Vsaj do četrtka bodo dnevne temperature nekoliko nizke za ta čas, namerili bomo okoli 10 stopinj Celzija. Jutranje temperature bodo ponekod spet padle nekaj stopinj pod ledišče. Zaradi burje na Primorskem, kjer so ponekod že začela cveteti sadna drevesa, bo majhna nevarnost za pozebo.

Prihaja sneg, sadjarji se bojijo pozebe