Poplavljajo reka Vipava v zgornjem in srednjem toku, Ljubljanica na Ljubljanskem barju in Gradaščica v zgodnjem toku. Foto: MMC RTV SLO
Poplavljajo reka Vipava v zgornjem in srednjem toku, Ljubljanica na Ljubljanskem barju in Gradaščica v zgodnjem toku. Foto: MMC RTV SLO
Piran
Morje je poplavilo Tartinijev trg v Piranu. Foto: MMC RTV SLO

Iz obalnih mest poročajo o visoki plimi, ki je posledica nizkega zračnega tlaka in močnega južnega vetra. V Piranu je tako morje poplavilo Kidričevo nabrežje,Tartinijev trg in Prešernovo nabrežje. V Izoli je zalilo Veliki trg ter rob Sončnega nabrežja, Ribiško in Skladiščno ulico in štiri stanovanja v Kocjančičevi ulici. V obeh mestih je bilo zalitih tudi več kot 100 vozil. V Kopru je morje doseglo višino 338 centimetrov (51 cm nad gladino) in poplavilo Ukmarjev trg in Semedelsko cesto ter parkirišče ob črpališču komunalnega podjetja in parkirišče ob koprski tržnici.

Nekatere reke že poplavljajo, za druge obstaja nevarnost, da še bodo
Poplavljajo tudi že reka Vipava v zgornjem in srednjem toku, Ljubljanica na Ljubljanskem barju in Gradaščica v zgodnjem toku. Močneje so narasle tudi reke v Posočju, na Gorenjskem in Savinjskem. Po podatkih enega od uporabnikov MMC-jevih je ponoči začela poplavljati tudi reka Reka, vremenoslovci pa napovedujejo tudi, da bodo bregove prestopili manjši pritoki omenjenih rek. Večje poplave na agenciji za okolje pričakujejo tudi na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa ter drugod v zahodni, osrednji in južni Sloveniji.

Vremenoslovci so napovedali, da bo odjugo spremljalo deževje, ki bo prizadelo predvsem zahodno, južno in osrednjo Slovenijo. Intenzivnejše padavine so bile v noči na sredo in se nadaljujejo v sredo dopoldne, po krajši prekinitvi pa vremenoslovci pričakujejo močnejše deževje v sredo popoldne, v četrtek in v petek.

V krajih po Sloveniji so morali posredovati tudi gasilci, saj je zalilo nekaj stanovanjskih hiš.